הפרעות אכילה
מנהלי קהילה
הפרעות אכילה נפוצות יותר בקרב נשים העוסקות בספורט
מחקר משנת 2008 גילה שסטודנטיות אשר עוסקות באופן פעיל בספורט לסוגיו נוטות לסבול יותר מסימפטומים של הפרעות אכילה בהשוואה לנשים אשר לא פעילות על בסיס יומיומי.
המחקר הראה כי נשים אשר חרדות לביצועים שלהן בספורט נוטות לסבול יותר מהפרעות אכילה ועיוות בדימוי הגוף. במחקר השתתפו 274 סטודנטיות מאוניברסיטה בארה"ב. המחקר בדק הבדלים לגבי סימפטומים של הפרעות אכילה בקרב ארבע קבוצות של נשים: נשים אשר עוסקות בספורט באופן מקצועי לפחות שעתיים מידי יום, נשים אשר עוסקות בספורט במסגרת מועדון כארבע פעמים בשבוע, נשים אשר עוסקות בספורט באופן עצמאי כשלוש פעמים בשבוע, ונשים אשר לא עוסקות בספורט (או עד פעמיים בשבוע בממוצע).
כל המשתתפות מלאו שאלון לאיתור הפרעות אכילה, שאלון לזיהוי הפרעות בדימוי העצמי ושאלון אשר נועד להעריך פחד חברתי והימנעות מפעילות גופנית או סיטואציות ספורטיביות.
הממצאים הראו שככל שהמעורבות בפעילות גופנית עולה כך עולה הנטייה לסבול מסימפטומים של הפרעות אכילה והפרעות בדימוי העצמי והגופני.
למחקר זה יש השלכות ארוכות טווח מכיוון שהממצאים מציעים שמאמנים ומחלקות של ספורט באוניברסיטאות ובתי ספר, במיוחד בספורט תחרותי, צריכים להיות יותר מודעים וערניים להפרעות אכילה, ולבנות תוכניות התערבות מתאימות.
www.sciencedaily.com/releases/2008/07/080728193235.htm
תורגם ונערך ע"י מיכל אפק
אילתוש
אני הייתי בתחילת דרכי ללמודי ספורט, ולמרות שממני לא דרשו לרדת במשקל, הרגשתי שאני חייבת, אז ירדתי במשקל...אך נותרתי מאחור, לא הורשיתי להמשיך בלימודי עקב מצבי הגופני, הייתי מתעלפת לא פעם באמצע האימונים! אז אולי כיום אני לא שמנה... ואפילו נחשבת לתת משקל אבל מלבד זה אין לי בעולמי, ולא כלום.