מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

טרשת נפוצה

מנהלי קהילה

ערן ברקוביץ
ערן ברקוביץ
פסיכולוג רפואי מומחה.
פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר יובל כרמון
רופא בכיר במחלקה הנוירולוגית ביה"ח מאיר.מנהל מרפאת טרשת נפוצה.
ד
ד"ר אסתר גנלין
רופאה בכירה במכון הנוירולוגי בביה"ח שניידר ומנהלת המרפאה הנוירואימונולוגית בו. בוגרת רפואה בטכניון בהצטיינות. בעלת תואר שני באימונולוגיה בהצטיינות יתרה (אוניברסיטת תל אביב) ותואר דוקטור בביוכימיה (הטכניון). משלבת מחקר קליני ובסיסי בתחום טרשת נפוצה בילדים. חברה בקבוצת המחקר הבין לאומית לטרשת נפוצה בילדים- International Pediatric Multiple Sclerosis Study Group (IPMSSG)

מובילי קהילה

פזית
פזית
הייתי בריאה ורופאת שיניים. כיום , חולה בטרשת נפוצה ואומנית קרמיקה, מציירת ומטפלת באמצעות אומנות. קודם כל אמא לשני ילדים נפלאים וחברה עם כמה אנשים חמים וחכמים. יש מתנה ביכולת ליצור ... זה מאפשר נתינה הלאה וידיעה שגם מי שלא מכיר אותי אישית יוכל לקבל משהו ממני שישמח ויגרום לו הנאה. זו הסיבה שאני כותבת פה. לעזור ולהשיא עצה וגם לקבל ידע ממי ששותפים לדרך הטרשים של טרשת נפוצה בדרך זו או אחרת. 
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן - MS ישראל
לביא שיפמן הוא ממיסדי חברת MS ישראל בע"מ (חל"צ) ומכהן בה, בהתנדבות, כדירקטור. חברת MS ישראל יוזמת ומנהלת מגוון רחב של פעילויות לחולים בטרשת נפוצה, תוך שהיא מעלה את המודעות הציבורית למחלה, להשלכותיה ותופעות הלוואי שלה. בהשכלתו, הוא מוסמך של הטכניון בחיפה בהנדסת מחשבים, עם התמקדות בתחום רשתות תקשורת ונתונים וכמו כן בוגר, בהצטיינות, של התוכנית לניהול עסקי בכיר של האוניברסיטה העברית בירושלים. בשנת 1990, לאחר שירות קבע בממר"מ, לביא היה ממקימי הסניף הישראלי של חברת מיקרוסופט בישראל (עובד מס. 2) והמנהל הטכני הראשון שלה. בהמשך כיהן גם כסמנכ"ל השיווק והמכירות של מיקרוסופט ישראל ללקוחות גדולים במשק הישראלי. בנוסף לפעילות ההתנדבותית ב-MS ישראל לביא מכהן מזה כ-4 שנים כחבר ועד בעמותת איגוד האינטרנט הישראלי. כמו כן, לביא הוא המקים, הבעלים והעורך הראשי של האתר www.netcheif.com - המספק ידע נרחב ביותר על תחום האינטרנט והתקשורת, תוך התמקדות בסביבה הביתית. לביא נשוי לאורלי שאובחנה כחולת טרשת נפוצה לפני כ-20 שנה, הוא מתגורר בבת-ים ואב לבן ולבת.
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
עירית לוזון - הבית לחולי טרשת נפוצה
קהילת הבית לחולי טרשת נפוצה ו-CARE GIVERS הגדולה בישראל של אלפי חולים ובני משפחות, בני זוג וחברים מהמעגלים הקרובים. קהילה תומכת, המפגישה בין חולים וותיקים לחדשים, ומעניקה "במה" להעברת הסיפור האישי, באמצעות ראיונות טלוויזיה, רדיו, ותקשורת כתובה. קהילה שבה אנו מפעילים מערך של תכנים רלוונטיים המתחלפים מידי חודש, סדנאות והרצאות בלייב של אנשי מקצוע ברי סמכא ושל חולים המעניקים מהידע ומסיפורי החיים שלהם ונותנים השראה, מתוך רצון להשפיע, לחולל שינויים, לתמוך ולהנגיש מידע חיוני ומשמעותי לחולים ולסובבים אותם. המלצה נכונה, של חולה וותיק או של איש מקצוע, כאן ועכשיו, יכולה לשנות מהלך חיים של חולים אחרים! הצטרפו אלינו לקהילה חזקה ומשפיעה – הבית לחולי טרשת נפוצה - בפייסבוק
כמוניטרשת נפוצהחדשותהשפעת מגיעה. האם לאנשים עם טרשת נפוצה מומלץ להתחסן?

השפעת מגיעה. האם לאנשים עם טרשת נפוצה מומלץ להתחסן?

משרד הבריאות קורא לציבור - ובייחוד לקבוצות בסיכון בהן חולים כרוניים - להתחסן נגד שפעת. האם ההמלצה תקפה לאנשים עם טרשת נפוצה?


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

חיסונים מגנים מפני מחלות באמצעות החדרת כמות קטנה של הנגיף – כשהוא מומת או מוחלש – לגוף. מערכת החיסון מזהה את המזהם ומפתחת נוגדנים ספציפיים שפועלים נגדו. כאשר האדם יבוא במגע עם אותו נגיף בעתיד, הגוף כבר יהיה מוכן, מערכת החיסון תזהה את הנגיף ותתקוף אותו עם הנוגדנים המתאימים - וכך תמנע את המחלה הזיהומית.

 

אנשים עם טרשת נפוצה צריכים להיזהר במיוחד מזיהומים – לרבות שפעת – מכיוון שאלה עלולים לעורר התקף טרשת נפוצה. חיסונים מהווים את הדרך הטובה ביותר להימנע מחלק מאותם זיהומים.

 

עם זאת, עולים חששות כי החיסונים עצמם עלולים לגרור תגובות לא רצויות באנשים עם טרשת נפוצה – מחלה אוטואימונית בה הנזק נגרם על ידי מערכת החיסון של הגוף. מסיבה זו, "באופן כללי לאנשים עם טרשת נפוצה פחות מומלץ לקבל חיסונים שאין בהם צורך חיוני ממש לבריאותם", אומר ד"ר יובל כרמון מנהל המרפאה לנוירואימונולוגיה וטרשת נפוצה בבית החולים מאיר ומנהל בקהילת טרשת נפוצה באתר כמוני.  

 

באשר לחיסון לשפעת עונתית, לפי האגודה האמריקאית לטרשת נפוצה (National MS Society) באופן כללי החיסון המומת לשפעת נחשב די בטוח בקרב אנשים עם טרשת נפוצה, אך מומלץ להיוועץ בנוירולוג המטפל על מנת לשקול את ההטבות והסיכונים של החיסון.

 

ד"ר כרמון מסביר כי במחקרים שנערכו עד כה, שהתבססו על מאגרי נתונים, לא נמצא סיכון מוגבר להתקף בקרב אנשים עם טרשת נפוצה שקיבלו את החיסון. עם זאת, מומלץ להיוועץ עם הנוירולוג בנושא, בהתאם לנסיבות.

 

לדברי כרמון, "החיסון לשפעת אמור למנוע תחלואה בשפעת שתוקפת בדרך כלל כ-5%-20% מהאוכלוסייה מידי חורף. אוכלוסיות מועדות יותר לחלות הם אנשים שבאים במגע עם ילדים ובני נוער במוסדות חינוך כמו גננות ומורים וכן צוותי מוסדות רפואה למיניהם. בנוסף, שפעת עלולה להוביל לסיבוכים רבים יותר באוכלוסיות עם מחלות רקע, ילדים ומבוגרים מעל גיל 65. מטופלים עם טרשת נפוצה השייכים לקטגוריות הללו, יכולים להרוויח יותר מהחיסון מאשר אחרים ואצלם יתכן ויש יתרון בחיסון".

 

עוד מציין כרמון כי על מטופלים שחוו תגובה לא טובה משמעותית בעבר לאחר החיסון לשקול היטב אם לקבלו עם הנוירולוג המטפל לפחות פעם אחת, כדי לדעת כיצד לנהוג מידי שנה בעונה זאת.

 

מעבר לכך, על נשים הרות או נשים שמתכננות להרות יש לשקול חיסון בעצה אחת עם הגניקולוג והנוירולוג המטפלים.

 

במטופל שחווה לאחרונה התקף של טרשת נפוצה, רצוי לא להתחסן במהלך 4-6 שבועות מהתחלת ההתקף.

 

ד"ר כרמון מציין גם כי למטופלים בתרופות אוקרוואס או למטרדה עדיף להתחסן לפחות 6 שבועות לפני קבלת מנת התרופה הבאה.

 

למטופלים עם טרשת נפוצה מותר להתחסן לשפעת בחיסון המכיל זנים מומתים של הנגיף (בזריקה). חיסון עם הנגיף המוחלש (בתרסיס) עלול לסכן אנשים עם טרשת נפוצה, אך החל משנה שעברה הוא ממילא אינו זמין בקופות החולים בעקבות דיווחים על חוסר יעילות.