מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
המלצות חדשות להורדה בצריכת המלח עשוייה להפחית מחלות לב וכלי דם
הארגון הקרדיולוגי האמריקאי יצא בקריאה לציבור, למקצועות הבריאות, לתעשיית יצור המזון ולממשלה, לעשות מאמץ על מנת להפחית את צריכת הנתרן (המלח) היומית של הציבור האמריקאי ובכך לסייע בהורדת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
הארגון הקרדיולוגי האמריקאי יצא בקריאה לציבור, למקצועות הבריאות, לתעשיית יצור המזון ולממשלה לעשות מאמץ על מנת להפחית את צריכת הנתרן (המלח) היומית של הציבור האמריקאי ובכך לסייע בהורדת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
המלצת הארגון הקרדיולוגי האמריקאי, בנוגע לצריכת מלח, לכלל האוכלוסיה, היא לצרוך עד 1500 מ"ג נתרן ליום. הסיבה לכך היא, שלנתרן השפעות מזיקות כגון: עליה בל.ד, עליה בסיכון לפתח שבץ מוחי ומחלות כליה, וכן עליה בסיכון לפתח התקפי לב.
צריכת הנתרן בקרב האוכלוסיה כיום היא פי 2 מהצריכה המומלצת לפי הנחיות אלו. 77% מצריכת הנתרן הינה מזון מוכן, ארוז וכן מאכילה במסעדות.
מטרות הארגון הקרדיולוגי האמריקאי לשנת 2020 הן: לשפר את בריאות הלב וכלי הדם של כלל האמריקאים ב20% ולהפחית תמותה ממחלות לב ומשבץ מוחי ב20%. חלק עיקרי מהדרך להשגת מטרות אלה הינה הגבלה בצריכת הנתרן של כלל הציבור לעד 1500 מ"ג ביממה. לחץ דם בטווח הנורמה מהווה את אחד המדדים החשובים שימדדו לבחינת הבריאות הקרדיווסקולרית.
כעת, הארגון הקרדיולוגי האמריקאי פועל בשיתוף עם יצרני תעשיית המזון, להפחתת תכולת המלח במזונות המוכנים וכן במסעדות.
כותבי המאמר מציינים כי המאמץ הלאומי להפחתת הנתרן, צפוי להפחית את העומס על מערכת הבריאות בכל הקשור למחלות לב וכן לחסוך בעלויות למערכת הבריאות הארה"ב של עד 24 מיליארד דולר בשנה.
חשיבות רבה קיימת לתויות המזון, שעשויות לסייע לצרכנים להבין כמה נתרן נמצא במזון אותו הם צורכים וכן לסייע להם בזמן אכילה במסעדה לבחור מזונות דלים בנתרן.
עריכה ותרגום: מיכל אברג'ל
Circulation published online Jan 13, 2011;DOI: 10.1161
פרופ׳ רוברט קלמפנר
חשוב לציין כי הערכים המומלצים לחולי אי ספיקת לב
אף נמוכים מזה (פחות מגרם ליום )
יש מגמה גם בארץ להתקדם בנושא חשוב זה
ויפה שעה אחת קודם