מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותהפרעות אכילה מגיל ארבע

הפרעות אכילה מגיל ארבע

נתונים מדאיגים מאוסטרליה: ילדים החל מגיל ארבע מאושפזים בשל הפרעות אכילה וסירוב לאכול


ילדים שהוריהם סובלים מהשמנת יתר מפחדים להיות כמותם (צילום: panthermedia)
ילדים שהוריהם סובלים מהשמנת יתר מפחדים להיות כמותם (צילום: panthermedia)

 

המרפאה הגדולה ביותר באוסטרליה לטיפול בהפרעות אכילה מדווחת על עליה של 270% במספר הילדים שאושפזו בבית החולים בעשור האחרון על רקע הפרעות אכילה.

 

עלייה חדה עוד יותר - פי יותר מעשר- נרשמה במרפאות החוץ של בית החולים, מ – 298 בשנת 2003 ל – 3,157 בשנת 2009.

 

מנהל המרפאות גם מדווח כי גיל הילדים שמגיעים לטיפול יורד עוד ועוד. לדבריו, הגיל הממוצע של התפרצות ההפרעה יורד בגלל שהלחץ על ילדים כה צעירים עולה, והם הופכים מועדים ופגיעים יותר להתפתחות של הפרעת אכילה בגילאים צעירים.

 

גורם נוסף שמשפיע על הירידה בגיל המטופלים הוא החשיפה לתקשורת שמשדרת מסר בעייתי על אידיאל של רזון. 

 

קבוצה חדשה של מטופלים שמתקבלים הם ילדים להורים הסובלים מהשמנת יתר שאינם מעוניינים להיות כמו הוריהם ומפחדים לאכול. ילדים אלה עושים דיאטות לא מבוקרות ולא בריאות בגילאים צעירים מאוד מה שגורם להתפתחות של הפרעת אכילה.

 

 

לפרטים נוספים באתר עיתון ההראלד סאן 

 

תרגמה וערכה: מיכל אפק

יוליול
13/05/11 16:42

כן.את צודקת לכל ילד יש משהוא שקשור לאוכל, זה טבעי.
אבל אצלינו זה הצטבר ועבר למחלה ביחד עם עוד גורמים שסובבו אותנו. הרי את הקשיים שלנו אנחנו מפנות אל אוכל.אנחנו לא יודעים דרכים אחרות.זה לא רק אוכל.ככה אומרים לפחות.

hory
12/05/11 20:25

אני חושבת שכבר ההפרעה קיימת אפשר להסתכל אחורה ולראות איך לאט לאט זה טפטף לנו לתוך החיים, והתקבע.
גם אני תמיד חשבתי שאני שמנה ואף פעם לא הייתי מרוצה, על אף הרזון..וגם היה לי קטע שלא הייתי נוגעת בפחמימות ואכלתי מלא ירקות, וכאילו זה לא דיבר אלי..ועוד.
השאלה אם באמת כל סימן קטן, שממש לא מראה על הפרעה וודאית, צריך להדאיג?
הרי לכל ילד יש איזה שהוא סרט עם האוכל..

יוליול
12/05/11 16:47

 וגם תמיד הייתי חייבת לסיים לאכול אפילו שלא רציתי והייתי שבעה...

יוליול
12/05/11 16:46

אף פעם לא נתתי לזה משמעות, אבל עכשיו אני חושבת על זה כשהייתי קטנה כבר אז לא הייתי מרוצה מאיך שאני נראית, גם אז כמו עכשיו הייתי מסתכלת במראה וכמו עכשיו לא מתלהבת ממראה עצמי...