מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתי גור אריה
מנהל היחידה לשיכוך כאב בשיבא, תל השומר. ד"ר גור-אריה כותב הספר "כאב, מאבחנה ועד הקלה"
עידית רונן
עידית רונן
אחות מומחית לטיפול בכאב, יו"ר יוצאת של פורום הסיעוד לטיפול בכאב. עבדתי שנים רבות במרכז שניידר לרפואת ילדים בריכוז ותיאום הטיפול הכאב כמו כן, ריכזתי את תחום בטיחות המטופל וניהול סיכונים וכיהנתי כאחות הועדה לילד בסיכון.
ד
ד"ר גור רות
אני מומחית בנוירוכירורגיה וברפואת כאב ומשמשת כרופאת כאב בכירה במרפאת הכאב בשיבא. אני מתמחה בעיקר בכאבים שמקורם במערכת העצבים המרכזית: כאבי ראש, כאבי פנים כאבים הנובעים מבעיות נוריולוגיות, כאבים שמקורם בעמוד השדרה לכל אורכו, הרפס, ועוד. אני מתמחה בעיקר בפעולות פולשניות לטיפול בכאב, אולם אמונה גם על הטיפול התרופתי.
אלה סטולר
אלה סטולר
פיזיותרפיסטית, BPT,MPT. מתמחה בשיקום אורטופדי, כאב כרוני ותסמונות כאב לרבות CRPS. בעלת 10 שנות ניסיון בניהול מחלקת אשפוז יום שיקומי בבית החולים "רעות". מאמינה בשיקום פונקציונאלי, תוך הסתכלות הוליסטית על האדם כמכלול. דוגלת בעבודה שיקומית רב מקצועית, לצורך קידום מטרות תפקודיות של המטופלים. בוגרת קורסים כגון: דיקור מערבי (DRY NEEDLING), נוירודינאמיקה קלינית, טכניקות מיופציאליות, הנחיית קבוצות ועוד.
ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר גיא אלאור
אני מומחה בנוירוכירורגיה, עוסק וברפואת כאב במרפאת הכאב בשיבא. אני מטפל בכל סוגי הכאב, מעבר לטיפול תרופתי יש לי עניין מיוחד בטיפול פולשני לכאב במערכת העצבים המרכזית והפריפרית: עצבי הפנים, עמוד שידרה, קיצוב עצבי מרכזי ופריפרי ושחרור כירורגי של עצבים.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותועדת חריגים- לא רק לתרופות מצילות חיים

ועדת חריגים- לא רק לתרופות מצילות חיים

הוועדות שדנות במקרים בהם חולה נזקק לתרופות שאינן בסל צריכות לדון גם בתרופות שאינן מצילות חיים


ההשתתפות העצמית של חולה לתרופה שאינה בסל תהיה כמו זו של תרופה הקיימת בסל (צילום: אתר סטוק פוטוז)
ההשתתפות העצמית של חולה לתרופה שאינה בסל תהיה כמו זו של תרופה הקיימת בסל (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

ועדות החריגים של קופות החולים קיימות כדי לתת מענה למבוטחי הקופה הזקוקים לתרופות או טיפולים שאינם כלולים בסל הבריאות, במידה והם ניסו את הטיפולים הקיימים בסל ואלה לא עזרו.

 

עד היום לכל קופה היו אמות מידה משלה להחלטה על מתן תרופה שאינה בסל על סמך שיקולים מגוונים. אבל תלונות רבות התקבלו על אופן התנהלות הוועדות וחוסר השוויוניות בין הקופות. בנוסף, חולים רבים כלל לא מודעים לאפשרות לפנות לוועדת החריגים.

 

כדי להסדיר את הנושא, הסמנכ"ל לפיקוח ובקרה על קופות חולים במשרד הבריאות, עו"ד יואל ליפשיץ פרסם חוזר חדש במטרה להביא לשקיפות מלאה של פעולת הוועדות ולוודא שיפעלו בשוויוניות.

 

החוזר קובע כי על הקופה לאפשר לכל מבוטח לפנות לוועדת חריגים, וכי יש ליידעו על אפשרות זו כשהן מודיעות לו שהטיפול הנדרש איננו כלול בסל.

 

החוזר מבהיר כי אין להגביל את סוגי המקרים המובאים לדיון למקרים של טיפולים מאריכים ומצילי חיים. לחולה יש זכות לדיון בכל מקרה בו הטיפול נדרש לצורך טיפול בבעיה רפואית המשפיעה באופן מהותי על מצבו הרפואי ותפקודו, והטיפול המבוקש אמור להשיג שיפור משמעותי במצבו, להביא להשפעה משמעותית על איכות חייו מבחינה תפקודית או מבחינת כאב וסבל. יש לדון גם בטיפולים שמטרתם להציל חוש חיוני או איבר.

 

בחוזר הובהר שאסור לקופות החולים לגבות השתתפות עצמית גבוהה מחולים עבור תרופות שאינן בסל. ההשתתפות העצמית של חולה לתרופה שאינה בסל, תהיה כמו זו של תרופה קיימת בסל ותחת תקרת התשלום לחולים כרוניים.

 

החוזר גם מסדיר את שיקולי וועדת החריגים כך שיהיו אחידים בכל הקופות, וכן את זכות המטופל לקבל מידע לגבי החלטות וועדת החריגים ביחס לאישור בקשות של מבוטחים אחרים לאותו טיפול.

 

את הדרך לפנייה לועדת החריגים ניתן לברר בקופת החולים. אם ועדת החריגים עונה בשלילה, ניתן לפנות לנציבת קבילות הציבור במשרד הבריאות בטלפון 5681257־02 או בדואר אלקטרוני- [email protected]

 

 

עוד מידע על דרכים להשגת תרופות שאינן בסל הבריאות 

 


 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה