מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
חדש: קוצב לב שמאפשר לעבור MRI
בבית החולים רמב"ם בוצעה השתלת קוצב לב שמאפשר למטופל לעבור בדיקת MRI ללא חשש לפגיעה בקוצב
בדיקת MRI היא בדיקה חיונית, אך עד כה, מושתלי קוצב לב לא יכלו לבצע בדיקת הדמיה מלאה מחשש לפגיעה בקוצב ובבריאותם. פיתוח חדשני של חברת מדטרוניק הצליח לפתור את הבעיה עבור מיליוני חולי לב בכל העולם.
השבוע בוצע בקריה הרפואית רמב"ם ניתוח ראשון מסוגו בישראל-השתלת קוצב לב המאפשר בדיקת תהודה מגנטית (MRI) מלאה בכל חלקי הגוף. קוצב ה- Advisa MRI, מתוכנן ומותאם לעמידות לבדיקות MRI.
בדיקת ה-MRI הינה בדיקה שגרתית, המשמשת להדמיית פנים הגוף ללא שימוש בקרני רנטגן במסגרת בדיקות להערכת מחלות, אבחון רפואי ואיתור מחלות. ב- MRI משתמשים לדוגמא לשם חיפוש גידולים במוח, אבחון של טרשת נפוצה, הדמיית מפרקים, הדמיית פריצת דיסק בעמוד השדרה ועוד. ההערכה היא כי 50-75% מהחולים ברחבי העולם עם התקנים לבביים מושתלים, יזדקקו גם לבדיקת MRI במהלך חייהם. בדיקה שעד כה היו מנועים לעבור.
המכשיר החדש הוא קוצב מתקדם שמאפשר לחולי לב, בהם הוא הושתל לעבור את בדיקת ה-MRI המלאה, אותה לא יכלו לבצע קודם לכן בשל חשש שהשדה המגנטי במכשיר ה MRI ישתק את הקוצב.
לדבריו של ד"ר מונדר בולוס, מנהל יחידת אלקטרופיזיולוגיה וקוצבי לב, במחלקה הקרדיולוגית במרכז הרפואי רמב"ם, שביצע את הניתוח, מדובר בפריצת דרך רפואית: "השימוש בטכנולוגיה חדשנית הוליד קוצב לב חכם ומשוכלל. הקוצב שהושתל ברמב"ם הוא לטיפול בדופק איטי, המהווה את המסה העיקרית בקוצבים, אך בעתיד הטכניקה תורחב גם לקוצבים נוספים".