מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותחושבים שאתם מתאמצים מספיק?

חושבים שאתם מתאמצים מספיק?

מומלץ לבצע פעילות בעצימות מתונה לפחות 150 דקות בשבוע, אך אנשים לא באמת יודעים מהי "עצימות מתונה"


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

כולנו יודעים שפעילות גופנית חשובה לבריאות. לפי ההמלצות הרשמיות מבוגרים זקוקים ללפחות 150 דקות של פעילות אירובית בעצימות מתונה בשבוע. אבל מתברר שרבים לא יודעים מה המשמעות של פעילות בעצימות מתונה. מחקר חדש מצא כי רבים מאתנו לא מעריכים נכונה את מידת המאמץ שיש לבצע בפעילות הגופנית כדי להשיג את היתרונות הבריאותיים המקסימליים, ושאנחנו נוטים לחשוב שאנחנו מתאמצים יותר ממה שאנחנו מתאמצים באמת במהלך פעילות גופנית.

 

לפי ההמלצות הפורמליות לפעילות גופנית שפורסמו במדינות שונות בעולם, מבוגרים זקוקים ל-150 דקות של פעילות אירובית בעצימות מתונה או 75 דקות של פעילות בעצימות גבוהה בשבוע לפחות.

 

ההמלצות מספקות איזושהי הנחיה לקביעת עצימות הפעילות. ההנחיות האמריקאיות מציעות דרך פשוטה למדוד עצימות – במהלך פעילות בעצימות מתונה אתה אמור להיות מסוגל לדבר אבל לא לשיר, בעוד שבמהלך פעילות בעצימות גבוהה לא תוכל להגיד יותר ממספר מילים בלי לעצור לאוויר.

 

לפי ההנחיות הקנדיות, במהלך פעילות בעצימות מתונה הדופק צריך לעלות ל- 64-76 אחוז מדופק הלב המקסימלי שלך ובפעילות בעצימות גבוהה (אינטנסיבית) הדופק צריך להיות בין 77 ל-93 אחוז מהמקסימום.

 

במחקר חדש שפורסם בכתב העת PLOS One חוקרים מאוניברסיטת יורק בקנדה ביקשו לבדוק אם אנשים ממוצעים יודעים כיצד מרגישות העוצמות המומלצות של פעילות גופנית.

 

החוקרים גייסו 129 מבוגרים בגילאי 18 עד 64. הם החלו בכך ששאלו את המתנדבים אם הם מכירים את ההנחיות הלאומיות בנוגע לפעילות גופנית. חלקם אמרו כי הם מכירים אותן, אך הרוב לא שמעו עליהן. לאחר מכן החוקרים חילקו למתנדבים עותקים של ההנחיות כדי שילמדו אותן ואז שאלו אם הם מרגישים שהם מבינים את ההנחיות, יכולים ליישם אותן ואולי אפילו כבר מיישמים אותן בחיי היום יום.

 

רוב המתנדבים אמרו שההנחיות ברורות ושהם מרגישים בטוחים שהם יכולים להשלים את הכמויות הנדרשות של פעילות גופנית מתונה. לא מעט מהמתנדבים אמרו שהם מאמינים כי הם כבר עומדים במינימום שקובעות ההנחיות.

 

בשלב הבא החוקרים מדדו את קצב הלב המקסימלי של המתנדבים באמצעות בדיקה על הליכון. בהמשך המתנדבים התבקשו ללכת או לרוץ על ההליכון לסירוגין בקצב שהם חשו שהוא קל, מתון ואינטנסיבי. המתנדבים התבקשו לשמור על כל רמת עצימות במשך שלוש דקות, במהלכן החוקרים עקבו אחר קצב הלב שלהם.

 

נראה שהמתנדבים לא הצליחו להעריך נכונה את עצימות הפעילות. מעטים הצליחו לשמור על קצב לב גבוה מ-64% מהמקסימום שלהם כאשר הם הלכו, כביכול, בעצימות מתונה. בממוצע, קצב הלב של המתנדבים היה 58.7% מהמקסימום כשהם חשבו שהם הולכים בעצימות מתונה. אפילו מעטים יותר הגיעו לקצב לב גבוה מ-75% מקצב הלב המקסימאלי במהלך הגרסה שלהם לפעילות אינטנסיבית. בממוצע, קצב הלב שלהם היה 70% מהמקסימום בלבד.

 

בשלב האחרון המתנדבים התבקשו ללכת בקצב האיטי ביותר שלפי ההמלצות יוביל להטבות בריאותיות משמעותיות. רוב המתנדבים הלכו לאט. רק 19% הגיעו לקצב לב המאפיין פעילות מתונה ו-5% הגיעו לקצב לב המאפיין פעילות אינטנסיבית.

 

יש לציין כי כל פעילות גופנית כמעט בכל עצימות תניב הטבות בריאותיות במידה מסוימת. לכן, גם אם אתם לא יכולים להגיע למינימום של פעילות לפי ההמלצות, עשו מה שאתם יכולים.

 

 

PLOS One, Published: May 16, 2014