כליות ודיאליזה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
השתלת כליה לפני דיאליזה - מוקדם יותר לא בהכרח טוב יותר
על פי מחקר שהוצג בכנס הנפרולוגי העולמי החודש, נמצא כי תוצאות השתלת כליה לפני דיאליזה מוקדם יותר, אינן טובות יותר מהשתלה כאשר התפקוד הכלייתי ירוד יותר
חולים העוברים השתלת כליה לפני התחלת דיאליזה נהנים מאיכות ואורך חיים טובים יותר ותפקוד שתל טוב יותר, לעומת חולים העוברים השתלה מס' חודשים לאחר השתלת דיאליזה.
מטרת המחקר הנוכחי היתה לבדוק תוצאות השתלת כליה פרה-אמפטיבית מוקדמת יותר בחולים עם תפקוד כלייתי שארי גבוה יחסית, ולהשוותן לתוצאות השתלה פרה-אמפטיבית בחולים עם תפקודי כלייתי שארי נמוך.
במחקר נכללו 25,738 מושתלי כליה שעברו השתלה פרה-אמפטיבית וחולקו ל-2 קבוצות, עפ"י התפקוד הכלייתי השארי בעת ההשתלה.
החוקרים מצאו כי הישרדות החולים היתה זהה ב-2 קבוצות החולים, ללא תלות בתפקוד הכלייתי הבסיסי בעת ההשתלה. למרות זאת, החוקרים מציינים כי החולים שעברו השתלת כליה מוקדמת יותר עם תפקוד כלייתי שארי גבוה יותר, נזקקו לפחות דיאליזה בשבוע הראשון לאחר ההשתלה.
לאור הממצאים הללו החוקרים סבורים כי אין צורך למהר ולבצע השתלה פרה-אמפטיבית מוקדמת מאד, אלא ניתן להמתין עד לירידה של התפקוד הכלייתי למצב קרוב מאד לצורך בדיאליזה.
www.sciencedaily.com/releases/2009/10/091029211523.htm
תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה
אברהם פ.
את "הצורך החיוני" כביכול לעבור השתלה לפני דיאליזה, השרישו מתווכי השתלות בתמיכת נפרולוגים, כבר לפני שש שנים, "המרוץ" לכיוון השתלה, הוא שגרם להגדלת העלויות, משום שהביקוש הפך ללא טבעי. מסקנות מחקר זה, רק מוכיחות את הטענה הבסיסית של קופות החולים, שלא לממן השתלות לפני טיפול דיאליזה, אם בכלל. חבל שמסקנות אלה לא עמדו לפני החולים בשעתו, אולם הן מעודדות את הממתינים שלפני טיפולי הדיאליזה כיום.