השמנה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
הפחתת צריכת בשר מסייעת בהרזיה
מחקר חדש: צמצום בצריכת בשר יכול להיות המפתח לשמירה על משקל תקין
מחקר אירופאי שנערך על כמעט 400,000 מבוגרים מצא כי אכילת בשר קשורה לעליה במשקל, אפילו בקרב אנשים שצורכים את אותו מספר קלוריות. המחקר מעלה את האפשרות שייתכן ודיאטות עשירות בחלבון, לא יסייעו להרזיה בטווח הרחוק.
המחקר שפורסם בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition בחן מידע על מבוגרים מעשר ארצות, המשתתפים במחקר ארוך טווח על הקשר בין תזונה וסרטן. הנבדקים נשקלו ונמדדו בתחילת המחקר, והתבקשו לאחר חמש שנים לדווח על המשקל שלהם. הם גם מילאו שאלון תזונה מפורט.
החוקרים מצאו כי צריכת בשר נקשרה עם עליה במשקל גם בגברים וגם בנשים. ניתוח מעמיק יותר של הנתונים הראה כי הקשר עדיין היה משמעותי כשנלקחו בחשבון גם נתונים על צריכת הקלוריות הכללית, פעילות גופנית וגורמים אחרים שהיו עלולים להשפיע על התוצאות.
החוקרים חישבו שבקרב אנשים שאכלו את אותו מספר הקלוריות, כל תוספת של 250 גרם בשר ביום- כמות הנמצאת למשל בסטייק קטן, הביאה לעליה נוספת במשקל של שני קילוגרם בחמש שנים.
המחקר סותר את התיאוריה לפיה תזונה עשירה בחלבונים ודלה בפחמימות מקדמת הרזיה. אבל, מומחי תזונה אחרים ספקנים לגבי הממצאים וההצעה השנויה במחלוקת לפיה הקלוריות שבבשר עלולות להיות משמינות יותר מהקלוריות שבמזונות אחרים. הם אומרים כי ייתכן שהיו גורמי סגנון חיים או גורמים הקשורים לתזונה שיכולים להסביר את הקשר, שהחוקרים לא לקחו בחשבון או שנחקרים דיווחו על משקל לא נכון בתום חמשת שנות המחקר.
תרגום ועריכה: אלה הר-נוי
ייתכן שלקיצוץ בחלבון יש גם יתרונות נוספים
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה