מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותהפרעת שפה לאחר שבץ – שיקום מוקדם יעזור

הפרעת שפה לאחר שבץ – שיקום מוקדם יעזור

שיקום מוקדם יכול לשפר את יכולת התקשורת בקרב הסובלים מאפזיה – הפרעת שפה עקב שבץ


אפזיה מהווה את אחד הסיבוכים הקשים של שבץ (צילום: Shutterstock)
אפזיה מהווה את אחד הסיבוכים הקשים של שבץ (צילום: Shutterstock)

ממחקרים עדכניים עולה כי לשיקום מוקדם פוטנציאל לשפר באופן משמעותי את היכולת של אדם לתפקד לאחר שבץ. מחקר חדש מצא כי גם במקרה של אפזיה, לשיקום מוקדם יש חשיבות רבה לשיפור יכולות התקשורת.

 

אפזיה הינה הפרעת שפה המהווה את אחד הסיבוכים הקשים של שבץ מוח. האפזיה נגרמת לרוב על רקע פגיעה במרכז השפה שנמצא בהמיספרה השמאלית במוח. האפזיה עשויה להיות מוטורית - המתבטאת בקושי של החולה למצוא את המילה המתאימה, כך שדיבורו אינו שוטף ונשמע קטוע, או תחושתית - קושי בהבנה השפתית הגורם ליצירת דיבור חסר תוכן הגיוני ופגיעה ביכולת ההבנה.

 

לדאבוננו הטיפולים באפזיה, בעיקר תחושתית, הינם מוגבלים מאוד וכוללים בעיקר שיקום וריפוי בדיבור. מחקר אוסטרלי חדש שפורסם בכתב העת International journal of stroke,  בדק האם לשיקום מוקדם בימים הראשונים לאחר השבץ יש יעילות גבוה יותר בטיפול בחולים עם אפזיה. 

 

החוקרים גייסו 59 חולים לאחר שבץ מוח שסבלו מאפזיה בדרגת חומרה בינונית עד קשה. חלק מהחולים החלו טיפול שיקומי יומיומי מוקדם, בממוצע שלושה ימים לאחר הופעת תסמיני השבץ, בעוד ששאר החולים טופלו באופן המקובל.

 

בהערכה תקשורתית אותה עברו החולים לאחר 30 יום, נמצא כי הקבוצה שעברה שיקום בשלב המוקדם השתפרה באופן ניכר ביחס לקבוצת הביקורת.

 

 

International journal of stroke DEC 2012