מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותזה לא מה שאכלת, זה מה שאתה זוכר שאכלת

זה לא מה שאכלת, זה מה שאתה זוכר שאכלת

הזיכרון של אכילת ארוחה גדולה יכול לגרום לאנשים להרגיש פחות רעבים שעות לאחר הארוחה


שעות לאחר הארוחה, הרעב הושפע ממה שהאדם חשב שאכל, בלי קשר לכמות שאכל בפועל (צילום: Shutterstock)
שעות לאחר הארוחה, הרעב הושפע ממה שהאדם חשב שאכל, בלי קשר לכמות שאכל בפועל (צילום: Shutterstock)

מחקר מצא כי הזיכרון של אכילת ארוחה גדולה יכול לגרום לאנשים להרגיש שבעים זמן רב, גם אם למעשה מה שהאנשים חושבים שאכלו גדול יותר ממה שהם אכלו בפועל.

 

המחקר שפורסם בכתב העת PLOS ONE נעזר בקערית מרק לה חוברה משאבה נסתרת. המשאבה אפשרה למלא את הקערית או לרוקן אותה, בלי שהאדם שאוכל ממנה יבחין בכך, כך שהאדם יאכל יותר או פחות ממה שנדמה לו שהוא אוכל, בהתאם לצורכי הניסוי.

 

סך הכל היו ארבע קבוצות. בכל אחת מהן 25 נחקרים שקיבלו מרק עגבניות:

 

1) אנשים שראו כמות קטנה של מרק (300 מ"ל) ואכלו את אותה כמות שראו.

2) אנשים שראו כמות קטנה של מרק (300 מ"ל) אבל בפועל אכלו כמות גדולה (500 מ"ל).

3) אנשים שראו כמות גדולה של מרק (500 מ"ל) ואכלו את אותה כמות שראו.

4) אנשים שראו כמות גדולה של מרק (500 מ"ל) אבל בפועל אכלו רק כמות קטנה (300 מ"ל).

 

מייד לאחר הארוחה הנחקרים דיווחו על תחושת הרעב או השובע שחשו. החוקרים מאוניברסיטת בריסטול מצאו כי האנשים דיווחו על רמת השובע בהתאם למה שאכלו בפועל. משמע שמייד לאחר האכילה נפח המרק שמילא את הקיבה הוא שהיה אחראי לשידור תחושת השובע.

 

אבל, מאוחר יותר התמונה השתנתה. שעתיים-שלוש לאחר הארוחה, תחושת הרעב הושפעה ממה שהאדם חשב שאכל, בלי קשר לכמות שהוא אכל בפועל. אדם שחשב שאכל הרבה, דיווח על פחות רעב מאדם שחשב שאכל מעט, גם אם שניהם אכלו בדיוק אותה כמות. תחושת השובע הזאת, המבוססת על מה שהאדם חושב שאכל, נמשכה עד 24 שעות אחרי הארוחה.

 

 

PLoS ONE, 2012, 7(12), e50707

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט