השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
הפתרון לנשנוש יתר: סימני עצירה אכילים
סימני עצירה אכילים המסמנים גודל של מנות, יכולים לסייע לעצור אכילת יתר
ברגע שפותחים את פקק האריזה של חטיף צ'יפס, קשה מאוד להפסיק לנשנש. חוקרים מאוניברסיטת קורנל מצאו פתרון העשוי לעזור: הוספת סימנים אכילים לגודל מנה, הפועלים כתמרור עצור תת-הכרתי.
במסגרת הניסוי, 98 סטודנטים שצפו בסרטוני וידיאו בכיתות, קיבלו חטיף צ'יפס באריזת צינור. חלק מהאריזות הכילו צ'יפסים שנצבעו באדום. הצ'יפסים האדומים פוזרו במרווחים זהים בין הצ'יפסים הרגילים.
הסטודנטים שקיבלו את האריזות עם הצ'יפסים המסומנים לא היו מודעים לסיבה בגללה חלק מהצ'יפסים אדומים. למרות זאת הם צרכו כ- 50% פחות צ'יפסים מהסטודנטים שלא היו להם צ'יפסים צבועים באריזות.
כך למשל, כשהסטודנטים קיבלו קופסא עם צ'יפס אדום מידי 14 צ'יפסים, הם אכלו בממוצע 22 צ'יפסים, בהשוואה ל-45 צ'יפסים בקבוצת הביקורת.
(שילוב צ'יפסים אדומים במרווחים קבועים הביא לירידה של 50% בצ'יפסים שנאכלו. Shutterstock)
בנוסף, המחקר שפורסם בכתב העת Health Psychology הראה כי הסטודנטים שקיבלו אריזות עם צ'יפסים צבועים, ידעו להעריך טוב יותר את כמות הצ'יפסים שאכלו. הסטודנטים שלא היו להם סמנים בצ'יפס העריכו כי אכלו פחות ממה שאכלו באמת בכ-13 צ'יפסים. לעומת זאת, אלה שקיבלו אריזות עם צ'יפסים צבועים הצליחו לנחש עם מרווח טעות של צ'יפס אחד.
החוקרים מסבירים כי באופן כללי, אנשים נוטים לאכול מה שמונח מולם אם זה טעים להם. מחקרים הראו כי חלק מהאנשים משתמשים באינדיקציה ויזואלית – כמו צלחת נקייה או תחתית קערה – שתסמן להם להפסיק לאכול. במחקר הנוכחי הראו כי החדרת סמנים ויזואליים לאריזות חטיפים, עשויה לסייע לאנשים לפקח על כמה שהם אוכלים ולהפריע למנגנון האוטומטי של אכילה חסרת דעת.
עצות נוספות להתמודדות עם אכילה חסרת דעת
Health Psychology, 2012, 31 (3), 398-401
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט