לחץ דם
מנהלי קהילה
הנסיעות הארוכות לעבודה פוגעות בבריאות
מחקר מצא כי נסיעות ארוכות לעבודה קשורות לסיכון מוגבר להשמנה ולחץ דם גבוה
קשה לכם עם הנסיעות הארוכות לעבודה? גם לגוף שלכם קשה. מחקר מצא כי לאנשים שנוהגים מרחקים ארוכים כדי להגיע לעבודה סבירות גבוהה יותר להיות עם עודף משקל ולחץ דם גבוה, בהשוואה לאנשים הגרים קרוב יותר למקום עבודתם.
המחקר החדש שפורסם בכתב העת American Journal of Preventive Medicine התבסס על התיקים הרפואיים של כמעט 4,300 אנשים שנוהגים לעבודה בכל יום.
נמצא כי ככל שאנשים נהגו יותר, כך הם התעמלו פחות והכושר האירובי שלהם היה פחות טוב. בנוסף, ככל שהנסיעה ארוכה יותר, לחץ הדם של הנהג גבוה יותר וכך גם הסיכון שלו לעודף משקל או השמנה.
החוקרים מאוניברסיטת וושינגטון מסבירים כי הסיבה לכך יכולה להיות פשוט שהזמן על הכביש מותיר פחות זמן פנוי לפעילות גופנית. אבל, כאשר הם נטרלו בניתוח הנתונים את כמות הפעילות הגופנית שהנבדקים ביצעו והכושר הגופני שלהם, מרחק הנסיעה עדיין היה קשור למידת ההשמנה, היקף המותניים ולחץ הדם.
זה מעלה את האפשרות שיש משהו בנסיעה עצמה – מעבר לכך שהיא מפחיתה שיעורי פעילות גופנית – הפוגע בבריאות. ייתכן שזה קשור לכך שאנשים שורפים פחות קלוריות כי הם יושבים זמן רב יותר. גם התזונה עשויה להשפיע – ייתכן שלנהגים יש פחות זמן לבשל ויותר זמן לנשנש ברכב. הלחץ בנסיעה עשוי להשפיע גם הוא.
כך למשל, אלה שהנסיעה היומית שלהם למשרד הייתה 24 קילומטרים או יותר היו בעלי סבירות גדולה יותר להיות שמנים ואלה שהנסיעה שלהם הייתה לפחות 16 קילומטרים היו בעלי סיכון גבוה יותר ללחץ דם גבוה.
מחקרים קודמים קשרו ישיבה ממושכת לעליה בסיכון למחלות לב, השמנה, סרטן וסוכרת. המסר שעולה מהמחקרים הוא שאנשים צריכים למצוא דרכים יצירתיות לשלב פעילות גופנית בסדר היום שלהם.