מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשות התועלת של טיפול ב-Strontium Ranelate על מדדי העצם

התועלת של טיפול ב-Strontium Ranelate על מדדי העצם

נתונים חדשים ההכנס נאירופאי על אוסטיאפורוזטיס ואוסטיאוארטריטיס


צ
צ

בנשים לאחר מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס, ל- Strontium Ranelate(פרוטלוס) השפעה משמעותית על פעילות בניית עצם, השפעה העולה על זו של Alendronate (פוסאלאן), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו בכנס European Congress on Osteoporosis and Osteoarthritis.

החוקרים כותבים כי התוצאות אינן בלתי-צפויות, מאחר ש-Alendronate הינה תרופה שבעיקרה מונעת ספיגת עצם, בעוד ש- Strontium Ranelate מפחית ספיגת עצם ומעלה את ייצור העצם.

החידוש במחקר הנוכחי הוא השימוש בביופסיות עצם לפני ואחרי הטיפול – מדד הזהב להערכת ההשפעות של הטיפול באוסטיאופורוזיס – שהדגימו את פעילות בניית העצם של Strontium Ranelate.

מדגם המחקר כלל נשים עם אוסטיאופורוזיס לאחר-מנופאוזה (כלומר, צפיפות נמוכה של המינראלים בעצם ו/או שברי שבירות) ומאפיינים קליניים דומים. הגיל הממוצע של המשתתפים נע סביב 64 שנים. גם מדדי T-score (ביטוי לצפיפות העצם) בעמוד השדרה המותני היו דומים.

הנשים טופלו ב- Strontium Ranelate במינון 2 גרם ליום או ב-Alendronate במינון 70 מ"ג בשבוע. כל המשתתפות נטלו בנוסף קלציום במינון 1000 מ"ג וויטמין D במינון של 800 יחידות בינלאומיות ביום. ביופסיות של העצם נערכו בתחילת המחקר ולאחר 6 ו-12 חודשי טיפול.

הממצאים מבוססים על 268 נשים (179 מטופלות ב- Strontium Ranelate ו-89 מטופלות ב-Alendronate) עם זוג ביופסיות. יעד הסיום העיקרי היה ההבדל הממוצע בין הקבוצות במדד MS (Mineralizing Surface)- שטח מינרליזציה. מדד להערכת ייצור העצם המתבטא כאחוז מפני שטח העצם.

 

לאחר 6 ו-12 חודשי טיפול, חל שיפור במדד MS בהיקף שהיה משמעותי יותר בחולות שטופלו ב- Strontium Ranelate, בהשוואה לאלו שטופלו ב-Alendronate.


ההבדל בין הקבוצות עלה ל-4.65% לאחר 12 חודשים לאחר 12 חודשים שיעור יצירת העצם היה גבוה יותר בהשוואה למצב לאחר 6 חודשים.


שני התכשירים נסבלו היטב. שיעורי ההיארעות הכוללים של תופעות לוואי עם Strontium Ranelate היו לרוב קלים וזמניים – בעיקר בחילות ושלשולים. ההיארעות השנתית של תרומבואמבוליזם ורידי נעה סביב 0.7%, עם סיכון יחסי של 1.4 בחולים שטופלו ב- Strontium Ranelate, בהשוואה לפלסבו. יש להיזהר במתן התרופה לחולים בסיכון לתרומבואמבוליזם ורידי.

מתוך כנס European Congress on Osteoporosis and Osteoarthritis

החדשה פורסמה באתר E-med