חוט שדרה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
הצצה לחדר המיון החדש של בילינסון
חדרים פרטיים, עיצוב חדשני ואגף לבדיקות הדמיה. כך נראה חדר המיון החדש של בית החולים בילינסון
בעוד חודשיים יפתח חדר המיון החדש בבית החולים בילינסון בפתח תקווה. חדר המיון הממוגן, המשתרע על שטח של כ-5,000 מ"ר, צפוי להקל על חולים ומלוויהם בחוויה הקשה של ביקור בחדר מיון.
חדר המיון, שנחנך אתמול (ג') בערב, התאפשר הודות לתרומתו של דניאל חוסידמן ממקסיקו. הוא נבנה בליווי של משרדי אדריכלים מובילים, בעלות של 26 מיליון דולר, על פי עקרונות תכנון המאפשרים טיפול מיטבי תוך שמירה על כבודו ופרטיותו של כל מטופל ומניעת זיהומים.
בשונה מהצפיפות והעדר הפרטיות המאפיינת את מרבית חדרי המיון בישראל, השטח הגדול במיון החדש בבילינסון מאפשר פרטיות מירבית לכל חולה. לכל מטופל חדר טיפולים אישי, בניגוד לתאים המופרדים באמצעות וילונות המצויים במרבית חדרי המיון. כמו כן, קיימים ארבעה מתחמי טיפול מרווחים, מצוידים בכורסאות לנוחיות המטופלים, בהם ניתנים טיפולים כגון עירויים, אינהלציה ועוד.
חדרים פרטיים (צילום: בנימין אדם)
המיון עוצב בגוונים בהירים ומרגיעים, עם אלמנטים הלקוחים מהטבע. מעל מיטות המטופלים הוצבו ציורי תקרה מוארים המדמים אור טבעי. במקום מפוזרות עמדות שתייה לרווחת הקהל. כמו כן, שירות WIFI יאפשר גלישה חופשית ברשת האינטרנט.
אלמנטים מהטבע (צילום: בנימין אדם)
מטופלים שיזדקקו לבדיקות הדמיה כמו צילומי רנטגן, CT ואולטרא-סאונד כבר לא יצטרכו לעבור מחלקות, מאחר ובתוך חדר המיון עצמו נמצא אגף דימות המיועד למטופלי המיון בלבד. כך ניתן לבצע את הבדיקות באופן מיידי ונחסך הצורך בהעברת המטופל במסדרונות בית החולים.
בנוסף קיימים במקום חדרי טיפול נמרץ לשימוש במצב חירום, חדרי בידוד וחדרים ליועצים רפואיים ופסיכו-סוציאליים בהם יתקיימו שיחות עם מטופלים ובני משפחתם בפרטיות מלאה.
"מדובר בשיטת עבודה שתאפשר אבחון ושחרור מהיר מעבר למקובל עד כה" מסביר ד"ר ערן הלפרן, מנהל המרכז הרפואי.
חדר המיון החדש ממוגן מכל סוג של מתקפה. כל המבנה מתחת לפני הקרקע ותוך רגעים ספורים ניתן לסגור את כל הפתחים ולהפוך אותו לבועה נפרדת מהעולם החיצוני.