מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר אמור משה שי
ד״ר אמור משה שי
רופא בכיר במערך למחלות ריאה - מרכז רפואי רבין אני רופא מומחה ברפואה פנימית ובמחלות ריאה, ופועל כחלק מצוות המכון למחלות ריאה במרכז הרפואי רבין – בלינסון. תחומי ההתמחות שלי כוללים אבחון וטיפול בסרטן הריאה, מחלות חסימתיות של דרכי הנשימה, מחלות של רקמת הריאה ויתר לחץ דם ריאתי. אני שואף לשלב בין ידע רפואי מתקדם לבין גישה אישית ומקצועית, במטרה להעניק למטופלים את הטיפול המיטבי.
כמונינשימהחדשותהנקה מגנה מפני אסתמה

הנקה מגנה מפני אסתמה

הנקה במשך לפחות 6 חודשים מפחיתה את הסיכון שהילד יפתח אסתמה בילדות


יתרון נוסף להנקה: הפחתת הסיכון לאסתמה (צילום: Shutterstock)
יתרון נוסף להנקה: הפחתת הסיכון לאסתמה (צילום: Shutterstock)

 

הנקה עשויה להפחית את הסבירות שהילד יפתח אסתמה. כשההנקה היא בלעדית, ההגנה גדלה עוד יותר. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת European Respiratory Journal.

 

המחקר נערך על כ- 5,400 ילדים. הוריהם נשאלו על האופן בו האכילו אותם כתינוקות ועל תסמיני אסתמה אחת לשנה במשך ארבעת השנים הראשונות לחייהם.

 

החוקרים מהמרכז הרפואי Erasmus בהולנד מצאו כי לילדים שלא הונקו מעולם סיכון גבוה יותר להראות סימפטומים של אסתמה מילדים שהונקו. לילדים שלא הונקו היה סיכון גבוה ב- 57% לסבול מליחה קבועה וסיכון גבוה ב- 44% לחרחורים בהשוואה לילדים שהונקו במשך יותר מ- 6 חודשים. הם גם נטו לסבול יותר מקוצר נשימה (26%) ושיעול יבש (25%) בארבעת השנים הראשונות לחייהם. 

 

הילדים שינקו חלב אם בלבד בחודשים הראשונים לחייהם, היו בעלי הסיכון הנמוך ביותר לסימפטומים של אסתמה. האכלת הילדים בפורמולה או מוצקים יחד עם חלב אם בארבעת החודשים הראשונים העלתה את הסיכון לחרחורים ב- 20% בהשוואה לתינוקות שהונקו בלבד, ללא מזונות נוספים. גם הסיכון לתסמיני אסתמה אחרים עלה מעט בקרב ילדים שהונקו אך קיבלו גם מזונות נוספים בהשוואה לילדים שהונקו בלבד.

 

המחקר לא בדק למה הנקה מגנה מפני אסתמה. יחד עם זאת החוקרים מסבירים כי מחקרים קודמים מצאו כי להנקה השפעה מיטיבה על מערכת החיסון. כך הנקה עשויה להפחית את הסיכון לאסתמה באמצעות הפחתת מספר ההצטננויות הרציניות והזיהומים מווירוסים של שפעת – המשפיעים על הריאות.

 

מחקרים קודמים כבר מצאו קשר בין הנקה לבין הסיכון לאסתמה, אך המחקר הנוכחי הוא הראשון שקשר את משך תקופת ההנקה למספר אפיזודות החרחורים שהילד חווה בשלב מאוחר יותר בחיים ואת ההשפעות של הנקה בלעדית.

 

בעקבות התוצאות החוקרים ממליצים שאמהות יניקו את ילדיהן במשך לפחות 6 חודשים, כאשר בארבעת החודשים הראשונים הם ממליצים כי ההנקה תהיה בלעדית.

 

 

European Respiratory Journal, published online July 21, 2011

שרון3
15/08/11 10:35

הנקתי את בני במשך שנה ויש לו אסתמה