השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
זה לא הערך הגליקמי של מזון שמשפיע על סמני הסינדרום המטבולי
לפחות לא בתקופה קצרה אצל בעלי עודף המשקל
מחקרים אפידמיולוגיים הציעו שדיאטה עם אינדקס גליקמי נמוך ומעט העמסה של סוכרים קשורה אולי עם סיכוי נמוך יותר להתפתחות הסינדרום המטבולי.
בניסוי שנערך בהולנד עם 9 גברים ו- 6 נשים בעלי עודף משקל בחנו את זה בדקדוק, דהיינו עם תזונה זהה שרק רמות הסוכר היו גבוהות או נמוכות בה.
המשתתפים קיבלו במשך 11 שבועות 4 סוגי תזונה עם ערך גליקמי גבוה יותר או נמוך יותר ורמות הגלוקוז בצום והאינסולין שלהם נבחנו כמו גם רמות כולסטרול וטריגליצרידים.
לא נמצא הבדל בין רמות הסוכרים השונות ובין רמות מיבדקי המשתתפים, גם לא חמישה שבועות אחרי תום הניסוי.
גם בדיקת סמנים דלקתיים כמו אינטרלאוקין 6 ואחרים לא הושפעו מהבדלי הערך הגליקמי בתזונה.
בתקופה של 11 שבועות (פחות מ-3 חודשים), דיאטת דלת ערך גליקמי לא שיפרה את סמני הסינדרום המטבולי של בעלי העודף משקל.
Am J Clin Nutr, 2010, 92 ,366-374
הערה - לא נבחנו טיפוסי תזונה שונים שהיו יכולים להוביל לתוצאות אחרות והיום תופסים תשומת לב בהתייחסות לבריאות.
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט