הפרעות אכילה
מנהלי קהילה
הפרעות אכילה לא חולפות עם ההתבגרות
מחקר: לבני נוער עם התנהגויות לא בריאות לשליטה על המשקל סיכוי גדול יותר להפרעות דומות גם בבגרות
מתבגרים שמפתחים הפרעות באכילה - כולל התנהגויות לא בריאות וקיצוניות לשליטה על המשקל ואכילה בולמוסית - הם בעלי סבירות גבוהה להמשיך עם מנהגים כאלו כשהם נהיים מבוגרים-צעירים, ואולי אף מעבר. כך מצאו חוקרים מאוניברסיטת מינסוטה.
המחקר שפורסם בכתב העת Journal of the American Dietetic Association עקב במשך 10 שנים אחר כ-2,300 איש, החל מגיל ההתבגרות. בין הנחקרים הייתה קבוצה צעירה יותר, של ילדים שהיו בגיל 12-13 בתחילת המחקר, וקבוצה מבוגרת יותר של בני 15-16. החוקרים עקבו אחר דיאטות, התנהגויות קיצוניות ולא בריאות לשליטה על המשקל ואכילה בולמוסית.
נמצא כי שכיחות הדיאטות והתנהגויות לא בריאות לשליטה על המשקל הייתה גדולה, ואו שנותרה כפי שהייתה או התגברה בין גיל ההתבגרות לבגרות. באופן כללי, למשתתפים שהיו להם הפרעות באכילה וביצעו דיאטות במהלך גיל ההתבגרות היה סיכון מוגבר להתנהגויות הללו לאחר 10 שנים. ההפרעות המשיכו לבגרות, בעיקר בקרב בני הקבוצה של הילדים שהיו מבוגרים יותר בתחילת המחקר.
החוקרים הסיקו כי התנהגויות של הפרעות באכילה אינן "בעיה של גיל ההתבגרות". לדבריהם, הממצאים מצביעים על הצורך במאמצי התערבות מוקדמת לפני התפתחות הדפוסים המזיקים.