מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותחוקרים: עישון פוגע ביכולת הגוף להחלים משבר

חוקרים: עישון פוגע ביכולת הגוף להחלים משבר

תאים מרפאי עצמות באנשים שלא מעשנים הם איכותיים יותר, פעילים יותר ומתחלקים מהר יותר בהשוואה למעשנים


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

עצמות שבורות עשויות להחלים באיטיות במעשנים בהשוואה לאנשים שאינם מעשנים. כך עולה ממחקר קטן שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת לינקולן.

 

המחקר נערך בקרב 50 מטופלים עם שברים ברגליים. דגימות דם נלקחו מאזור השבר ונבדקו במעבדה, כדי לזהות את ההבדל בכמות ואיכות המולקולות ותאי הגזע המעורבים בחידוש העצמות בעקבות שבר, במעשנים בהשוואה ללא-מעשנים.

 

החוקרים מדווחים כי לאחר שבודדו את תאי הגזע ונתנו להם לגדול במעבדה, הם הראו כי לעישון סיגריות השפעה מזיקה על הגדילה וההתפתחות שלהם, באופן שפוגע בתהליך התיקון הרגיל של עצמות.

 

לדבריהם, הם גם הראו כיצד מולקולות המשפיעות על תהליכים תאיים מסוימים הקשורים לתיקון העצם, נפגעו בשל ההשפעות הרעילות של עישון.

 

הם מסכמים כי מחקרם חשף כיצד תאים מרפאי עצמות היו באיכות טובה יותר, פעילים יותר וגם התחלקו מהר יותר באנשים שלא עישנו בהשוואה לתאים של מעשנים, מה שתורם לתהליך ריפוי מהיר יותר של העצם לאחר שבר. 

 

למרות שהמחקר מצא קשר בין עישון וסימנים לריפוי איטי יותר לאחר שברים בעצם, מדובר במחקר קטן שלא מוכיח קשר של סיבה-תוצאה. כעת נדרשים מחקרים נוספים בנושא.

 

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת לינקולן