מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר אמור משה שי
ד״ר אמור משה שי
רופא בכיר במערך למחלות ריאה - מרכז רפואי רבין אני רופא מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה, ופועל כחלק מצוות המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי רבין – בלינסון. תחומי ההתמחות שלי כוללים אבחון וטיפול בסרטן הריאה, מחלות חסימתיות של דרכי הנשימה, מחלות של רקמת הריאה ויתר לחץ דם ריאתי. אני שואף לשלב בין ידע רפואי מתקדם לבין גישה אישית ומקצועית, במטרה להעניק למטופלים את הטיפול המיטבי.
כמונינשימהחדשותהרבנים אישרו ואיבריו של נער הצילו חמישה חולים

הרבנים אישרו ואיבריו של נער הצילו חמישה חולים

חייהם של חמישה חולים ניצלו ושניים נוספים זכו לקרניות לאחר שהורים הסכימו לתרום איברי בנם בן ה- 17


אנסטסיה בת ה- 16 , מושתלת הכבד (צילום: דוברות מרכז שניידר)
אנסטסיה בת ה- 16 , מושתלת הכבד (צילום: דוברות מרכז שניידר)

 

בחג שבועות הזה ניצלו חייהם של חמישה חולים, ארבעה מהם בני נוער, במסגרת מרתון השתלות איברים. האיברים נלקחו מנער בן 17 ממודיעין שנקבע לו מוות מוחי נשימתי עקב חוסר זרימת דם למוח.

 

במסגרת מרתון ההשתלות במרכז שניידר לרפואת ילדים, בוצעה השתלת לב בילד כבן 11, ריאות בילדה בת 13, כבד בנערה בת 17 וכליה בנער בן 17. במרכז הרפואי תל-אביב בוצעה השתלה של כליה ולבלב בגבר בן 31 ובנוסף הושתלו שתי קרניות.

 

"כאשר נשאלה השאלה האם לתרום את אבריו של הצדיק המנוח, שהייתה לנו זכות גדולה לגדל והוא היה כל עולמינו ... ברגעים הקשים ביותר שהורים יכולים לחוות, בעודנו נפרדים ממנו, נשאלנו האם אנחנו מוכנים להציל נפשות בישראל" אמר אביו של הנער "בייסורים גדולים וברגעים קשים מנשוא הרגשנו שהוא ציווה עלינו לעשות מצווה. חשוב היה לנו מאוד שהורים אחרים לא יחוו את האובדן העמוק והסבל הנורא של השכול".

 

ההורים פנו לרבנים וקיבלו את ההיתרים לתרום איברים "שמחנו מעומק נשמתנו" מספר האב "שמחנו שהורים אחרים יזכו לחבק את יקיריהם ולשמור על קדושת החיים. אנחנו מקווים שכל משפחה שעומדת בקבלת החלטה קשה שכזו תבין את המשמעות העמוקה של הצלת חיים ולמרות הסבל העמוק ברגעים הקשים תנהג כמונו. קיבלנו את ההחלטה, כי בנינו היקר היה צדיק בחייו וצדיק במותו".

 

לחתימה על כרטיס אדי יש להתקשר 6262 * או להיכנס לאתר המרכז להשתלות 

 

 

mazal
21/05/10 3:11

מה צריך לעשות כדי להגביר את המודעות לתרומת איברים??? כל הכבוד למשפחה, זה מה שהבן הצדיק שלכם היה רוצה!!!נשמתו בגן עדן!!! גאה בכם אין מילים להודות לאנשים כמוכם..

אנה-רייזמן
20/05/10 11:51

כן ירבו!