מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותהמלצות חדשות בארה"ב: סטטינים גם כשאין כולסטרול גבוה

המלצות חדשות בארה"ב: סטטינים גם כשאין כולסטרול גבוה

איגודים מקצועיים בארה"ב פרסמו המלצות חדשות שיביאו להכפלת מספר המטופלים שנוטלים סטטינים


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

הסטטינים מיועדים להפחתת רמת הכולסטרול, אך לפי הנחיות חדשות בארה"ב, מומלץ לתת את הטיפול גם לאנשים שאין להם רמות גבוהות של כולסטרול, אם הם נמצאים בסיכון מוגבר להתקף לב או שבץ מוחי.

 

הסטטינים, שהפכו לאחד מהטיפולים הנפוצים ביותר, פועלים להורדת כולסטרול באמצעות חסימת האנזים האחראי ליצור הכולסטרול.

 

ההנחיות החדשות הנוגעות לסטטינים, פורסמו על ידי איגוד הלב האמריקני והקולג' האמריקני לקרדיולוגיה. המהות שלהן היא מעבר מהסתכלות על רמות ה-LDL ("הכולסטרול הרע") לבחינה של הסיכון האינדיבידואלי של כל מטופל למחלת לב, כשמחליטים לרשום סטטינים.

 

לפי ההנחיות, מומלץ לתת טיפול בסטטינים לאנשים בקבוצות הבאות:

 

• אנשים בגיל 21 ומעלה עם רמות מאוד גבוהות של LDL כולסטרול (190 מ"ג/דצ"ל או יותר).

 

• אנשים עם היסטוריה של מחלות לב או שבץ.

 

• אנשים ללא מחלות לב בגילאי 40 עד 75, שנמצאים בסיכון של 7.5% או יותר להתקף לב או שבץ בעשר השנים הבאות. הסיכון מחושב באמצעות משוואות הלוקחות בחשבון מדדים שונים של המטופל. לדוגמא, אישה בת 60 שמעשנת ויש לה לחץ דם גבוה, עומדת בקריטריון זה.

 

• אנשים בגילאי 40 עד 75 עם סוכרת סוג 2 או סוכרת סוג 1.

 

יש לקחת בחשבון כי השימוש בסטטינים כרוך בסיכון לתופעות לוואי בהן עליה בסיכון לסוכרת סוג 2, כאבי שרירים ופגיעה בכבד. מחקר שפורסם לאחרונה אף קשר את הסטטינים לסיכון מוגבר לקטרקט.

 

בינתיים ההמלצות האירופאיות לא השתנו. ההמלצות של האיגוד הקרדיולוגי בישראל לרוב מתבססות על המומלץ באירופה.

 

לפי ההמלצות הטיפוליות העדכניות בישראל, חולים בסיכון גבוה (סובלים ממחלת לב קיימת, חולי סוכרת, אנשים שלקו בשבץ או שסובלים מהצטברות גורמי סיכון מרובים להתקף לב) צריכים להקפיד על רמת LDL נמוכה מ-80 מ"ג/דצ"ל. אנשים הנמצאים בסיכון בינוני (שני גורמי סיכון ויותר למחלות לב כמו השמנה ולחץ דם גבוה) צריכים להקפיד על רמת LDL של פחות מ-100 מ"ג/דצ"ל. לבריאים מומלץ לא לעבור רמת LDL גבוהה מ-130 מ"ג/דצ"ל.

 

 

להודעה של איגוד הלב האמריקאי

 

מאמר מתוך דוקטורס אונלי: 

סערה בקהילת הקרדיולוגים בארה"ב: בשבוע שעבר פירסמו שני ארגוני רופאים מרכזיים הנחיות חדשות לטיפול תרופתי לשם הורדת רמת הכולסטרול. למסמך ההנחיות צורף מחשבון מקוון (באמצעות טבלת אקסל הנשמרת על המחשב), שאמור לאפשר לרופא להעריך את הסיכון וכן את אופציות הטיפול שעומדות לפניו. אלא שלמרבה התדהמה, במחשבון נתגלו פגמים חמורים והתוצאה היתה כי לו השתמשו בו, מיליוני אנשים היו מקבלים המלצה לקחת באופן קבוע סטטינים, ללא צורך. על הסערה דיווח ה"ניו-יורק טיימס".

http://doctorsonly.co.il/2013/11/67691/
 

מינרבה1
22/11/13 8:36

כל העולם מטיף להורדת כדורים, והם רוצים להוסיף.   

בקרה קשה על הנחיות הכולסטרול הופיעה גם ב- BMJ המראה כי רב (12 מתוך 15) המחליטים על מדיניות הכולסטרול קשורים עם חברות התרופות לכולסטרול.

BMJ 2013;347:f6989

http://www.bmj.com/content/347/bmj.f6989?etoc=

 

גיא-בן-צבי
18/11/13 13:10

שקר הכולסטרול והונאת הסטטינים ממשיכים בתמיכה מלאה של הממסד בארה"ב ובעקבותיו ילך הממסד בישראל. השלב הבא יהיה להכניס סטטינים למי השתיה.

כולסטרול הינו מולקולה חיונית לכל תא של כל בעל חיים. בלעדיו אין הורמוני מין אין הורמונים סטרואידיים ואין הורמונים אנבוליים (בוני שריר) ואין ויטמין D המיוצר בגוף מכולסטרול בהשפעת קרינת UVB של השמש. אם יש בעיה עם כולסטרול כיום זו רמה נמוכה מדי של כולסטרול. גבר צריך רמה של 200 לפחות ואשה 250 לפחות על מנת ליצר את ההורמונים החיוניים לחיים.

עליית הכולסטרול בזמן מחלות כלי דם ומחלות לב איננה הגורם למחלה אלא תגובה של הגוף למחלה. הכולסטרול משמש ליצור סטרואידים הבאים להלחם בדלקת הכרונית. הורדה מלאכותית של הכולסטרול רק מונעת מהגוף מלהלחם בדלקת.

מחסור בכולסטרול מגביר את התמותה מכל הגורמים כולל מחלות לב ויש על כך אין סוף מחקרים. התועלת השולית מסטטינים איננה בזכות הורדת כולסטרול אלא בזכות היותם חוסמי COX מונעי דלקת כמו אספירין ותרופות אחרות.

את האמת על כולסטרול ושקר הסטטינים תוכלו לקרוא כאן

http://app.activetrail.com/S/eiwia3fdtz.htm

גיא בן צבי

תמורה-קייל
17/11/13 19:17

הרבה קולות נשמעים ברשת המוחים על השיווק האגרסיבי של הסטטינים, למשל:

The Statinization of America

http://thehealthcareblog.com/blog/2013/11/14/the-statinization-of-america/

שמואל5
17/11/13 17:27