מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותהמירוץ הגדול של תאי הגזע לפגיעות חוט שדרה יצא לדרך!

המירוץ הגדול של תאי הגזע לפגיעות חוט שדרה יצא לדרך!

אדם משותק עם פגיעה בחוט השדרה קיבל לראשונה בהיסטוריה טיפול שמקורו בתאי גזע עובריים אנושיים (human embryonic stem cells (hESCs


לראשונה, הזרקה של תאי גזע עובריים לאדם משותק עם פגיעת חוט שדרה (צילום: PantherMedia)
לראשונה, הזרקה של תאי גזע עובריים לאדם משותק עם פגיעת חוט שדרה (צילום: PantherMedia)

הרופאים מקווים כי תאי הגזע יסייעו לחידוש העצבים הפגועים בחוט השדרה לפני שהנכות הופכת להיות קבועה.

 

אנשים רבים כבר טופלו בתאי גזע שמקורם ברקמות בוגרות, כגון מח עצם, אבל הניסוי הנוכחי הוא הראשון מסוגו שעוסק בתאים שמקורם בעובר אנושי והתאים שלו יכולים לגדול לכל סוג של תאי הגוף.

 

מתנגדי השיטה, קבוצות נגד הפלות, יוצאים נגד הטיפולים מכיוון שתאי גזע עובריים hESCs ניתן בדרך כלל להשיג רק על ידי השמדת עובר אנושי. לעומתם, התומכים מציינים כי לתאים אלה יש פוטנציאל עצום לטיפול במחלות רבות ולהביא להתחדשות רקמות הגוף השונות.

 

למרות עיכובים רבים שעצרו את התהליך, המטופל המשותק הראשון טופל בתאי הגזע העבוריים במרכז שפרד  Shepherd Center באטלנטה בניסוי קליני של חברת Geron. השלב הראשון, phase 1, של הניסוי נועד להעריך את הבטיחות והסבילות של הטיפול ב-GRNOPC1 בחולים עם פגיעה חזית שלמה בחוט השדרה (T3-T10 Asia A). כדי להשתתף בניסוי, החולים צריכים להיות עם פגיעה "טרייה" וההזרקה של תאי גזע עובריים נעשית בין 7-14 ימים מרגע הפציעה. 

 

מנתחים הזריקו מיליוני תאים לתוך אתר הפציעה באמצעות מחט עדינה, בתקווה שהתאים ימריצו לצמיחה מחודשת של העצבים שנפגעו. חולדות משותקות שטופלו בתאים עובריים הראו התאוששות מוטורית כחודש לאחר ההזרקה.

 

דוברת מרכז שפרד אמרה כי כל הפרטים של האדם שעבר את ההזרקה חסויים לעת עתה, כולל מינו, גילו ואופן הפציעה.

 

זה מרגש מאוד, אולם חשוב מאד להבין כי מטרת הניסוי בשלב הזה הוא קודם כל להבטיח כי שום נזק לא נגרם למטופלים שמקבלים את הטיפול. .מדובר בדרך אבן משמעותית במסע לקראת מציאת ריפוי למצבים רפואיים ומחלות רבות שנחשבו עד כה לחשוכות מרפא. מיליוני אנשים ממתינים לתוצאות הניסוי בציפייה ותקווה רבה.

 

מידע נוסף על הניסוי ניתן לקבל כאן

 

מתוך-NewScientist

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן

אנה-רייזמן
15/10/10 11:51

כרגע, את הטיפול בודקים על פגיעות טריות, 7-14 ימים מרגע הפגיעה.

שלמה2
15/10/10 9:41

הי אנה. האם זה מתאים גם לנפגעי עמוד שדרה שנפגעו מזמן או שהפגיעה חייבת להיות טריה?

אנה-רייזמן
14/10/10 20:24

רק שים לב כי השלב הנוכחי של הניסוי נועד לבדוק בטיחות ולא יעילות הטיפול ומנסים אותו על  פגיעות "טריות"

ערן-ברקוביץ
14/10/10 16:53

שלום סעיד, הנה הפרטים לבקשתך:

Locations
United States, Illinois
Northwestern University Recruiting
Chicago, Illinois, United States, 60611
Contact: Narina Simonian 312-695-1607 n-simonian@northwestern.edu
Principal Investigator: Richard G Fessler, MD, PhD

מתוך פרטי הניסוי שפורסומו

סעיד
14/10/10 16:28

 מייל או טל של אחד מהפרופסורים

ערן-ברקוביץ
13/10/10 18:37

צעד נוסף לקראת העתיד. הלוואי ושיקום המיאלין יצליח גם בבני האדם. רק הגידול המלאכותי של ה"אלוגידנדריציטים" (התאים מייצרי המיאלין) הוא צעד ענק, לכל סוגי הפגיעות במערכת העצבים.

שלמה2
13/10/10 17:59