מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהחדשותחיוך מזויף מזיק למצב הרוח

חיוך מזויף מזיק למצב הרוח

מחקר שנערך על נהגי אוטובוס מצא כי חיוך שאינו אותנטי רק יחמיר את מצב הרוח, בעיקר בקרב נשים


 חיוך מזויף רק יחמיר את מצב הרוח (צילום: panthermedia)
חיוך מזויף רק יחמיר את מצב הרוח (צילום: panthermedia)

 

כמה פעמים אתם נאלצים לזייף חיוך במהלך יום העבודה? מחקר חדש מעלה את האפשרות שיש לכך השלכות: החמרת מצב הרוח וחוסר התמקדות במשימה שאתם מבצעים.

 

במחקר שפורסם בכתב העת Academy of Management Journal חוקרים מאוניברסיטת מישיגן עקבו אחר קבוצה של נהגי אוטובוס במשך תקופה של שבועיים. המחקר התרכז בנהגים, מכיוון שהעבודה שלהם דורשת אינטראקציות תדירות עם אנשים רבים, שצריכות להתבצע באדיבות.

 

החוקרים בדקו מה קרה כאשר הנהגים עסקו בחיוכים מזויפים, המוכרים כ"משחק על פני שטח" (surface acting) או כאשר הם חייכו חיוכים אותנטיים בשל מחשבות חיובית שניסו לחשוב- "משחק עומק" (deep acting).

 

המחקר מצא כי בימים בהם החיוכים היו מאולצים, מצב הרוח של הנבדקים התדרדר והם נטו לא להתמקד בעבודה. לדברי החוקרים, ייתכן כי הניסיון להדחיק מחשבות שליליות, הפך את המחשבות הללו למשמעותיות אפילו יותר.

 

לעומת זאת, בימים בהם הנבדקים ניסו להציג חיוכים באמצעות מאמצים עמוקים יותר- על ידי כך שהם ממש טיפחו מחשבות וזיכרונות חיוביים, מצב רוחם הכללי השתפר והפרודוקטיביות שלהם עלתה.

 

נשים הושפעו בצורה משמעותית יותר מאשר גברים. החוקרים חושדים כי ייתכן והנורמות התרבותיות משחקות פה תפקיד. בחברה, הנשים לומדות להביע יותר רגש, אז החבאת הרגשות אולי גורמת להן למתח רב יותר.

 

 

למידע נוסף באתר The New-York times

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה