מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותזרעי פשתן עשויים להפחית את לחץ הדם

זרעי פשתן עשויים להפחית את לחץ הדם

מחקר חדש מעלה את האפשרות שאכילה של זרעי פשתן בכל יום עשויה להפחית את לחץ הדם באופן משמעותי


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

זרעי פשתן ידועים כמקור צמחי נהדר לחומצות שומן מסוג אומגה 3, סיבים וגם חומרים בשם ליגננים שהם נוגדי חמצון עוצמתיים. חוקרים קנדים ביקשו לבחון את השפעות הזרעים על לחץ הדם בבני אדם. 

 

המחקר כלל 110 אנשים שאובחנו עם מחלת עורקים היקפית - המתבטאת בהיצרות של עורקים, במיוחד ברגליים. במטופלים עם מצב זה פעמים רבות לחץ הדם גבוה.

 

המשתתפים חולקו לשתי קבוצות: קבוצה שצרכה זרעי פשתן וקבוצת ביקורת. אנשים בקבוצה הראשונה אכלו מגוון מזונות כמו בייגלה, עוגות ופסטה, שהכילו 30 גרם זרעי פשתן טחונים מדי יום, במשך שישה חודשים. נחקרים בקבוצת הביקורת קיבלו את אותם מזונות, אבל ללא זרעי פשתן.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Hypertension, לא מצא השפעה של צריכת זרעי פשתן על לחץ הדם באנשים עם לחץ דם תקין.

 

אבל, לאחר חצי שנה, אצל משתתפים עם יתר לחץ דם (שלחץ הדם הסיסטולי ההתחלתי שלהם היה לפחות 140 מ"מ כספית), לחץ הדם הסיסטולי צנח ב-15 מ"מ כספית בממוצע. לחץ הדם הדיאסטולי ירד ב-7 מ"מ כספית בממוצע. לחץ הדם לא השתנה באנשים עם יתר לחץ דם בקבוצת הביקורת.

 

לדברי החוקרים, הירידות הללו בלחץ הדם ברות השוואה להשפעה של טיפולים תרופתיים. עם זאת הם מציינים כי מוקדם מידי להחליף את התרופות לטיפול בלחץ דם בזרעי פשתן – מדובר בממצאים ראשוניים ויש צורך במחקרים נוספים שיאוששו את ממצאי מחקר זה.

 

יש לציין כי המחקר הנוכחי מומן באופן חלקי על ידי המועצה הקנדית לפשתן והוא לא תוכנן במקור לבדוק את ההשפעה של הזרעים על לחץ הדם, מה שעלול להשפיע על איכותו. לכן יש לפרש את הממצאים בזהירות.

 

 

8 מזונות נוספים שמפחיתים את לחץ הדם

 

Hypertension, online October 14, 2013

 

avi5199
12/02/14 16:59

יותר פשוט לקבל אומגה 3 מכדורי אלספה

שמואל5
05/11/13 16:04

זרעי הפשתן מסוכנים למאכל אדם! בשוק האירופאי המשותף ישנן הגבלות מחמירות על צריכתם! זרעי הפשתן מכילים פי 4 יותר פיטואסטרוגנים מסויה, מכילים ציאנידים, רכיבים אלרגניים רבים ועוד! שמן הפשתן משמש לצביעת פרקטים ופרגולות!

בישראל משום מה מטפלים רבים בעיקר מטפלים הוליסטיים ממליצים על צריכתם! פשוט חוסר ידע משווע! ניתן לקבל את הרכיב הטוב שבפשתן, קרי, מומצות אומגה-3 צמחיות מאגוזי מלך, שמן קנולה והמזון הכי עשיר בהן הוא שמן המרווה הספרדית או המרווה המרושתת!