מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותחוקרים: הממתיק אריתריטול עלול לגרום להתקפי לב ושבץ מוחי

חוקרים: הממתיק אריתריטול עלול לגרום להתקפי לב ושבץ מוחי

חוקרים בחנו במספר דרכים את ההשפעות של הממתיק הפופולארי אריתריטול - שהשימוש בו נפוץ בין היתר במזונות תעשייתיים לסוכרתיים ולדיאטת קיטו - ומצאו קשר בינו לבין אירועי לב וכלי דם


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אריתריטול (erythritol) – תחליף סוכר פופולארי המשמש בין היתר במוצרים תעשייתיים מופחתי סוכר ומוצרים לדיאטת קיטו – נקשר לקרישי דם, שבץ מוחי, התקפי לב ומוות מוקדם במחקר חדש שפורסם בכתב העת Nature Medicine.

 

מה זה אריתריטול?

 

אריתריטול הוא סוכר כהלי (פוליאול) – פחמימה שקיימת באופן טבעי בפירות וירקות רבים וגם נמצאת באופן טבעי בגוף. הממתיק מיוצר על ידי התססת שמרים עם סוכר תירס או עמילן חיטה.

 

אריתריטול נראה כמו סוכר לבן, הוא מתוק מעט פחות מסוכר (70% מהמתיקות של סוכר) וכמעט שאינו תורם לגוף קלוריות. בשנים האחרונות הממתיק צובר פופולאריות, בין היתר כי הוא נחשב לטבעי, אין לו טעם לוואי והוא אינו מוביל לעלייה ברמות הסוכר בדם.

 

השימוש בממתיק נפוץ בין היתר במזונות תעשייתיים המיוצרים לאנשים שהתזונה שלהם מבוססת על דיאטת קיטו או מזונות דלי סוכר לסוכרתיים. בנוסף, ניתן למצוא כמויות גדולות של אריתריטול גם במוצרי סטיביה מסוימים – כדי לתת נפח, מראה ומרקם של סוכר לממתיק.

 

כיצד נקשר אריתריטול למחלות לב וכלי דם?

 

למעשה, הקשר בין מחלות לב וכלי דם לממתיק אריתריטול התגלה באופן מקרי. המטרה המקורית של החוקרים מהקליבלנד קליניק בארה״ב הייתה לאתר כימיקלים או רכיבים בדם של אנשים שיוכלו לנבא את הסיכון להתקף לב, שבץ או מוות בשלוש השנים הבאות. לשם כך הם ניתחו 1,157 דגימות דם של אנשים בסיכון להתקף לב – למשל בשל סוכרת או לחץ דם גבוה – בין השנים 2004 ל-2011. הם מצאו שהממתיק אריתריטול משחק תפקיד חשוב בסיכון לאירועי לב וכלי דם.

 

כדי לאושש את הממצאים החוקרים בחנו 2,100 דגימות דם נוספות של אנשים בסיכון לאירועי לב וכלי דם בארה״ב ו-833 דגימות שנאספו באירופה. בכל המדגמים נמצא כי רמות גבוהות יותר של אריתריטול בדם (רבעון עליון) קשורות לסיכון גבוה יותר בערך פי שניים להתקפי לב, שבץ או מוות תוך שלוש שנים, בהשוואה לאנשים עם הרמות הנמוכות ביותר של הממתיק בדם (רבעון תחתון).

 

בניסיון לפענח מה עומד מאחורי הקשר, החוקרים ערכו ניסויים בחיות מעבדה ובדיקות מעבדה בהן הוסיפו את החומר לנוזל הדם או לטסיות, ומצאו כי אריתריטול מעודד קרישיות יתר. קרישי דם עלולים לסתום כלי דם ולגרום להתקפי לב או אירועים מוחיים.

 

בחלק האחרון של המחקר 8 מתנדבים בריאים שתו משקה שהכיל 30 גרם אריתריטול. 30 גרם של אריתריטול זו כמות דומה לזו שקיימת במזונות המיועדים לדיאטת קיטו – למשל גלידה וכמות שנצרכת ביום על ידי רבים בארה״ב, כפי שעלה מסקרי תזונה. במשך שלושה ימים לאחר צריכת המשקה החוקרים עקבו אחר רמות האריתריטול בגופם של הנבדקים.

 

לדברי החוקרים, 30 גרם הספיקו כדי לגרום לרמות האריתריטול בדם לעלות פי אלפים ואלו נשארו גבוהות במשך שלושת הימים שלאחר מכן - מעל לרף הדרוש לעורר סיכון מוגבר לקרישי דם לפי מחקרי המעבדה.

 

עד כמה מבוסס הקשר בין אריתריטול למחלות לב וכלי דם?

 

החוקרים אומנם מצאו קשר בין אריתריטול לסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, אך לא ניתן לקבוע על סמך המחקרים באופן וודאי כי מדובר בקשר של סיבה ותוצאה, ובמילים אחרות, עדיין לא ניתן לומר בוודאות כי אריתריטול הוא הגורם הישיר למחלות לב וכלי דם. נדרשים מחקרים נוספים כדי לבחון את הבטיחות של אריתריטול ושל ממתיקים נוספים בטווח הארוך.

 

מומחים מזכירים כי גם אם יוכח שאכן אריתריטול כרוך בסיכונים, צריך יהיה לבחון את הסיכונים מול הסיכונים שכבר הוכחו כקשורים לצריכת סוכר לבן.  

 

 

Nat Med Abstract. Published online February 27, 2023.