מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותהפרעות אכילה מעכבות כניסה להיריון

הפרעות אכילה מעכבות כניסה להיריון

נשים עם הפרעות אכילה עשויות להיתקל בקושי להרות במהירות והסבירות שהן יזדקקו לטיפולי הפריה כפולה


לכ- 40% מהנשים עם היסטוריה של הפרעת אכילה לקח יותר משישה חודשים להרות (צילום: Shutterstock)
לכ- 40% מהנשים עם היסטוריה של הפרעת אכילה לקח יותר משישה חודשים להרות (צילום: Shutterstock)

 

מחקר חדש מצא כי שיעורי ההיריון לאחר 6 חודשים של ניסיונות נמוכים יותר בנשים עם רקע של אנורקסיה או בולמיה מאשר בנשים אחרות. אבל, לאחר שנה שיעורי ההריונות כבר דומים לאלו של נשים ללא היסטוריה של הפרעות אכילה.

 

המחקר שפורסם ב- BJOG: כתב עת בינלאומי לרפואת נשים וגניקולוגיה, נערך בקרב יותר מ- 11,000 אמהות בבריטניה שמילאו שאלונים בחודשים הראשונים להריונן. בין היתר הנשים דיווחו אם הן סבלו מאנורקסיה או בולמיה מתישהו במהלך חייהן.

 

החוקרים מאוניברסיטאות King's College London ו- University College London מצאו כי ל- 39.5% מהנשים שהייתה להן היסטוריה של אנורקסיה או בולימיה לקח יותר משישה חודשים להיכנס להיריון, בהשוואה ל-25% מהנשים האחרות. לאחר שנה, כבר לא נמצא הבדל בין הקבוצות.

 

עוד עולה מהמחקר כי הסבירות של נשים עם היסטוריה של הפרעות אכילה להזדקק לטיפולי פוריות גדולה יותר: 6.2% מנשים אלו היו זקוקות לטיפולים בהשוואה ל- 2.7% בנשים ללא רקע של הפרעות אכילה.

 

יחד עם זאת, בקרב קבוצת הנשים שסבלו מאנורקסיה בשלב מסוים, היו יותר הריונות לא מתוכננים – 41.5% בהשוואה ל-28.6 ביתר הנשים. נתון זה מחזק תוצאות מחקר שפורסם לפני כשנה לפיו לנשים הסובלות מאנורקסיה סיכוי גבוה להריונות בלתי מתוכננים והפלות יזומות בהשוואה לנשים שאינן סובלות מהפרעת אכילה. הסיבה היא כנראה שנשים עם הפרעות אכילה לא מעריכות נכון את הסיכוי שלהן להרות.

 

החוקרים אומרים שנשים שמבקשות להיות אמהות צריכות לבקש עזרה מקצועית במהרה במקרה שיש להן סימפטומים של הפרעות אכילה. ייתכן שנשים עם רקע של הפרעות אכילה יזדקקו לתמיכה נוספת לפני, במהלך ולאחר ההיריון. בנוסף, ממליצים החוקרים ליידע את הגניקולוג או מומחה הפריון על ההיסטוריה של הפרעות האכילה.

 

 

עוד על מה שאנורקסיה מחוללת בגוף

 

BJOG: An International Journal of Obstetrics & Gynaecology, 2011; DOI: 10.1111/j.1471-0528.2011.03077.x