מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהשמנה עלולה לעבור מאב לילדיו דרך תאי זרע

השמנה עלולה לעבור מאב לילדיו דרך תאי זרע

האם גם גברים אוכלים בשביל שניים? מחקר דני מצא כי משקלם של גברים משפיע על ביטויי הגנים שעוברים לצאצאיהם דרך תאי הזרע


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

השמנה – אחת מהרעות החולות של אורח החיים המערבי – נמצאה ברבות השנים כתלויה לא רק בתזונה לקויה ובאורח החיים היושבני שמאפיין מדינות מערביות, אלא גם קשורה ברקע גנטי

 

כיום גוברת ההבנה כי מדובר בקשר מורכב, ולא רק הגנים עצמם משפיעים על הסיכון להשמנה, אלא גם אינטראקציות שונות בין הגנים – מה שהוביל להתפתחות ענף חדש הקרוי 'אפיגנומיקה של השמנה', כשהפעלתם של גנים מסוימים כתוצאה משילוב עם גורמים סביבתיים היא הגורם המשמעותי לצבירת משקל עודף. כעת מדווחים חוקרים מדנמרק כי מידע גנטי הקשור בהשמנה עשוי לעבור דרך תאי זרע מאבות לילדיהם – מה שמסביר מדוע ילדים של אבות עם עודף משקל נוטים להיות שמנים בעצמם.

 

החוקרים מאוניברסיטת קופנהגן, המכון הטכנולוגי של דנמרק ומכון קרולינסקה בחנו תאי זרע מנוזל הזרע (ספרמוטוזה) של 23 נבדקים בוגרים בגילי 40-20, בהם 10 נבדקים עם השמנת יתר עם מדד השמנה BMI של 31.8 יחידות בממוצע ו-13 נבדקים רזים עם מדד השמנה של 22.9 יחידות בממוצע. בדיקות מעבדה של תאי הזרע איתרו סמנים אפיגנטיים שונים בתאי הזרע בין שתי הקבוצות – כלומר ביטויים שונים של התכונות (פנוטיפ) בתוך החומר הגנטי-תורשתי (גנוטיפ), בייחוד בגנים הקשורים לתפקודי מוח והתפתחות מוחית.

 

ביטוי גנטי משתנה לאחר ניתוח לקיצור קיבה

 

בהמשך בחנו החוקרים לעומק את תאי הזרע של שישה גברים עם משקל עודף שעברו ניתוח לקיצור קיבה מדגימות שניטלו מהחולים שבוע לפני הניתוח ושבוע אחריו וכן בחלוף שנה, וזאת במטרה לבחון האם ניתוחים אלה משפיעים על האפיגניטיקה – כלומר על הביטוי של התכונות הגנטיות. החוקרים זיהו 3,910 שינויים במבנה הגנטי של תאי הזרע שהתרחשו לאחר ניתוח קיצור הקיבה, בהשוואה למצב לפני הניתוח.

 

ממצאי המחקר מדווחים בגיליון דצמבר 2015 של כתב העת Cell Metabolism.

 

החוקרים מסיקים מתוך הממצאים כי שינויים התנהגותיים בקרב גברים עם השמנת יתר, למשל באמצעות ניתוחי קיצור קיבה – עשויים להוביל לשינויים בביטוי הגנטי באופן שעשוי להפחית את הסיכון להעברה של ביטוי גנטי לצאצא הקשור בסיכון מוגבר בהשמנה. לדברי אחד החוקרים, פרופ' רומיין ברה מאוניברסיטת קופנהגן, "המחקר מצביע על יעילות שינויים התנהגותיים בקרב גברים שמתכננים להביא ילדים שיוכלו להפחית סיכון להעברת השמנה לצאצאיהם".

 

מחקרים קודמים הוכיחו שילדים לאבות עם השמנת יתר נמצאים בסיכון מוגבר לפתח השמנה בעצמם, כמו גם בסיכון גבוה יותר לאוטיזם. מחקר מפברואר 2015 שפורסם בכתב העת Nature זיהה כי בגנום האנושי לא פחות מתשעים אזורים שקשורים בהשמנה ובהם המוני גנים, שחלקם הגדול קשור גם בתפקודי מוח – ממצא שנצפה גם במחקר הנוכחי ומצביע על קשר בין השמנה למערכת העצבים המרכזית.

 

מחקר מבריטניה שפורסם ביולי 2013 מצא כי 'גן ההשמנה' המסומן באותיות FTO, שמופיע בקרב 1 לכל 6 אנשים ומגדיל ב-70% את הסיכון להשמנה, קשור ברמות גבוהות יותר של הורמון גהרלין שמגביר את תחושת הרעב לאחר ארוחות. מחקר בעכברים משנת 2010 מצא כי לא רק ביטוי גנטי של הורים שקשור בהשמנה מעלה את הנטייה להשמנה אצל צאציהם, אלא גם ביטוי גנטי של סבים שקשור בהשמנה יכול לעבור שני דורות – לנכדים.

 

 

Cell Metabolism, doi:10.1016/j.cmet.2015.11.004