מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סרטן השד

מנהלי קהילה

פרופ' תניר אלוייס
פרופ' תניר אלוייס
מומחית בכירורגיה כללית וכירורגית שד מנהלת מערך השד במרכז הרפואי הדסה פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית
עו
עו"ס אורית שפירא
* מנהלת מחלקת שיקום ורווחה של האגודה למלחמה בסרטן וחברת הנהלת 'האגודה הישראלית לפסיכואונקולוגיה'.   *מנחת קבוצות בכירה באגודה (קבוצת בוגרים צעירים, קבוצת נשים צעירות המתמודדות עם סרטן, קבוצת תמיכה לזוגות שאחד מבני הזוג חלה בסרטן, קבוצת תמיכה להורים שכולים ועוד) ואחראית על עדכון המידע של האגודה למלחמה בסרטן בנושא 'זכויות ושירותים, מידע לחולי סרטן'.   * בוגרת תואר שני בהצטיינות בעבודה סוציאלית (MSW), אוניברסיטת תל אביב. מומחית בתחום הבריאות.   * בעבר עובדת סוציאלית, המחלקה האונקולוגית, מרכז רפואי תל אביב (איכילוב) והעובדת הסוציאלית ב'הוספיס בית' של האגודה למלחמה בסרטן, תל השומר.
ד
ד"ר רינת ברנשטיין מולכו
מנהלת היחידה האונקוגנטית במרכז הרפואי שיבא, תל השומר. בוגרת בית בית הספר לרפואה של הטכניון בחיפה. התמחות במערך אונקולוגי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב), ובהמשך התמחות בגנטיקה רפואית במכון הגנטי במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי (איכילוב). מ-2017 רופאה בכירה ביחידת השד במכון האונקולוגי במרכז רפואי שיבא תל השומר, עד למינוי מנהלת היחידה האונקוגנטית בשיבא ב-2021. משלבת עבודה בטיפול בחולות סרטן שד בכל שלבי המחלה, ובייעוץ גנטי למשפחות וחולים עם חשד לתסמונות סרטן תורשתיות.
עו
עו"ד בר חן- לוי
אחראית תחום מיצוי זכויות בעמותת 'אחת מתשע'. נותנת ייעוץ והכוונה לנשים המתמודדת עם סרטן שד בכל הקשור לזכויותיהן הרפואיות, ומסייעת להן במידת הצורך במיצוי זכויות אלה מול הרשויות השונות, כגון: ביטוח לאומי, מס הכנסה, קופות חולים, חברות ביטוח ועוד.

מובילי קהילה

נעה גביש
נעה גביש
אישה ואמא לשלושה ילדים :)הומאופטית בהכשרתי. אפיה ובישול הן אחת האהבות שלי במיוחד כשהן מאירות ומשמחות אחרים. בשבילֵי חיי ליוותי נשים במסע הלידה המיוחד שלהן, והיום אחרי מסע ברכבת ההרים, עקב גילוי גידול סרטני בשד, שנכפה עלי, אני יודעת ומבינה כמה חשוב הליווי של מישהי שהייתה שם ולו רק כדי להקשיב ולחבק. אני אשמח ללוות ולהיות בשביל מי שצריכה ורוצה.   הסדנא שלי - תשוקות מרפאות - תשוקות ומיניות בזמן משבר ושינוי - ערב חד פעמי יחודי ומרומם את הנפש בו ביחד אתכם אנחנו נזכרים שתשוקה, לכל מה שנעשה היא חלק מאיכות ובריאות החיים שלנו. מוזמנות לקבוצה שלי בפייסבוק : תשוקות מרפאות
יסמין כהן
יסמין כהן
בלוגרית וכותבת תוכן, נמצאת בעיצומו של פרויקט מימון המונים לספר "יומן צמיחה" היכנסו ותמכו: https://tinyurl.com/recovery-diary נמצאת פה כדי לחזק ולהתחזק. מאמינה שהכל קורה לטובתנו.
כמוניסרטן השדחדשותהשיטה הפשוטה שתפחית תופעות לוואי של כימותרפיה

השיטה הפשוטה שתפחית תופעות לוואי של כימותרפיה

חוקרים מצאו שלבישת גרביים וכפפות קפואות במהלך טיפולים כימותרפיים מסייעת למנוע התפתחות של נזק עצבי בגפיים


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

טיפולים כימותרפיים הניתנים במטרה לעצור את ההתחלקות של תאים סרטניים, פוגעים גם ברקמות נוספות בגוף. אחת מתופעות הלוואי של תרופות כימותרפיות רבות היא נוירופתיה פריפרית - פגיעה בעצבים היקפיים שעשויה להתבטא בתחושות של נימול, כאב, עקצוצים, שריפה, רגישות קיצונית למגע או אובדן תחושה בגפיים, ולעיתים אף בבעיות יציבות וקואורדינציה וקושי בשימוש בידיים וברגליים. התסמינים הללו לא רק פוגעים באיכות החיים של המטופלים, אלא עלולים גם להוביל לכך שמטופלים יפסיקו את הטיפול מוקדם.

 

כעת מתפרסם מחקר קטן שמראה כי קירור של כפות הידיים והרגליים במהלך טיפולי כימותרפיה באמצעות כפפות וגרביים שהוקפאו עשוי למנוע היווצרות של נוירופתיה פריפרית.

 

המחקר נערך ביפן, ובראשו עמד אקיקו הנאי, מומחה לריפוי בעיסוק באוניברסיטת קיוטו. הממצאים שפורסמו בכתב העת של המכון הלאומי לסרטן בארה"ב מבוססים על 36 נשים עם סרטן שד שעברו טיפולים עם כימותרפיה מסוג טקסול (פקליטקסל) לסרטן השד. בכל טיפול, כל אישה לבשה כפפה וגרב אחת – בצד הדומיננטי של הגוף במשך 90 דקות - החל מרבע שעה לפני תחילת הטיפול ועד כרבע שעה אחריו. היד והרגל בצדה השני של כל מטופלת נותרו ללא קירור – לשמש כביקורת.

 

לא מדובר בטכנולוגיה מיוחדת. הכפפות והגרביים ששימשו לקירור הגפיים במחקר הם מוצרים פשוטים שכבר קיימים בשוק והחברה שמייצרת אותם (החברה הצרפתיתElasto-Gel ) לא מימנה את המחקר.

 

נראה שהטקטיקה הפחיתה משמעותית את הסיכון לתסמינים של נזק עצבי כפי שנמדדו באמצעים אובייקטיביים וסובייקטיביים שונים. לדוגמה, מתוך הידיים שהיו עטופות בכפפה קפואה, ב-28% הייתה ירידה בתחושה, בעוד שמתוך הידיים שלא קוררו הושפעו 81%. ב-25% מהרגליים שהיו עטופות בגרב קירור הייתה ירידה בתחושה, לעומת כמעט 64% מהרגליים שלא קוררו.  

 

לבישת הכפפות והגרביים לא הובילה לתופעות לוואי משמעותיות ואף אישה לא הפסיקה את הטיפול בקור בגלל שהתקשתה לסבול אותו. תופעות הלוואי הנפוצות ביותר היו כאב (8%) ותחושת קור (4%) – ואלה חלפו מיד בסיום הטיפול.

 

הממצאים ראשוניים ונדרשים מחקרים מבוקרים גדולים בנושא, לרבות כאלה שיבחנו את ההשפעה של קירור בעת שימוש בתרופות כימותרפיות אחרות. עם זאת, תוצאות המחקר מרגשות, לאור העובדה שמדובר בטיפול פשוט, קל, זול, זמין ובטוח. בנוסף, טקטיקה דומה של קירור כבר הוכיחה יעילות ומשמשת כיום למניעת תופעת לוואי אחרת של כימותרפיה – נשירת שיער.

 

בשנה שעברה חוקרים ממכללת ביילור לרפואה בארה"ב דיווחו כי כובע לקירור הקרקפת הוביל לשימור השיער ב-50% מהנשים עם סרטן השד שעברו טיפולי כימותרפיה. בכל טיפול כימותרפי, הנשים שטופלו במערכת קירור הקרקפת השתמשו במכשיר 30 דקות לפני הטיפול, במהלך כל הטיפול ובמשך 90 דקות אחריו. המכשיר כבר נמצא בשימוש באירופה ואף נכנס לשימוש בישראל, במרכז הרפואי "שערי צדק" בירושלים ומכשיר דומה נמכר בארה"ב לאחר שאושר לשיווק בשנת 2015. 

 

"טיפול כימותרפי עובד על ידי התקפת תאים שמתחלקים במהירות, אבל בכך הוא פוגע גם בתאי שיער המתחלקים מהר, 90% מתוכם בשלבי הגדילה, מה שמוביל לאיבוד שיער" הסבירה החוקרת הראשית, ד"ר ג'ולי ננג'יאה בהודעה לעיתונות. "על ידי קירור הקרקפת, אנחנו מורידים את הטמפרטורה של הקרקפת ובאמצעות כך מכווצים את כלי הדם ומפחיתים את זרימת הדם לזקיקי השיער, מה שיסייע להפחית איבוד שיער באמצעות הגבלת כמות התרופות הכימותרפיות המגיעות לזקיקים".

 

 

JNCI: Journal of the National Cancer Institute, Volume 110, Issue 2

 

טל1978
05/01/18 14:56

היכן ניתן למצוא כפפות כאלה, במקרים שבית החולים לא מספק אותן?