מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבמדריכיםהרגע שבו החלטתי: מסע אישי של התמודדות עם השמנה ושינוי בריאותי

הרגע שבו החלטתי: מסע אישי של התמודדות עם השמנה ושינוי בריאותי

פרופ' איתמר רז, מומחה ברפואה פנימית, השמנה וסוכרת, מארח בפרק מיוחד של ״מישהו מטפל בך״, את עורכת דין ליה משיח, נציגת ECPO, לשיחה על מסע האישי שלה בהתמודדות עם השמנה ובדרך לשינוי


 

בשיתוף נובו נורדיסק

״חודשיים לגיל ארבעים הרגשתי מיחושים בחזה וקושי לעלות במדרגות. אני בת למשפחה עם היסטוריה של בעיות לב ולכן בקשתי לעבור צנתור אבחנתי, בסופו אמר לי מנהל המחלקה ״את יכולה לצאת מהחדר ולא לעשות דבר, אבל לא בטוח שאוכל לעזור לך בפעם הבאה, או לעשות שינוי״, מספרת הילה משיח את הרקע לשינוי שעברה במהלכו השילה לא פחות מחמישים קילוגרם ממשקלה.

 

״הידיעה שאני סוחבת מטען גנטי מכובד, ואני אמא לשני ילדים קטנים, דאז, גרמה לי לשבור את התקרה שהייתה״ מוסיפה משיח. ״הגעתי למרפאה לטיפול בהשמנת יתר בתל השומר, וקיבלתי טיפול.  מהרגע שהבנתי שמדובר במחלה, שיש לה פרוטוקול טיפול מוסבר, אז מרכיב האשמה יורד. בנוסף, הייתי במרפאה מולטידיספלינרית, עם מעטפת שלמה שעוטפת את המטופל, גם מהצד שנפשי, ומהצד של הספורט״ מסבירה משיח.

לשאלת פרופ׳ רז על החוויה של השימוש בזריקה מסבירה עורכת דין משיח כי ״ההבנה היתה שזו הדרך, טיפול תרופתי – אבל אני הפעם לא לבד. החששות ״האם זה יעבוד?״, ״האם זה יצליח?״ ו״איך אני אתמודד עם כישלון?״. אבל העניין הוא שהפעם הרגשתי לראשונה שאני לא לבד, שיש אנשים שיכולים לעזור לי ולסייע לי, מה שעד אז לא היה״.

לשאלתו של פרופ׳ רז האם היא ממשיכה לקחת את הזריקה עונה משיח: ״מהרגע שאנחנו יודעים שמדובר במחלה, הטיפול הוא לאורך כל החיים. יש את הירידה הדרסטית במשקל ואחריה יש שימור, לשמור על המשקל ולא לעלות״.

״אני בחרתי לראות את זה כטיפול. וטיפןל מתחילים ויש לסיים, או להמשיך ולשמר. היו תופעות לוואי לא פשוטות אבל מול עיני ראיתי את המחיר שיכולתי לשלם ללא טיפול. והמחיר לא מתקרב להצלחות שראיתי כל יום כמעט״ מדגישה משיח. ״אני מגלה, גיליתי ואגלה ליה חדשה. יותר שמחה, יותר מאושרת, יותר קלילה, גם פיזית וגם נפשית. היכולת להכנס לחנות של אנשים ״רגילים״ ולהצליח למצוא בגד כמו כולם – זה משהו שאי אפשר לתאר במילים״ מסבירה משיח את השינוי בחייה. ״הסיכונים בנשיאת משקל כל כך כבד הן הרבה יותר מסוכנים מאשר כל מחלה אחרת שהייתה יכולה להתלוות לנטילת תרופה זו או אחרת״.

נעשה באופן בלתי תלוי וללא השפעה על התכנים, כשירות לציבור על ידי חברת נובו נורדיסק.

המידע אינו מהווה ייעוץ רפואי.

לשאלות או מידע נוסף יש לפנות לרופא המטפל.