סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
ויטמין K קשור לסיכון מופחת לסוכרת
עוד סיבה לאכול עלים ירוקים: מחקר מצא קשר בין צריכת ויטמין K להפחתה בסיכון לפתח סוכרת סוג 2
צריכה מוגברת של ויטמין K עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות של סוכרת סוג 2 ב-50%. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition.
חוקרים מאוניברסיטת Rovira i Virgili בספרד בחנו נתונים של 1,925 נשים וגברים מבוגרים בסיכון גבוה למחלות לב שהשתתפו במחקר שבחן את יעילות הדיאטה הים-תיכונית ונתונים של 1,069 אנשים אחרים שהיו ללא סימנים לסוכרת בתחילת המעקב.
נמצא שמשתתפים שבמהלך 5 שנות המעקב העלו את הצריכה התזונתית של ויטמין K באופן משמעותי, היו בעלי סיכון נמוך ב-51% לפתח סוכרת סוג 2 בהשוואה לאלה שהורידו את צריכת הוויטמין בתזונתם או לא שינו אותה. על כל עליה של 100 מיקרוגרם נוספים ליום בצריכת הוויטמין, הסיכון להתפתחות סוכרת ירד ב-17%.
ויטמין K נמצא בכמות גדולה בעיקר בירקות ירוקים בהם תרד, חסה, כרוב ניצנים, מנגולד, גרגיר הנחלים, פטרוזיליה, בזיליקום וברוקולי מבושל.
Am J Clin Nutr. 2012, 96(5), 1113-1118
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
יופי
ד"ר דינה ראלט PhD
אני לא מכירה מחקר על ויטמין K כמרפא סוכרת אבל אין ספק שכל הירקות (הירוקים) שהוא בתוכם טובים לסוכרתי...בכל מקרה כדאי ללכת על הרבה ירקות. ומכאן לדעתי גם כוחו של המיץ הירוק.
יופי
שכבר חולים בסכרת 2? איזו השפעה יש לויטמין הזה עליהם? האם ניתן לקנות את הויטמין הזה בצורת גלולה? תודה