מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהפחתת צריכת בשר מסייעת בהרזיה

הפחתת צריכת בשר מסייעת בהרזיה

מחקר חדש: צמצום בצריכת בשר יכול להיות המפתח לשמירה על משקל תקין


בקרב אנשים שאכלו אותו מספר הקלוריות, תוספת של 250 גרם בשר ביום הביאה לעליה במשקל של 2 ק
בקרב אנשים שאכלו אותו מספר הקלוריות, תוספת של 250 גרם בשר ביום הביאה לעליה במשקל של 2 ק"ג (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

מחקר אירופאי שנערך על כמעט 400,000 מבוגרים מצא כי אכילת בשר קשורה לעליה במשקל, אפילו בקרב אנשים שצורכים את אותו מספר קלוריות. המחקר מעלה את האפשרות שייתכן ודיאטות עשירות בחלבון, לא יסייעו להרזיה בטווח הרחוק.

 

המחקר שפורסם בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition בחן מידע על מבוגרים מעשר ארצות, המשתתפים במחקר ארוך טווח על הקשר בין תזונה וסרטן. הנבדקים נשקלו ונמדדו בתחילת המחקר, והתבקשו לאחר חמש שנים לדווח על המשקל שלהם. הם גם מילאו שאלון תזונה מפורט. 

 

החוקרים מצאו כי צריכת בשר נקשרה עם עליה במשקל גם בגברים וגם בנשים. ניתוח מעמיק יותר של הנתונים הראה כי הקשר עדיין היה משמעותי כשנלקחו בחשבון גם נתונים על צריכת הקלוריות הכללית, פעילות גופנית וגורמים אחרים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות.

 

החוקרים חישבו שבקרב אנשים שאכלו את אותו מספר הקלוריות, כל תוספת של 250 גרם בשר ביום- כמות הנמצאת למשל בסטייק קטן, הביאה לעליה נוספת במשקל של שני קילוגרם בחמש שנים.

 

המחקר סותר את התיאוריה לפיה תזונה עשירה בחלבונים ודלה בפחמימות מקדמת הרזיה. אבל, מומחי תזונה אחרים ספקנים לגבי הממצאים וההצעה השנויה במחלוקת לפיה הקלוריות שבבשר עלולות להיות משמינות יותר מהקלוריות שבמזונות אחרים. הם אומרים כי ייתכן שהיו גורמי סגנון חיים או גורמים הקשורים לתזונה שיכולים להסביר את הקשר, שהחוקרים לא לקחו בחשבון או שנחקרים דיווחו על משקל לא נכון בתום חמשת שנות המחקר.

 

 

תרגום ועריכה: אלה הר-נוי

 

 

American Journal of Clinical Nutrition, doi:10.3945/ajcn.2009.28713 Vol. 92, No. 2, 398-407, August 2010

 

 

ייתכן שלקיצוץ בחלבון יש גם יתרונות נוספים

 


עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה