מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותהתקדמות משמעותית: תאי אב אנושיים סייעו לשיקום עכברים עם פציעות חוט שדרה

התקדמות משמעותית: תאי אב אנושיים סייעו לשיקום עכברים עם פציעות חוט שדרה

החוקרים הצליחו לשפר תפקודים רבים ואף לשפר את השיקום המבני של עמוד השדרה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

שימוש בתאי אב והשתלתם בגוף של פצועי חוט שדרה נחשב לשיטה טיפולית שבמשך שנים תולים בה תקוות. כעת מחקר חדש שפורסם בג'ורנל Stem Cell Research and Therapy מתאר צעד נוסף בדרך למימוש ההבטחה של תאי אב.


במסגרת המחקר נמצא כי הזרקה של תאי אב עצביים שנלקחו מאיזור עמוד השדרה של בני אדם, גרמה לשיפור ההתחדשות העצבית , התנועתיות והשיקול של עכברים שהיו פגועים בעמוד השדרה.


במהלך המחקר נלקחו עכברים עם פגיעה בעמוד השדרה בחוליה L3 וחולקו לשלוש קבוצות – האחת קיבלה את תאי האב, השנייה קיבלה הזרקת פלצבו והשלישית לא קיבלה הזרקה כלל. שלושת הקבוצות קיבלו טיפול מדכא מערכת חיסון. לאחר ההזרקה עקבו אחר העכברים במשך 8 שבועות, כאשר מדי כמה ימים בודקים את מצבם המוטורי של העכברים.


הקבוצה שקיבלה את ההזרקה של תאי האב הציגה שיפור משמעותי בכל המדדים, כולל שיפור בתנועתיות של הרגליים בזמן הליכה, ירידה בקשיון השרירים, ירידה ברמת הכאב ועוד. המעקב נעשה במגוון שיטות, כולל צילומי MRI, בדיקות מעבדה ובדיקות ויזואליות אחרות.


בנוסף לשיפורים התפקודיים נמצא כי היה שיפור גם ברמה המבנית של שיקום עמוד השדרה מה שאפשר גם לראות כי אותות עצביים עברו באופן תקין דרך נקודת הפציעה.


לדברי החוקרים מדובר בהתקדמות משמעותית שכן עד היום לא היו הרבה אפשרויות טיפוליות שניתן היה להציע למי שנפצה באופן משמעותי בחוט השדרה.


Stem Cell Research & Therapy 2013, 4:57 doi:10.1186/scrt209

roni9
20/08/17 8:45

זה תקף לפגיעות עקב הסרת גידול צווארי ופגיעה של פלג גוף ימין? ועם מי ניתן לדבר? והאם 16 שנים לאחר הפגיעה עדיין יש סיכויי שיקום?

אנה-רייזמן
13/07/13 23:23

הזרקת תאי אב עצביים נעשתה 3 ימים אחרי הפציעה

nav
13/07/13 23:02

אחרי כמה זמן התחילו בטיפול

יואב19
23/06/13 12:49
 

 

 

איך אוכל לשקם את הגב שלי?