מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותהשמנה מחמירה סימני מחלה בפיברומיאלגיה

השמנה מחמירה סימני מחלה בפיברומיאלגיה

השמנה מחמירה סימני מחלה ונכות בקרב החולים בפיברומיאלגיה (פ.מ), כך עולה במחקר שבוצע על ידי חוקרים באוניברסיטת יוטה ופורסם בכתב העת Journal of Pain, בדצמבר 2010 .


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מטרת המחקר הייתה לבדוק את הקשר שבין פיברומיאלגיה לבין השמנה . חשיבות העבודה לאור העדויות על שכיחות תופעת השמנה בקרב סובלים מפיברומילגיה.

קבוצת המחקר כללה 215 נבדקים הסובלים מפיברומיאלגיה. כמחצית מהנבדקים סבלו מהשמנה וכ-30% ממשקל יתר.

 

 ההשערה: שהשמנה מחמירה תחלואה וסימני מחלה בקרב אנשים הסובלים מפיברומיאלגיה, כמו גם רגישות יתר לכאב, נכות ופגיעה באיכות החיים ובאיכות השינה.

 

הליך: הנבדקים התבקשו לדווח על חומרת תסמיני המחלה האופייניים ל- פ.מ . לנבדקים נערכה בדיקה גופניות הכוללת רגישות למישוש  בנקודת האופייניות ל- פ.מ (Tender Points-T.P ), בדיקת  יכולת  גמישות, טווח תנועה וכוח  גס.  איכות השינה  הוערכה בהתאם ל-7 ימי שנה בביית.

 

ממצאים:  נבדקים הסובלים מפ.מ המלווה בהשמנה, הראו יותר רגישות לכאב בנקודות הרגישות - T.P במיוחד  באזורי הגוף התחתון.  בנוסף, בקבוצה זו  נמצאה ירידה בגמישות , ובכוח הגס  וירידה באיכות השינה כמו  שינה קצרה המלווה באי שקט.

 

מסקנות והמלצות: מדגם המחקר מלמד, שתופעת ההשמנה נפוצה בקרב אנשים הסובלים מ-פ.מ על כן יש  להתייחס לכך באומדן ובתכנית הטיפול כמו התאמת תזונה  ושמירה על אורח חיים בריא. סביר להניח, שירידה במשקל תפחית את חומרת הסימנים המתוארים בקרב מטופלים הסובלים מהשמנה ב-פ.מ ,  תעודד גישה חיובית לטיפול בסימני המחלה ותתרום לאיכות החיים.

 

 

 www.jpain.org/article/S1526-5900(10)00394-9/abstract