מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותהשפעת כושר גופני על שביעות רצון של נפגעי חוט שדרה עם פגיעה בלתי שלמה

השפעת כושר גופני על שביעות רצון של נפגעי חוט שדרה עם פגיעה בלתי שלמה

תוחלת החיים של נפגעי חוט שדרה (נח"ש) עלתה באופן משמעותי בחמשת העשורים האחרונים,אך נח"ש ניצבים מול אותם סיכונים של הזדקנות כמו האוכלוסייה הכללית. בין הסיכונים ישנם כאלה הקשורים באורח חיים מיושב.


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

יש להתייחס לפציעה כאחד הגורמים המרכזיים לשינוי באורח החיים. מטרת המחקר הנוכחי שנערך בקרב נח"ש הייתה לבדוק הרגלים של פעילות גופנית והשפעתם על שביעות רצון. ההשערה היא שאותם נח"ש שמתאמנים באופן קבוע ידווחו על שביעות רצון גבוהה יותר לעומת נח"ש שאינם מתאמנים כלל.
במחקר הנוכחי שביעות רצון חולקה לשלוש קטגוריות:
1. שביעות רצון מקשרים חברתיים, חיי משפחה ופעילות מינית
2. שביעות רצון ממצב כלכלי ופנאי
3. שביעות רצון כללית ופעילות יום- יומית(ADL-Activity of Daily Living)
אחת התוצאות המפתיעות היא שלא נמצא הבדל בין הרגלים וזמן שמוקדש לפעילות גופנית בין פראפלגים לטטראפלגים בלתי שלמים. תוצאה נוספת היא ששיעור מתאמנים בקרב נח"ש בלתי שלמים היה דומה לאוכלוסיה הכללית. מתאמנים נפגעי חוט שדרה דיווחו על שביעות רצון גבוהה יותר הן מבחינת הפנאי והן מבחינת פעילות יום-יומית(ADL). המסקנה היא שיש לשמור על אורח חיים פעיל גם על מנת למנוע סיבוכים משניים כגון אוסטיאופורוזיס, ירידה במסת השריר, לשמור על כושר הלב והריאות וגם כי זאת אחת הדרכים לשיפור מצב הרוח ושביעות הרצון.


Spinal Cord 2009,47(4),295-300

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן

Dov-c3c4
09/08/09 16:52