מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותחוסר פעילות עלול להוביל לסוכרת

חוסר פעילות עלול להוביל לסוכרת

פעילות גופנית תומכת בניהול נכון של גלוקוז בדם: מחקר מצא כי הפחתה בפעילות פוגעת בשליטה הגליקמית


תוך ימים בודדים ירידה בפעילות הביאה לעליה ברמות הסוכר בדם לאחר ארוחה (צילום: Shutterstock)
תוך ימים בודדים ירידה בפעילות הביאה לעליה ברמות הסוכר בדם לאחר ארוחה (צילום: Shutterstock)

 

חוסר פעילות גופנית, אפילו בטווח הקצר, מביא לפגיעה בשליטה הגליקמית ולעליה גדולה יותר של רמות הגלוקוז בדם אחרי ארוחה.

 

המחקר החדש שפורסם בכתב העת Medicine & Science in Sports & Exercise נערך בקרב 12 מתנדבים בריאים ופעילים בגיל ממוצע של 29.

 

חוקרים מאוניברסיטת מיזורי בחנו את רמת הגלוקוז בדמם של המתנדבים אחרי ארוחה, בהפרשי זמן של חצי שעה. המעקב בוצע במשך 3 ימים של פעילות רגילה שכללה 10,000 צעדים או יותר ו- 3 ימים של פעילות מופחתת – פחות מ- 5,000 צעדים ביום.

 

בהשוואה לימים בהם בוצעה הפעילות הגופנית רגילה, בימים בהם הפחיתו את רמות הפעילות הייתה עליה ממוצעת ברמות הגלוקוז בדם של 42% במדידה שנלקחה חצי שעה לאחר הארוחה, 97% במדידה שנלקחה שעה לאחר הארוחה ו- 33% לאחר 90 דקות.

 

רמות סוכר מוגברות אחרי הארוחה מהוות גורם סיכון עצמאי למחלות לב ולמוות וקשורות גם להתפתחות סוכרת. השינוי הגדול בשליטה הגליקמית שנצפה במחקר - אפילו בהאטה זמנית וקצרה בפעילות הגופנית של אנשים בריאים - מדגיש את חשיבותו של אורח חיים פעיל במניעת התפתחות מחלות.

 

 

Med Sci Sports Exerc. 2011 Jun 28. Epub ahead of print

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט