הפרעות אכילה
חברים (18,515)מנהלי קהילה
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים.
אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית.
בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר.
בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי.
כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/
אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה.
לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים.
בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב.
דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
שיחה חדשה בקהילת: הפרעות אכילה
תגובות
תגובות
31/05/20 10:16
אנורקסיה היא מחלה נפשית. הגדרה של החלמה היא רימסיה של 7 שנים.... זה נכון שזה נראה נצח. אבל, אפשרי מנגד כל זמן שהמחלה פעילה... רצוי שיהיה לכם אבחנה בתיק. זה הרבה יותר קטלני מהרבה מחלות אחרות.
תגובות
11/07/20 8:48
חיבוק חם ואוהב ❤
תגובות
27/03/18 11:45
ואת באלה גיל לטפל בזה אז תעזרי במי שמציעה לך אחרת זה סחבת ומגיע לך עוד הרבה שנים טובות ויפות
תגובות
03/06/18 15:20
סוכר זה לא כמו סם בסם לא צריכים לגעת וגם הגוף לא צריך וסוכר הגוף צריך וצריך ללמוד כמה צריך עובדה שיש נפילות סוכר וכאלו וגם ספורט זה בריא במינון מסיים
תגובות
מומחה כמוני
פסיכולוגית קלינית, עובדת בקליניקה פרטית באזור פרדס חנה-כרכור. את לימודיי עשיתי בניו יורק, ארה"ב וכשחזרתי ארצה לפני 10 שנים השתלבתי בעבודה במרפאה להפרעות אכילה ברמב"ם, שם עבדתי במשך שבע שנים. התמחיתי בהפרעות אכילה דרך כתיבת עבודת הדוקטורט בנושא תקשורת ריגשית באנורקסיה נרבוזה וכמו כן דרך ניסיון קליני עשיר עם נערות ונשים המתמודדות עם הפרעות אכילה. אני מאמינה שאחד הגורמים החשובים בהתמודדות עם הפרעת אכילה ובתהליך ההחלמה הינו בקשת עזרה ותמיכה, וכיום, כאשר האינטרנט מציע קהילות שונות לתמיכה ניתן לבחור להיעזר וללמוד שאת לא לבד במערכה. אשמח להציע מנסיוני ולשלוח יד ואוזן קשבת (ווירטואלית) למי שזקוקה. *(הנכתב לעיל הינו בלשון נקבה אך מיועד גם לנערים וגברים כאחד).
16/04/17 20:06
תודה אנבלה על השיתוף. אכן, הכאב לעיתים בלתי נסבל, אך תמיד יש עוד אפשרויות להתמודד איתו. לפעמים המחשבה לפגוע בעצמך (לא את ספציפית, אלא באופן כללי) מרגיעה את החרדות, הקולות הפנימיים, אך זהו לא פיתרון מיטיב. חשוב להיתמך, וכן, פה זו גם אפשרות, להיכנס ולפרוק את שעל ליבכן. במקביל לתמיכה נפשית מקצועית יציבה אצל מטפלים המתמחים בהפרעות אכילה.
תגובות
21/03/18 23:03
מישהי יקרה. הרגשתי ( עד) הבוקר בדיוק כמוך. העפתי את כולם לאן שבא להם ונשארתי עם הסדין תחתי, שמיכה מעלי עד מעל הראש, צומות, ואם לא נרדמתי-כדורים. אצלי דווקא הפסיכותרפיסטית רצתה לעזור אך סירבתי גם לה. רק לשקוע ולטבוע. היום... משום מה... העננים התחילו טיפונת להתפזר. אשמח מאד אם תצרי קשר בפרטי וננסה להתחזק ביחד... לפחות לא נרגיש בודדות בבור השחור הזה!! :heart::heart::heart:
תגובות
02/04/18 17:15
איזה יופי
תגובות
09/04/18 12:41
אמן. מקווה להגיע לפעם הבאה מוכנה יותר, נפשית, ומצפה...
תגובות
11/03/18 13:24
אולי זו טעות. אבל אני לא מסוגלת אחרת. חייבת לרזות. מתה מפחד להשמין. אתמול מצאתי את עצמי בתוך התקף חרדה מהגרועים שחוויתי כי עמדתי להכין משקה מסירופ דל קלוריות ואכלתי קוביית קרח.
אילה_AYALA
כמה זמן מחכים בערך מאז שנכנסים לרשימת המתנה לאישפוז בתל השומר עד שמתאשפזים?