מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
ד
ד"ר פזית שקד רוקחת קלינית מומחית
שלום. אני ד"ר פזית שקד, רוקחת קליניתמובילה ופורצת דרך בישראל, היחידה בעלת תעודה מארה"ב של מומחית בטיפול תרופתי בקהילה. מאחוריי 23 שנות ניסיון שבהן הבאתי אלפי מטופלים בארה"ב ובישראל לאיזון תרופתי ובריאותי. צמצום תרופות מיותרות, איזון מחלות דרך תזונה ומניעת תופעות לוואי מתרופות הם נר לרגליי. במהלך שנות עבודתי התמקצעתי בנושא הטיפול בסוכרת וכיום אני משלבת הדרכה וליווי תזונתי יחד עם טיוב הטיפול בתרופות. בעבודה שלי משולבים יחס אישי חם, עוטף ומתחשב למטופלים ומקצוענות בתפירת הטיפול התרופתי היעיל והבטוח ביותר תוך השגת שיתוף פעולה מיטבי של הרופאים איתם אני מתקשרת באופן אישי לגבי כל מטופל/ת. לאחר תואר ראשון ברוקחות באוניברסיטה העברית השלמתי תואר ד"ר ברוקחות קלינית באוניברסיטת דוקיין בפיטסבורג, פנסילבניה בארה"ב, סטאג' בבית חולים Albert Einstein Medical Center בפילדלפיה, פנסילבניה. שימשתי 8 שנים כמנהלת שירותי רוקחות קלינית בבית חולים St. Mary Medical Cente בפרברי פילדלפיה , 13 שנים כרוקחת קלינית ב"שרותי בריאות כללית" ומזה 12 שנים נותנת שירות פרטי בלבד במסגרת הקליניקות בתל אביב וחדרה
בתאל בר
בתאל בר
היי. שמי בתאל וזה האני מאמין שלי: אורח חיים בריא משלב ליווי מקצועי ואישי יחד עם תמיכה רגשית ומותאמת לנפש לאדם. מעל 10 שנים של עשייה מספקת כאחות כירורגית בבית חולים שעדיין נמשכת, ראיתי לא מעט מטופלים שנזקקו בדיוק לזה. אז החלטתי לתת להם את זה במסגרת בקליניקה שלי בה אני מלווה מטופלים סוכרתיים במקצועיות ורגישות מרבית, לשינוי המיוחל שלהם. במקביל, אני מתמחה במכון אדלר בלימודי קוצ'ינג בשאיפה לתת ערך מוסף למטופלים שלי כמאמנת אישית לאורח חיים בריא. מזמינה אתכם לעקוב אחריי ולהתייעץ בכל נושא שיעלה ובראש וראשונה, מאחלת לכולנו הגשמה עצמית ובריאות איתנה! שלכם, בתאל

הסוכר ממכר

שני מרכיבים של התמכרות, עלייה בצריכה ותסמיני גמילה, קיימים גם בצריכה של סוכר


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 

צריכה של מרכיבי תזונה כגון שומנים וסוכר משפיעה באופן שונה על הפיסיולוגיה, על המוח ועל ההתנהגות. אך חומרים אלה חולקים מסלולים עצביים משותפים המחזקים את צורת ההתנהגות כמו מערכת הדופאמין המזו-לימבי. זלילה של מרכיבי מזון אלו מביאה לשחרור מוגבר של דופאמין, הגורם שינויים התנהגותיים כפי שמתרחש בשימוש בסמים.

 

המחקר בחולדות מצא כי שני מרכיבים של התמכרות: עלייה בצריכה ותסמיני גמילה, קיימים גם כאשר מדובר בצריכה של סוכר. בנוסף נראו בחולדות מצבים של השתוקקות לסוכר ואי יכולת להימנע ממנו, שגם הם ידועים כמאפיינים של התמכרות. חולדות שנמנע מהם הסוכר לאחר שלמדו לזלול אותו, התאמצו יותר להשיג אותו כאשר נעשה זמין שוב.

 

בחולדות אלה נמצאה עליה בצריכה של אלכוהול, עובדה המראה כי נוצרו מסלולים עצביים חדשים המשמשים "נתיב בריחה" אל התנהגות הרסנית. צריכה של רמת אמפטמינים נמוכה, חסרת השפעה בדרך כלל, גרמה לחולדות ה"מכורות" להיפראקטיביות.

 

העלייה ברגישות לממריץ נגרמת עקב שינויים עצביים, הנחשבים כמרכיב בתהליך ההתמכרות. החוקרים מעריכים כי בדומה לתופעות של ההתמכרות לסוכר בחולדות, מתרחשים גם באנשים שינויים עצביים המביאים לבעיות אכילה בעלות אופי של צריכת יתר כגון בולמיה.

 

J Nutr. 2009. 139(3), 623-528

 

 

במעקב אחרי התנהגות חולדות שקיבלו לסירוגין מזון מתוק ומזון לא-מתוק, הראו חוקרים מקליפורניה שההתמכרות לסוכר ואכילת היתר בדיאטות יו-יו מקורה בסטרס שבהעדרו, בתקופה של הדיאטה ללא סוכר.

 

 

כשעקבו אחרי נאורופפטיד הסטרס CRF במח, ראו שרמתו עולה רק בקבוצת החולדות שהפסיקו לה את האוכל המתוק. בקבוצת הבקורת שמראש לא קיבלה מזון מתוק לא היתה עליה ברמת ה- CRF וגם לא נראתה אכילת יתר. עוד סיבה לא לעשות דיאטה.

 

 

PNAS, 2009, 106(47):20016-20

 

 

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

הי לימור,
סוכר לא היה זמין פעם ולכן אני חושבת שגופנו לא טרח לפתח מנגנוני הימנעות ממנו בייחוד שכשהוא זמין בכמויות קטנות כמו בפירות הוא נפלא לפעילות המח.
היום אנחנו בבעיה בגלל זה ואישית אני החלטתי להימנע ממנו כי לעצור (בייחוד לנוטים להשמנה) זה הרבה יותר קשה.

לימור2
26/05/10 7:47

לימור2
ד"ר ראלט שלום

תודה רבה על התכנים החשובים שאת מעלה לאתר ללא הרף, ובעיקר שאת גורמת לנו לחשוב לתהות קצת במקום לטעות.

אני אישית חושבת שהסוכר הוא פיצוי אחד גדול,אני יודעת שעוד כמה אנשים חושבים כך,
אבל חולשתינו גוברות על המחיר שאנו מוכנים לשלם ועל התוצאות הקשות המצטברות בגוף.
פשוט מאוד סוכר=פיצוי
במאה האחרונה בעיקר כולנו התמכרנו לתחליפי עומק מהירים,
אנשים רוצים שהסוכר על כל צורותיו עוגות שוקולד וכו"
יפצה ויכסה על המרמור , הכאב, החסכים,
העולם התמכר למתיקות ובעיקר שלא ניתן לחיות במתיקות פנימית ואנחנו לא מצליחים פשוטו כמשמעו להמתיק את חיינו, חיים במירוץ אדיר אל הלא נודע, תסכול , פחד, חרדה, קנאה, כל זה מביא למרמור
והפתרון הוא לא בשוקולד ולא בשתי כפיות סוכר בכוס תה קטנה.
מחלת הסכרת קשורה לחלוטין לגישה של האדם לחיים, ועד שלא ילמד להמתיק את חייו גם הלבלב שלו לא יצליח להתמודד עם הסוכר.(אבא שלי נפטר מסכרת בטרם עת)
אנחנו צריכים לתחזק את עצמינו רוחנית ריגשית בתהליכי התפתחות שונים כל אחד ומה שמדבר אליו - בתכנים שימלאו את חיינו וירוקנו את הכעסים והתסכולים אל מחוץ למערכת חיינו כמה שניתן,
העיקר לא להיתפס לפיצויים המידיים הזמינים שרק מחמירים את מצבינו וגורמים לנו לחולי