מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותזריקה פשוטה עשויה לצמצם נזק משבץ או התקף לב

זריקה פשוטה עשויה לצמצם נזק משבץ או התקף לב

טיפול חדשני ניסיוני מעכב דלקת למניעת נזק לתאים בעקבות שבץ מוח או התקף לב


הטיפול נוסה בינתיים בבעלי חיים בלבד (צילום: panthermedia)
הטיפול נוסה בינתיים בבעלי חיים בלבד (צילום: panthermedia)

 

אוטם שריר הלב (התקף לב) ושבץ מוח נגרמים בשל חסימה של כלי דם הגורמת להפרעה בזרימת הדם לרקמה וכתוצאה מכך למותה ולנזק בלי הפיך. חלק מהתהליכים התורמים לנזק התפקודי ברקמה כוללים הפעלה של מערכת החיסון באזור הגורמת ליצירת דלקת. מחקר חדש שבוצע בחיות מעבדה הדגים כי הזרקת חלבון שיעכב את התהליך הדלקתי המקומי עשויה למנוע הרס מסיבי של הרקמה וכתוצאה מכך לשפר את המצב הקליני של חולים לאחר שבץ או התקף לב.

 

ראוי לציין כי מדובר בטיפול שנוסה עד כה רק במודלים של בעלי חיים. עד כה נוסו מאות טיפולים דומים שמטרתם למנוע מוות של תאי עצב במוח בזמן שבץ באסטרטגיות שונות ביניהן עיכוב רדיקלים חופשיים, עיכוב דלקת, חסימה של מוליכים עצביים או מולקולות המשתתפות במות תאים ועוד. טיפולים אלו מכונים נוירופרוטקשין כלומר הגנה על התא, אולם למרות הצלחה מרשימה במודלים של חיות אף אחד מהטיפולים שנוסו בבני אדם לא הוכח כיעיל.

 

הסיבות לכישלונות בבני אדם הינן שונות ומגוונות וכוללות, בין היתר, מבנה שונה של המוח בחיות ובאנשים, מתן מינונים לא מספקים בבני אדם מחשש להרעלה או תופעות לוואי, חלון זמנים ארוך מדי למתן הטיפול והעובדה כי בזמן השבץ לוקחים חלק תהליכים רבים ומורכבים ביותר כך שלעיכוב מולקולה אחת לרוב אין משמעות טיפולית.

 

למרות הכישלונות עד כה, עדיין קיימים ניסיונות רבים להצלחה בנוירופרוטקשן. לא נותר אלא לקוות כי הטיפול החדשני ימצא כיעיל גם בבני אדם ויכנס בעתיד לשימוש נרחב.

 

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת Leicester

 

תרגום ועריכה: ד"ר איתן אוריאל

אלה-הר-נוי
05/12/12 15:25

ד"ר איתן אויראל, מומחה בנוירולוגיה כתב. בנוסף, יש לינק למקור בתחתית הטקסט - אתר האוניברסיטה של החוקרים 

רוני1994
05/12/12 13:28

אני עושה עבודה בנושא וצריכה להשתמש במחקר זה כמקור מידע

האם אפשר לדעת את מקורו ואת הכותב של המחקר?