מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מושתלים

מנהלי קהילה

ד
ד"ר אביתר נשר
מנהל מחלקת השתלות, בית חולים "בילינסון", מרכז רפואי "רבין" תחומי מומחיות: מומחה בכירורגיה כללית כירורגיה אונקולוגית של הכבד השתלות כבד, לבלב, כליה ומעי לימודים: לימודי רפואה בטכניון מקום התמחות: התמחות בכירורגיה כללית בבית החולים איכילוב התמחות על בהשתלות איברים בבית חולים ג'קסון ממוריאל מיאמי פלורידה השתלמויות: השתלמויות בהשתלות כבד מהחי בקנדה, תורכיה וקוריאה חברויות באיגודים וארגונים מקצועיים: החברה הישראלית להשתלות שטחי התעניינות מיוחדים: השתלות כבד, השתלות מעי, ניסיון קליני קודם: כירורג בכיר בכירורגיה כללית עיסוק במחקר: פיתוח מכשור רפואי כירורגי לניתוחים בכירורגיה כללית
ד
ד"ר רותי רחמימוב
מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה . עוסקת שנים רבות בתחום הנפרולוגיה של השתלות , הכולל את ההכנה להשתלה של מועמדים להשתלה ותורמי כליה וכן את המעקב אחר מושתלי כליה מנהלת היחידה להשתלות כליה במערך לנפרולוגיה בבית החולים בילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/nephrology-and-hypertension/Pages/dr_r_rahamimov.aspx
ד
ד"ר אסנת שטרייכמן
רופאה מומחית ברפואה פנימית ובמחלות ריאה. רופאה בכירה, המערך למחלות ריאה ולאלרגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין
פרופ' ג'יי לביא
פרופ' ג'יי לביא
פרופ' יעקב (ג'יי) לביא הוא מנהל היחידה להשתלות לב וסגן מנהל המחלקה לניתוחי לב במרכז הלב ע"ש לבייב במרכז הרפואי שיבא בתל השומר. הוא בוגר בהצטיינות של הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב, התמחה בניתוחי לב וחזה במרכז הרפואי שיבא ובתחום השתלות הלב והלב המלאכותי במרכז הרפואי של אוניברסיטת פיטסבורג בארה"ב. בשנת 1991 הקים פרופ' לביא את היחידה להשתלות לב במרכז הרפואי שיבא ומאז משמש כמנהלה. היחידה הינה הפעילה ביותר מסוגה בישראל ועד כה בוצעו במסגרתה כ-300 ניתוחי השתלת לב. בשנת 1994 השתיל פרופ' לביא לראשונה בישראל לב מלאכותי כגשר להשתלת לב ומאז הושתלו ביחידה בראשותו למעלה מ-150 חולים במגוון חלופות לב מכניות, הן כגשר להשתלת לב והן כתחליף קבוע להשתלה. בשנת 2001 בצע פרופ' לביא השתלה ראשונה מסוגה בעולם של חלופה מכנית חדשנית ללב, לאחר שהיה שותף לצוות הפתוח שלה במסגרת התמחותו במרכז השתלות הלב בפיטסבורג. פרופ' לביא הינו פרופסור מן המניין בחוג לכירורגיה בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. פרסם למעלה מ-100 מאמרים בספרות הרפואית, פרקים בספרים בתחום ניתוחי הלב, השתלות הלב והאתיקה של השתלות אי
ד
ד"ר רוני ברוך
מומחה לרפואה פנימית נפרולוגיה והשתלות כליה . נפרולוג מערך השתלות אברים של בח איכילוב . אחראי על הכנת החולים לפני ההשתלה והמעקב לאחר השתלת כליה .או כליה לבלב .(גם השתלות מתורם קדוורי וגם השתלות מתורם חי ) ..במרפאת ההשתלות נמצאים במעקב כאלף חולים שעברו השתלת אברים. ונצבר נסיון רב בתחום הרפואי המורכב והיחודי למושתלי אברים.
ד
ד"ר אסף יששכר
מומחה למחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה ומחלות פנימית
ד
ד"ר נטע לב
רופאה בכירה במכון הנפרולוגי בבית חולים "השרון". בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסטיה העברית. מומחית ברפואה פנימית ובנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי רבין. תחומי עיסוק - אי ספיקת כליות, טיפול בהמודיאליזה ודיאליזה פריטונאלית, יתר לחץ דם, השתלות כליה.
יעל חריף
יעל חריף
מתאמת מרפאת מושתלי כבד בבית החולים בילנסון

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימושתליםמדריכיםהעמותות שעוסקות בהשתלות איברים - כל המידע

העמותות שעוסקות בהשתלות איברים - כל המידע

עזרה באיתור תורמי כליה מן החי, תמיכה הלכתית בתרומת איבריהם של אנשים במוות מוחי וסיוע במיצוי זכויות למושתלי איברים – כל הפרטים על העמותות שמסייעות בתחום ההשתלות


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

השתלת איברים מהווה את אחד הטיפולים הרפואיים הדרמטיים הקיימים, אשר כרוך בתעצומות נפשיות רבות מצד משפחות של תורמים מתים וכן דורש משאבים רבים מתורמי איברים חיים, והוא גם בעל השלכות מרחיקות לכת על חיי המושתלים.

 

בתקופת ההמתנה להשתלת איברים שעשויה לארוך חודשים ושנים, וכן לאחר ההשתלה – זקוקים החולים לתמיכה משמעותית, הן באיתור תורמים והן במיצוי זכויותיהם הרפואיות והסוציאליות. גם תורמי איברים זקוקים לתמיכה וכך גם משפחות של אנשים שמתו במוות מוחי שמתלבטים האם לתרום את איברי יקיריהם שאך נפטר – להצלת חיים.

 

גם לאחר ההשתלה יש חשיבות רבה לתמיכה. אחר ההחלמה מניתוח ההשתלה המושתל אולי מרגיש בריא, אך למעשה עבר ממחלה אקוטית למעמד של חולה כרוני – עם מחלה שדורשת התייחסות והתעסקות יומיומית במטרה לשמור על האיבר המושתל, לרבות הקפדה על נטילה של תרופות ובראשן נוגדי דחייה ועל המעקב הרפואי הנדרש לאחר השתלה וכן על אורח חיים בריא.

 

 

עמותות המסייעות באיתור תורמי כליה

 

שתי עמותות פועלות בישראל המסייעות באיתור תורמי כליה חיים לחולים עם אי ספיקת כליות סופנית המטופלים בדיאליזה אשר ממתינים להשתלת כליה.

 

העמותות בתחום פועלות בשיתוף המרכז הלאומי להשתלות במשרד הבריאות באיתור ישראלים שמעוניינים לתרום כליה ממניעים אלטרואיסטיים, כפי שמאפשר חוק ההשתלות משנת 2008, וכן ביצירת שרשראות של תורמי איברים לתרומות צולבות ותרומות שרשרת בהשתתפות חולים וקרוביהם מכמה משפחות.

 

על רקע פעילות העמותות, בשנים האחרונות חלה עלייה בהיקף תרומות הכליה מן החי בישראל, ובשנת 2020 לבדה דווח על עלייה של 10% במספרן, בהשוואה לשנה קודמת. נכון לינואר 2021 ממתינים 917 ישראלים להשתלות כליה ועוד 9 להשתלה משולבת של כליה ולבלב.

 

עמותת מתנת חיים

 

עמותת "מתנת חיים – מתנדבים למען השתלות כליה" היא עמותה הפועלת לקידום השתלות כליה בישראל תוך סיוע בביצוע התאמות בין חולי כליה לבין תורמי כליה פוטנציאלים במסגרת תרומות אלטרואיסטיות למען הצלת חיים.

 

העמותה מעלה את מודעות הציבור לתרומות כליה מן החי שאינן מהוות סיכון רפואי לתורמים, ופועלת לפשט את התהליכים המנהלתיים לאישור תרומות כליה מן החי בישראל תוך ליווי התורמים והמושתלים מול מוסדות מערכת הבריאות.

 

עד שנת 2021 ליוותה העמותה מאות השתלות כליה מן החי של חולים ישראלים, תחילה במדינות שונות, לרבות ארה"ב, בריטניה ובלגיה, ובשנים האחרונות בעיקר בישראל.

 

העמותה נוסדה על ידי הרב אברהם ישעיהו הבר, שאף קיבל על פעילותו זו בשנת 2014 את אות הנשיא למתנדב מנשיא המדינה לשעבר שמעון פרס וכעבור שנתיים את אות מגן שר הבריאות למתנדבים מצטיינים. הרב הבר הלך לעולמו באפריל 2020, וכיום עומדת בראש העמותה אלמנתו רחל הבר.

 

צרו קשר עם עמותת מתנת חיים

 

תורמים חיים

 

עמותת "תורמים חיים" היא עמותה הפועלת למען חולים עם אי ספיקת כליות שזקוקים להשתלת כליה וכן להתאמה בין מטופלי דיאליזה לתורמי כליה פוטנציאליים ממניעים אלטרואיסטיים ולקידום תרומות כליה מן החי בישראל.

 

העמותה שהוקמה ביוני 2016 כוללת מתנדבים ממגזרים שונים באוכלוסייה בישראל, ומטרתה "להוריד למינימום את מספר הישראלים שזקוקים לתרומת כליה בארץ עד כדי חיסול רשימת ההמתנה הארוכה להשתלות כליה במדינה".

 

יו"ר העמותה הוא גבי רביבו, תורם כליה, ואף אשתו ואחיו הם תורמי כליה. לדברי רביבו, "אנו מנסים לקדם את האפשרות של תורמי כליה לפרסם את סיפור התרומה שלהם". באתר העמותה פועל פרויקט לתיעוד סיפורי חייהם של תורמי כליה.

 

צרו קשר עם עמותת תורמים חיים

 

עמותות למושתלי כליה

 

שתי עמותות בישראל מסייעות לחולים עם אי ספיקת כליות שממתינים להשתלת כליה ולמושתלי כליה. בשנת 2020 על רקע מגפת הקורונה החמירה עוד יותר מצוקת השתלות האיברים בעולם כולו, ובישראל תועדה ירידה של 23% בהשתלות הכליה על רקע ירידה במספר נפגעי תאונות דרכים שמתים במוות מוחי וכן העובדה כי מוות מוחי בחולי קורונה אינו מאפשר תרומת איברים.

 

העמותה לקידום ושמירת זכויות חולי כליות

 

העמותה לקידום ושמירת זכויות חולי כליות INKF מסייעת לחולי כליה ובני משפחותיהם, ובכללם מושתלי כליות – בקידום ומיצוי של זכויות רפואיות וסוציאליות.

 

לפי חזונה, העמותה פועלת "למען קידום ושמירת זכויותיהם של חולי ומושתלי הכליות, להגנה על צורכיהם הבסיסיים, ולשיפור מתמיד באיכות חייהם ובתפקודם במעגל החיים והעבודה היומיומית". העמותה מהווה את הזרוע הישראלית של ה-IFKF – הפדרציה הבינלאומית לארגונים הפועלים למען חולי כליה (קיצור של International Federation of Kidney Foundations).

 

העמותה, בראשה עומד אבי אברהם, מושתל כליה, בין השאר מקדמת עמותת INKF את אפשרות הבחירה בישראל של החולים לגבי מקום הטיפול על רקע הסדרי הבחירה הנהוגים במערכת הבריאות; מסייעת לשמירה וקידום זכויות מטופלי כליה בחקיקה בכנסת ובתחומי הרווחה; מקדמת הגדרת תקני איכות לטיפולי דיאליזה; ומעלה את מודעות הציבור לאיתור מוקדם של מחלות כליה ולחיזוק הקשרים ושיתופי הפעולה בקרב צוותים רפואיים המטפלים בחולי כליה.

 

צרו קשר עם עמותת INFK

 

העמותה הלאומית למושתלי כליה ומטופלי דיאליזה

 

העמותה הלאומית הישראלית למושתלי כליה ומטופלי דיאליזה היא עמותה ותיקה שהוקמה עוד בשנת 1995, אשר מסייעת לקידום מיצוי זכויותיהם של מטופלי דיאליזה הממתינים להשתלת כליה ומושתלי כליה ולהעלאת מודעות למצוקות המושתלים; לקידום מידע מקצועי בתחום בשיתוף עם צוותים רפואיים מומחים בתחום ההשתלות; לקידום תחום ההשתלות מול ארגונים במערכת הבריאות; ולמיצוי זכויות רפואיות וסוציאליות של חולי כליה ומושתלים בארץ ובחו"ל. העמותה מציעה פוליסות ביטוח רפואי וביטוח נסיעות לחולי כליה ומושתלים.

 

עמותה זו היא מהראשונות שפעלו בישראל בתחום ההשתלות, ובראשה עומד מזה 26 שנים מייסדה עמוס כנף, מושתל כליה.

 

צרו קשר עם העמותה הלאומית הישראלית למושתלי כליה ומטופלי דיאליזה

 

עמותות למושתלי כבד

 

שתי עמותות בישראל מסייעות לחולים עם מחלות כבד שממתינים להשתלת כבד ולמושתלי כבד. בשנת 2020 על רקע מגפת הקורונה הוחמרה מצוקת הכבדים להשתלות בישראל, ונרשמה ירידה של 17% בהשתלות הכבד במדינה. נכון לינואר 2021 ממתינים 110 ישראלים להשתלות כבד.

 

עמותת ח"ץ

 

עמותת ח"ץ – הארגון הישראלי לבריאות הכבד, היא עמותה ישראלית המסייעת למטופלים עם מחלות כבד. העמותה הוקמה במארס 2000 ובתחילה פעלה לסייע לחולי צהבת (הפטיטיס) ולקידום המודעות למחלה, ומכאן מקור שמה (ח"צ – חולי צהבת), ולאורך השנים הורחבה פעילותה, וכיום היא פועלת לסייע לחולי כבד בכללותם במיצוי זכויות רפואיות וסוציאליות בכל שלבי ההתמודדות עם מחלתם ולקידום המודעות הציבורית לכלל מחלות הכבד, לרבות הפטיטיס C, כבד שומני, מחלות אוטואימוניות של הכבד, מחלות כבד אצל ילדים וסרטן הכבד.

 

העמותה יוזמת בכל שנה ברחבי הארץ מסע הנקרא "יום ההפטיטיס הבינלאומי" לקידום המודעות למחלות כבד ומקדמת מודעות למחלות כבד גם בדיונים בכנסת.

 

העמותה משתפת פעולה עם החברה הישראלית לחקר הכבד והמועצה הלאומית לגסטרואנטרולוגיה, כבד ותזונה במשרד הבריאות לצורך קידום מטרותיה.

 

העמותה גם מהווה חברה מן המניין בארגון החולים האירופי למחלות כבד ELPA (קיצור של European Liver Patients' Association) המאגד ארגוני חולי כבד מ-25 מדינות.

 

בראש העמותה עוד מייסדה חוליו בורמן, המשמש נכון לשנת 2021 גם נשיא ELPA האירופית וכנשיאת הכבוד של העמותה ויועצת מדעית מכהנת פרופ' זיו בן ארי, מנהלת המרכז למחלות כבד שבמרכז הרפואי שיבא.

 

בשנת 2021 קידמה העמותה את התוכנית הלאומית למיגור הפטיטיס C שהושקה על ידי משרד הבריאות.

 

בפעילותה מסייעת העמותה גם למושתלי כבד. לדברי סינדי וינבוים, "העמותה מלווה את חולי הכבד לקראת ההשתלה ומסייעת למושתלים. השתלה אינה תמיד מהווה פתרון סופי למחלות כבד, וישנן מחלות אוטואימוניות של הכבד שעשויות בסיכויים גבוהים לחזור גם לאחר השתלת כבד".

 

צרו קשר עם עמותת חץ

 

עמותת מושתלי הכבד

 

עמותת מושתלי הכבד – עמ"כ – היא העמותה הוותיקה בישראל שמסייעת למועמדים להשתלת כבד ולמושתלי כבד וקרובי משפחותיהם.

 

העמותה נוסדה עוד בשנת 1994 ביוזמתו של פרופ' רן טור כספא, בעבר מנהל המכון הארצי למחלות כבד בבית החולים בילינסון ובהמשך מייסד הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר אילן בגליל.

 

בראש העמותה עמדה עד שנת 2020 המייסדת שרה שומוביץ-וקסלר, מושתלת כבד, ונכון לשנת 2021 פעילות העמותה צומצמה, וכיום וקסלר מנהלת את דף הפייסבוק של העמותה.

 

ברבות השנים קידמה העמותה את המודעות הציבורית למחסור בכבדים להשתלות ופעלה למיצוי זכויות רפואיות וסוציאליות של מושתלי כבד בישראל, לרבות בסיוע באיתור תורמי כבד מן החי ותמיכה בהם.

 

העמותה פעלה גם בזירה הציבורית מול משרד הבריאות וועדות הכנסת ואף הייתה מעורבת בוועדת ההיגוי של המרכז הלאומי להשתלות.

 

צרו קשר עם עמותת מושתלי הכבד

 

עמותות למושתלי לב

 

עמותה אחת מסייעת בישראל לחולים המועמדים להשתלת לב ולמושתלי לב ומושתלי לב מלאכותי – המשמש כגשר להשתלת לב.

 

בשנת 2020 על רקע מגפת הקורונה צומצמה ב-9% פעילות השתלות הלב בישראל. נכון לינואר 2021 ממתינים 93 ישראלים להשתלות לב וכן 6 ממתינים להשתלה משולבת של לב וריאה.

 

עמותת אומץ לב

 

עמותת אומץ לב הוקמה בינואר 2017 להעלאת המודעות למחלות לב ולתמיכה בחולי לב ומשפחותיהם, לרבות מושתלי לב.

 

העמותה מנוהלת על ידי חולי לב ומושתלי לב בגיבוי רופאים ממכון הלב בשיבא ואיכילוב. העמותה פועלת למימוש זכויות רפואיות וסוציאליות גם לחולי לב וגם למושתלי לב, לרבות לתמיכה בחולים הזקוקים לעבור השתלות לב בחו"ל במימון ביטוחים פרטיים וכן במימון המדינה.

 

יו"ר העמותה אלי שבתאי עבר השתלת לב מלאכותי על רקע אי ספיקת לב, ובאפריל 2014 עבר השתלה משולבת של לב וכליה.

 

צרו קשר עם עמותת אומץ לב

 

עמותות למושתלי ריאה

 

שתי עמותות בישראל מסייעות לחולים שמועמדים להשתלת ריאה ולמושתלי ריאה. בשנת 2020 על רקע מגפת הקורונה התארכה ההמתנה להשתלות ריאה בישראל, ותועדה ירידה של 34.6% בהשתלות ריאה במדינה. נכון לינואר 2021 ממתינים 131 ישראלים להשתלות ריאה ו-6 ממתינים להשתלה משולבת של ריאה ולב.

 

עמותת נשמת חיים

 

עמותת "נשמת חיים" על שם חיים אלה ז"ל הוקמה בשנת 2019 על ידי ביתו שירן במטרה לתמוך בחולים הממתינים להשתלת ריאות ומושתלי ריאות וקרובי משפחותיהם בליווי החולים לקראת ההשתלה ובמיצוי זכויות רפואיות וסוציאליות בהמתנה להשתלה ואחריה. חיים אלה ז"ל עבר השתלת ריאה בבית חולים בילינסון בפברואר 2017 וכעבור שנה וחצי נפטר.

 

העמותה פועלת בתמיכת פרופ' מרדכי קרמר, מנהל המערך למחלות ריאה בבית החולים בילינסון שהיה עד שנת 2020 למרכז הרפואי היחידי בישראל שביצע השתלות ריאה.

 

צרו קשר עם עמותת נשמת חיים

 

עמותת חו"ף

 

עמותת חו"ף היא עמותה לחולי פיברוזיס ריאתי בישראל הפועלת בין השאר עבור מושתלי ריאות בישראל על רקע פיברוזיס ריאתי, לרבות במיצוי זכויות רפואיות וסוציאליות.

 

עמותה זו הוקמה באוגוסט 2014 ביוזמת יוסי מרודי ז"ל, חולה פיברוזיס ריאתי שנפטר במארס 2018, ובתמיכתו של פרופ' קרמר, התומך גם בעמותת "נשמת חיים". כיום מנהלת את העמותה מיקי דרור.

 

פיברוזיס ריאתי היא מחלת ריאות קשה שבה השתלת ריאות מהווה את הטיפול המרפא היחידי, כששיעורי ההצלחה של השתלות ריאה בחולי פיברוזיס ריאתי עומדים על כ-80%.

 

בהקשר להשתלות פועלת העמותה להעלאת המודעות לתרומות איברים בישראל במטרה לקדם זמינות גבוהה יותר של ריאות להשתלה במדינה.

 

צרו קשר עם עמותת חו"ף

 

עמותות מושתלים נוספות

 

עמותת "לב פתוח"

 

עמותת "לב פתוח", העמותה להשתלת איברים בעמקים – היא עמותה ותיקה ביותר שהוקמה בשנת 1987 בעפולה במטרה לאסוף כסף עבור ראש העיר בזמנו, שמשון שחורי ז"ל, שנזקק להשתלת לב בחו"ל ועבר השתלה בבלגיה.

 

בהמשך החליטו חברי העמותה להמשיך את פעילותה במטרה לסייע באיסוף כספים לישראלים שנדרשים לעבור השתלות איברים בחו"ל וחולים לקראת השתלה ומושתלים שזקוקים לתרופות וטיפולים שאינם בסל הבריאות הממלכתי.

 

במהלך שנים סייעה העמותה לכ-160 חולים ישראלים שנזקקו להשתלות איברים בחו"ל. בראש העמותה עמד בזמנו מאיר אמיתי ז"ל, וכיום עומד בראשה אלי יוסף.

 

צרו קשר עם עמותת לב פתוח

 

העמותה לפיתוח הספורט למושתלי איברים בישראל

 

העמותה לפיתוח הספורט למושתלי איברים בישראל היא עמותה השייכת לפדרציה העולמית לספורט מושתלים (WTGF, קיצור של World Transplant Games Federation), הכוללת נציגויות במעל ל-60 מדינות, ומקדמת פעילות ספורטיבית למושתלי איברים, לרבות ספורט תחרותי בענפים שונים, לרבות אתלטיקה קלה, שחייה, טניס, גולף, חתירה, באולינג, רכיבה על אופניים, מיני מרתון, פטאנק ועוד.

 

אחד מחברי הפדרציה העולמית בעבר ומי שייסד בישראל את העמותה הראשונה שקידמה פעילויות ספורט למושתלים הוא פרופ' ראובן פפרמן ז"ל, שהיה בשנות השבעים אחד ממשתילי הכליה הראשונים בישראל בבית החולים הדסה עין כרם וממפתחי יחידות הטראומה בישראל, ובהמשך מנהל המחלקה הכירורגית במרכז הרפואי קפלן.

 

העמותה החדשה הפעילה בתחום הוקמה בחורף 2018, ובראשה עומד אלי ישר, מושתל כליה וספורטאי העוסק בשחייה.

 

כיום פועלת העמותה לקידום פעילות גופנית בקרב מושתלי איברים ומארגנת את המשלחת הישראלית לאירוע האולימפיאדה העולמית למושתלי איברים (World Transplant Games) שנערך על ידי הפדרציה העולמית אחת לשנתיים. באוגוסט 2019 נערכה התחרות העולמית האחרונה בניוקאסל שבבריטניה בהשתתפות משלחת ישראלית שכללה תשעה מושתלים. אולימפיאדת המושתלים שתוכננה במאי 2021 בארה"ב, ביוסטון שבמדינת טקסס, נדחתה על רקע התפרצות הקורונה, אולם צפויה לכלול פעילויות מקומיות במדינות השונות. במאי 2023 מתוכננת אולימפיאדת מושתלים נוספת בפרת' שבאוסטרליה.

 

 צרו קשר עם העמותה לפיתוח הספורט למושתלי איברים בישראל

עוד על פעילות גופנית לאחר השתלת איברים

 

עמותת בלבבי

 

עמותת "בלבבי – תרומת איברים בפיקוח הלכתי" היא עמותה המקדמת השתלות איברים בפיקוח ההלכה היהודית למשפחות של אנשים שמתו במוות מוחי שמתלבטים האם לתרום את איברי יקיריהם להשתלות.

 

בעבר היה מוציא הארגון כרטיס ייחודי לתרומות איברים בפיקוח הלכתי שהיה מקביל לכרטיס אדי לתרומת איברים מטעם משרד הבריאות. בשנת 2018 השיק משרד הבריאות כרטיס תורם איברים אדי חדש שאושר על ידי הרבנות הראשית ורבנים נוספים – אשר מפנה משפחות המעוניינות בכך להיוועץ עם רבנים שהוכשרו להיבטים הלכתיים על ידי הרבנות הראשית או אנשים מוסמכים של דת אחרת לפני ההחלטה לתרום את איברי יקיריהם. בעקבות פסיקת הרבנות הראשית המתירה תרומות איברים יצאו בפברואר 2018 רבנים מובילים בישראל בקריאה לקדם תרומות איברים במדינה.

 

כיום עמותת "בלבבי" פעילה בעיקר בליווי ותמיכה למשפחות מהציבור הדתי והמסורתי שמבקשות להתייעץ עם רבנים ברגעים הקשים לפני ההחלטה לתרום להשתלות את איברי יקיריהם.

 

העמותה נוסדה בשנת 2011 על ידי משפחת הירשברג על שמה של בילהה הירשברג ז"ל, אשת חינוך ואם לעשרה ממעלה מכמש שחלתה בפיברוזיס ריאתי ונפטרה מיד לאחר השתלת ריאה. בראש העמותה עומד אשר הירשברג, האלמן של בילהה.

 

צרו קשר עם עמותת "בלבבי"

עוד על זכויות מושתלי איברים

 

 

עדכון אחרון: מארס 2021