השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
חדשות רעות לאוהבי פוקימון גו
חוקרים בחנו אם המשחק שובר הקופות בו השחקנים צדים פוקימונים וירטואליים בעולם האמיתי מגביר את הפעילות הגופנית. התוצאות מאכזבות
הוא הוביל לתאונות, פציעות והרבה רגעים מביכים שכללו חיפוש פוקימונים במקומות לא מתאימים כמו מוזיאון השואה. יש שהתנחמו בכך שלפחות המשחק גורם לאנשים לקום מהספה ולהיות יותר פעילים. אבל כעת מחקר חדש מצא כי נראה ש'פוקימון גו' לא באמת תורם לבריאות הציבור.
פוקימון גו (Pokemon Go) הוא משחק מציאות רבודה לטלפון חכם שמשתמש ב-GPS ובמצלמה של הטלפון, בו השחקנים צדים דמויות פוקימון וירטואליות שנמצאות במקומות מסוימים בעולם האמיתי ומופיעות על מסך מצלמת הטלפון כשנמצאים בסמוך אליהן. זה דורש מהשחקנים לקום מהספה ולצאת לטייל. מאז שהושק ביולי 2016, בוצעו יותר מ-500 מיליון התקנות של המשחק.
חוקרים מאוניברסיטת הרווארד ביקשו לבחון אם המשחק גורם לאנשים להיות פעילים גופנית יותר. לפי הממצאים שפורסמו בגיליון חג המולד של כתב העת British Medical Journal, השיפור בפעילות קטן וזמני.
המחקר כלל 1,183 אמריקאים בני 18 עד 35 שהשתמשו בסמארטפון iPhone 6 שמתעד באופן אוטומטי את מספר הצעדים. מתוך הנבדקים 560 שיחקו בפוקימון גו והגיעו לרמה 5 במשחק - רמה שמגיעים אליה לאחר כשעתיים של הליכה. יתר הנבדקים שימשו קבוצת ביקורת. החוקרים בחנו את מספר הצעדים היומיים במשך 4 שבועות לפני התקנת המשחק ו-6 שבועות אחרי כן.
בארבעת השבועות לפני התקנת המשחק, מספר הצעדים היומיים בנבדקים ששיחקו בו היה 4,256 בממוצע. ניתוח הנתונים העלה כי שחקני פוקימון גו צעדו בממוצע 955 צעדים יותר ביום בשבוע שלאחר התקנת המשחק – עלייה שנחשבת מתונה בלבד ומוערכת כשוות ערך ל-11 דקות הליכה ביום. לשם השוואה, התערבויות שמטרתן להוביל לעלייה בהליכה לרוב מעלות את מספר הצעדים היומיים ב-2,500 צעדים.
גם העלייה הקלה הייתה זמנית. היא הצטמצמה בהדרגה בחמשת השבועות הבאים ובשבוע השישי מספר הצעדים היומיים הממוצע היה 3,985 בממוצע - נמוך ממספר הצעדים היומי של הנבדקים לפני התקנת המשחק. החוקרים לא בחנו את הסיבה לירידה בתוספת הצעדים היומית, אך סביר להניח שנבעה בחלקה מכך שהנבדקים שיחקו פחות או הפסיקו לשחק.