אירוע מוחי
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
השפעת רמות B12 וחומצה פולית על שבץ
רמות נמוכות עלולות לפגוע בצפי הקליני
ידוע כי חוסר ויטמין B12, הנצרך ממוצרי מזון מהחי, עלול לגרום לחוסרים נוירולוגים שונים.
מחקר חדש בדק את השפעת רמות הויטמין וכן חומצה פולית על הצפי הקליני בחולים לאחר שבץ מוח המאושפזים בבית החולים. כל החולים במחקר הגיעו לחדר המיון בשלוש השעות הראשונות לאחר הופעת הסימפטומים. האבחנה נעשתה על ידי בדיקה נוירולוגית והדמיית מוח ורמות הויטמינים נלקחו בבדיקת דם בשלב החד.
המחקר הדגים כי חולים עם שבץ איסכמי, כלומר חסימתי, ורמות נמוכות של ויטמין B12 היו בעלי סיכון גבוה יותר לשקיעה במצב ההכרה וכן לתמותה במהלך האשפוז. מאידך, רמות נמוכות של חומצה פולית נמצאו כקשורות לירידה במצב הכרה ותמותה רק בחולים עם שבץ דימומי.
חשוב לציין כי בשלב זה מדובר בתצפית קלינית בלבד ואין בידינו הסבר ברור לתוצאות שהודגמו במחקר ולשפעה השונה על שבץ איסכמי ודימומי.
תרגם וערך-ד"ר איתן אוריאל