מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותהפרעות אכילה מעלות סיכון למוות בטרם עת

הפרעות אכילה מעלות סיכון למוות בטרם עת

מחקר מצא כי אנורקסיה מעלה פי יותר מ-6 את הסיכון למוות בטרם עת. בולימיה מעלה את הסיכון פי 3


מטופלים שסבלו מאנורקסיה היו בסיכון גבוה פי יותר מ-6 למוות (צילום: Shutterstock)
מטופלים שסבלו מאנורקסיה היו בסיכון גבוה פי יותר מ-6 למוות (צילום: Shutterstock)

 

תזכורת חשובה וכואבת: מחקר חדש ורחב היקף מראה שהפרעות אכילה מעלות את הסיכון למוות בטרם עת. שיעורי התמותה שתועדו מעידים על טבען הרציני והקטלני של ההפרעות.

 

במחקר, אותו ערכו חוקרים מאוניברסיטת הלסינקי, השתתפו 2,329 נשים ו–113 גברים שטופלו במרכז המתמחה בטיפול בהפרעות אכילה בבית החולים של האוניברסיטה, בין השנים 1995 ל–2010.

 

המרכז כולל מרפאת חוץ ומחלקת אשפוז. מרבית המטופלים (81%) טופלו במרפאות החוץ. יחד עם זאת, כמחצית מהמטופלים אשר סבלו מאנורקסיה נרבוזה (45%) נזקקו גם לאשפוז.

 

עבור כל מטופל נבחרו ארבעה נבדקי ביקורת מהאוכלוסייה הכללית, הדומים לו במאפיינים כגון מין, גיל ומקום מגורים. ניתוח סטטיסטי נערך על מנת לחשב את גורמי הסיכון למוות כתוצאה מכלל הסיבות, לרבות גורמים חיצוניים, תאונות, פציעות והתאבדות.

 

תוצאות המחקר שהוצגו בכנס איגוד הפסיכיאטריה האמריקאי, הראו שלמטופלים הסובלים מהפרעת אכילה סיכון גבוה למוות בטרם עת בהשוואה לנבדקי הביקורת.

 

באופן פרטני, מטופלים שסבלו מאנורקסיה היו בסיכון גבוה פי יותר מ- 6 למוות מכל סיבה שהיא, בעוד שאלה שסבלו מבולימיה היו בסיכון של פי 3. למטופלים אשר סבלו מהפרעת אכילה בולמוסית הסיכון למוות כתוצאה מכל סיבה שהיא היה גבוה ב – 78%.

 

הסיכון למוות הכרוך באנורקסיה היה גבוה ביותר בשנים הראשונות לאחר הפנייה הראשונה לקבלת טיפול וירד בהדרגה. בבולימיה לעומת זאת, הסיכון למוות התחיל לעלות רק כשנתיים לאחר התחלת הטיפול.

 

המחקר הנוכחי תומך במחקרים דומים שפורסמו בעבר ומראה שמטופלים שסובלים מהפרעת אכילה הינם בעלי סיכון גבוה למוות באופן משמעותי, כאשר אנורקסיה קשורה לשיעורי התמותה הגבוהים ביותר.

 

 

American Psychiatric Association's 2012 Annual Meeting. Abstract NR8-08