מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותהצצה לחדר המיון החדש של בילינסון

הצצה לחדר המיון החדש של בילינסון

חדרים פרטיים, עיצוב חדשני ואגף לבדיקות הדמיה. כך נראה חדר המיון החדש של בית החולים בילינסון


(צילום: בנימין אדם)
(צילום: בנימין אדם)

בעוד חודשיים יפתח חדר המיון החדש בבית החולים בילינסון בפתח תקווה. חדר המיון הממוגן, המשתרע על שטח של כ-5,000 מ"ר, צפוי להקל על חולים ומלוויהם בחוויה הקשה של ביקור בחדר מיון.

 

חדר המיון, שנחנך אתמול (ג') בערב, התאפשר הודות לתרומתו של דניאל חוסידמן ממקסיקו. הוא נבנה בליווי של משרדי אדריכלים מובילים, בעלות של 26 מיליון דולר, על פי עקרונות תכנון המאפשרים טיפול מיטבי תוך שמירה על כבודו ופרטיותו של כל מטופל ומניעת זיהומים.

 

בשונה מהצפיפות והעדר הפרטיות המאפיינת את מרבית חדרי המיון בישראל, השטח הגדול במיון החדש בבילינסון מאפשר פרטיות מירבית לכל חולה. לכל מטופל חדר טיפולים אישי, בניגוד לתאים המופרדים באמצעות וילונות המצויים במרבית חדרי המיון. כמו כן, קיימים ארבעה מתחמי טיפול מרווחים, מצוידים בכורסאות לנוחיות המטופלים, בהם ניתנים טיפולים כגון עירויים, אינהלציה ועוד.

 

חדרים פרטיים (צילום: בנימין אדם)

 

המיון עוצב בגוונים בהירים ומרגיעים, עם אלמנטים הלקוחים מהטבע. מעל מיטות המטופלים הוצבו ציורי תקרה מוארים המדמים אור טבעי. במקום מפוזרות עמדות שתייה לרווחת הקהל. כמו כן, שירות WIFI יאפשר גלישה חופשית ברשת האינטרנט.

 

 אלמנטים מהטבע (צילום: בנימין אדם)

 

מטופלים שיזדקקו לבדיקות הדמיה כמו צילומי רנטגן, CT ואולטרא-סאונד כבר לא יצטרכו לעבור מחלקות, מאחר ובתוך חדר המיון עצמו נמצא אגף דימות המיועד למטופלי המיון בלבד. כך ניתן לבצע את הבדיקות באופן מיידי ונחסך הצורך בהעברת המטופל במסדרונות בית החולים.

 

בנוסף קיימים במקום חדרי טיפול נמרץ לשימוש במצב חירום, חדרי בידוד וחדרים ליועצים רפואיים ופסיכו-סוציאליים בהם יתקיימו שיחות עם מטופלים ובני משפחתם בפרטיות מלאה.

 

"מדובר בשיטת עבודה שתאפשר אבחון ושחרור מהיר מעבר למקובל עד כה" מסביר ד"ר ערן הלפרן, מנהל המרכז הרפואי.

 

חדר המיון החדש ממוגן מכל סוג של מתקפה. כל המבנה מתחת לפני הקרקע ותוך רגעים ספורים ניתן לסגור את כל הפתחים ולהפוך אותו לבועה נפרדת מהעולם החיצוני.