מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותהעיר שמחרימה את המלח

העיר שמחרימה את המלח

בסטוק פורת בבריטניה המלחיות יורדות מהשולחנות במסעדות ויוצבו מחוץ לטווח הראיה


מלח: רחוק מהעין רחוק מהלב? (צילום: panthermedia)
מלח: רחוק מהעין רחוק מהלב? (צילום: panthermedia)

 

המלחמה במלח החלה בסטוק פורת שבמנצ'סטר עם הפחתת מספר החורים במלחיות בעיר. עכשיו מועצת העיר לקחה את המלחמה במלח צעד קדימה והסירה את המלחיות מהשולחנות במסעדות, בבתי הקפה ובמעדניות, כדי שלא יהיו בטווח הראייה של התושבים, בתקווה שזה יצמצם את צריכת המלח. כך מדווח עיתון ה- DailyMail הבריטי.

 

צריכה גבוהה מידי של מלח גורמת ללחץ דם גבוה, מה שעלול להוביל למחלות לב וכלי דם ושבץ מוחי. דיאטה עשירה במלח קשורה גם לעלייה בסיכון לסרטן הקיבה ועלולה לפגוע בכליות.

 

המועצה בסטוק פורת היא אחת המועצות הראשונות במנצ'סטר לאמץ את יוזמת ה"רחוק מהעין רחוק מהלב" שמכונה ASK. כעת הצרכנים יצטרכו לבקש מהעובדים במסעדה להעביר להם את המלחיה אם הם רוצים להוסיף מלח לארוחות שלהם. עסקים שייקחו חלק ביוזמה יציגו את סמל ה- ASK בחלונותיהם. היוזמה כיום היא התנדבותית ואם יוכח שהיא מצליחה, ייתכן שירחיבו אותה לכל המדינה. 

 

יוזמה זו מגיעה אחרי סדרת יוזמות אחרות שננקטו להפחתת צריכת המלח של התושבים. ב- 2008 מועצות עיר שונות באזור מנצ'סטר הפחיתו את מספר החורים מ- 17 חורים שהיו במלחיה המסורתית לחמישה, לאחר מחקר שהראה כי זה יכול להפחית את כמות המלח שאנשים מפזרים על האוכל ביותר ממחצית. המועצות הזמינו אלפי מלחיות בעלות חמישה חורים- על חשבון משלם המיסים- וחילקו אותן בחינם במסעדות באזור.

 

אן וואלאס, מנהלת מסעדת דגים וצ'יפס מסורתית בסטוק פורת, אחת המסעדות שהצטרפה ליוזמה, הסבירה בראיון ל- DailyMail שהיא הייתה מודאגת מכך שלקוחותיה לעיתים קרובות מושיטים יד למלחיה בלי לחשוב על ההשלכות לבריאותם. "אנחנו רק רצינו שאנשים יעצרו לרגע ויחשבו" היא מסבירה. יחד עם זאת, ליוזמה יש גם מתנגדים שטוענים כי הבריטים לא אוהבים שמחליטים בשבילם מה לעשות.

 

הסרת המלחיות מתרחשת חודשים ספורים בלבד לפני שהחנויות בבריטניה יאלצו להסיר את תצוגות הסיגריות כך שלא יהיו בטווח הראיה של הצרכנים.

 

 

לכתבה המלאה באתר ה- DailyMail

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

למרות סכנותיו הידועות של המלח , לא רבים מביננו מוכנים
לותר עליו. גם כך כמות עצומה של מלח מוספת לבשר דגים
ומאות מוצרים שונים בכדי לשמרם, ולהוסיף להם טעם.
הורדת המלח במצבים מסוימים יכולה להפחית את צריכת 
התרופות . 
עדיף!!!!!!!!
יום טוב 
יעקב  

כדאי להתעמל כי זה מתקן חלק מהשפעות השליליות של המלח
http://www.camoni.co.il/?idr=400&p=4613