מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותהצדדים הגיעו להסכמה – שביתת הרופאים הסתיימה

הצדדים הגיעו להסכמה – שביתת הרופאים הסתיימה

לאחר 158 ימים של עיצומים, ההסתדרות הרפואית ומשרד האוצר חתמו על הסכם שכר


עשרות מתמחים משכו בחזרה את מכתבי ההתפטרות שהגישו (צילום: Shutterstock)
עשרות מתמחים משכו בחזרה את מכתבי ההתפטרות שהגישו (צילום: Shutterstock)

 

לאחר כמעט חצי שנה של עיצומים ומחאות, חתמו אחר הצהריים (ה') נציגי האוצר וההסתדרות הרפואית על הסכם השכר החדש של הרופאים.

 

ההסכם נחתם בתום 9 ימים של גישור. הוא כולל עליה ממוצעת של 49% בשכר הרופאים, ועליה משמעותית במיוחד בשכר רופאי הפריפריה והרופאים במקצועות פחות מבוקשים. עוד כולל ההסכם תוספת תקנים של רופאים מתמחים והפחתת מספר התורנויות החודשיות. שבוע העבודה של רופא יקוצר ל- 5 ימים. הרופאים מצדם הסכימו לחתום על שעון נוכחות.

 

לגבי רופאי קופות החולים סוכם כי כל רופא יטפל בחמישה חולים לשעה ולא בשישה, כפי שהיה עד כה. את העבודה האדמיניסטרטיבית יעשו רופאי הקופות בזמנים בהם לא יקבלו קהל.

 

עדיין לא ברור מה יהיה עם מכתבי ההתפטרות שהגישו כ- 1,000 מתמחים שהתנגדו להסכמות שהתגבשו בין ההסתדרות הרפואית למשרד האוצר. ההתפטרות אמורה להיכנס לתוקף ב- 4 בספטמבר. לאחר שפורסמו עיקרי ההסכם, חלק מהרופאים המתמחים משכו בחזרה את מכתבי ההתפטרות שהגישו, אך בינתיים מדובר רק על עשרות רופאים שביקשו להמשיך לעבוד.

 

חלק מהמטופלים שנאלצו לדחות טיפולים וניתוחים יאלצו להמשיך להמתין, בשל העיכוב בתורים שהצטבר עקב העיצומים.

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה