מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותהרופא בשטח-לחץ הדם קופץ

הרופא בשטח-לחץ הדם קופץ

מחקר: אפקט "החלוק הלבן" מתחזק כשערכי לחץ הדם גבוהים מלכתחילה


מדידת לחץ דם על-ידי רופא עלולה להוביל לעלית לחץ הדם של עד 30 מ
מדידת לחץ דם על-ידי רופא עלולה להוביל לעלית לחץ הדם של עד 30 מ

 

תופעת "החלוק הלבן" מוכרת מזה שנים רבות. מדובר במצב בו לחץ הדם עולה כאשר הוא נמדד על ידי רופא או אחות, בהשוואה לערכי לחץ הדם הרגילים כאשר אלה נמדדים בביתו של המטופל. כעת מחקר חדש מעלה כי בקרב הסובלים מלחץ דם גבוה מלכתחילה, הקפיצה בערכים בעקבות "החלוק הלבן" גבוהה אפילו יותר.

 

קרוב לוודאי כי אפקט "החלוק הלבן" מתרחש בשל מצב של לחץ בו שרוי הנבדק בעת הבדיקה במרפאה או בבית החולים. אחד האמצעים להתגבר על תופעה זו הוא ביצוע ניטור רציף של לחץ הדם באופן אמבולטורי במשך 24 שעות בביתו של הנבדק, כשזה ממשיך לעסוק בענייניו כרגיל. ניטור כזה מהווה כלי מדויק יותר להערכת ערכי לחץ הדם.

 

במחקר אוסטרלי חדש בו השתתפו 8500 חולים עם יתר לחץ דם, הושוו תוצאות ניטור לחץ דם אמבולטורי במשך 24 שעות לתוצאות מדידות לחץ דם על- ידי רופא או אחות.

 

החוקרים מצאו כי מדידת לחץ דם על-ידי רופא עלולה להוביל לעלית לחץ הדם של עד 30 מ"מ כספית בהשוואה למדידות שנמדדו על-ידי ניטור לחץ דם אמבולטורי. מדידה על- ידי אחות הובילה לעליית לחץ הדם של כ- 17 מ"מ כספית לעומת הניטור האמבולטורי.

 

החוקרים מצאו כי ככל שערכי לחץ הדם הבסיסיים של החולה גבוהים יותר, כך הפער בין המדידות האמבולטוריות למדידות המבוצעות על ידי רופא או אחות, היה גדול יותר.

 

יתר לחץ דם מעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה לבביים, מחלת כליה ושבץ מוחי. המחקר שפורסם בכתב העת היוקרתי British Medical Journal מדגיש את חשיבות השימוש בניטור אמבולטורי לצורך אבחון מדויק וטיפול נכון בסובלים מיתר לחץ דם.
 

 

news.bbc.co.uk/2/hi/health/8667638.stm

 

תרגום ועריכה : ד"ר נעמי לוין-יינה