מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותהצעת חוק אשפוז כפוי לחולי אנורקסיה

הצעת חוק אשפוז כפוי לחולי אנורקסיה

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את הצעת החוק המאפשרת אשפוז כפוי לחולי אנורקסיה שחייהם בסכנה


''הצלת חיים ישירה של 35 חולות אנורקסיה מידי שנה'' (צילום: Shutterstock)
''הצלת חיים ישירה של 35 חולות אנורקסיה מידי שנה'' (צילום: Shutterstock)

 

היום (א') אישרה ועדת השרים לענייני חקיקה הצעת חוק הקובעת כי ניתן יהיה לאשפז בכפייה חולי אנורקסיה אשר קיימת סכנה מוחשית ומיידית לחייהם. הצעת החוק תועבר כעת להצבעה בכנסת. יוזמת החוק ח"כ ד"ר רחל אדטו: "אישור הצעת החוק מהווה הצלת חיים ישירה ל-35 חולות אנורקסיה מידי שנה".

 

כיום, החוק בישראל מתיר אשפוז כפוי במקרים בהם חולה נפש מהווה סכנה לעצמו או לסביבתו. אולם, מעבר למוגדר בחוק כיום קיימים מצבים נפשיים אשר אינם מוגדרים כמחלת נפש, אך מהווים סכנה מוחשית ומידית לחיי החולה. במצבים אלה, כאשר החולה מסרב לקבל טיפול, החוק, בניסוחו כיום, אינו מאפשר לכפות אשפוז שבמסגרתו ניתן יהיה להעניק לחולה טיפול מציל חיים.

 

אנורקסיה המוגדרת כהפרעת אכילה, היא מחלה קשה הפוגעת לא רק בגוף החולה אלא גם בשיקול דעתו וביציבותו הנפשית והרגשית. מדי שנה נוספים במדינת ישראל כ-1,500 אנשים למעגל ההרסני של הפרעות אכילה. מרבית החולים מסרבים לקבל טיפול אף בשלב הקשה ומסכן החיים של המחלה, ובכך למעשה גוזרים את גורלם. הצעת החוק מבקשת לאפשר אשפוז כפוי גם לחולים אלה.

 

"ההחלטה של וועדת שרים הינה החלטה היסטורית, המהווה הצלת חיים ישירה של 35 חולות אנורקסיה מידי שנה" אומרת ח"כ ד"ר אדטו "המסר היוצא היום הוא כי אנורקסיה הינה מחלה מסכנת חיים וכי אישור הצעת החוק הינו הצעד הראשון למלחמה אמיתית בתופעה קשה זו. חוק זה יעצור את המשך המצב הבלתי נסבל אשר היה קיים עד היום בו משפחות נאלצו לראות את בנותיהן גוועות בבית לנגד עיניהן כאשר ידן קצרה מלהושיע לאור סירוב הבנות לקבל טיפול רפואי מציל חיים".