מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהמינון הנכון של פעילות גופנית לחיים ארוכים

המינון הנכון של פעילות גופנית לחיים ארוכים

מחקר גדול בחן את כמות הפעילות הגופנית המינימלית וכמות הפעילות האידיאלית למניעת מוות מוקדם


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

אין ספק שפעילות גופנית מיטיבה עם הבריאות ומוסיפה שנים לחיים. לפי ההמלצות הרשמיות שפורסמו במדינות שונות בעולם, מבוגרים זקוקים ל-150 דקות של פעילות אירובית בעצימות מתונה או 75 דקות של פעילות בעצימות גבוהה בשבוע לפחות.

 

אבל מהו המינון המינימלי של פעילות גופנית שיוביל להטבה? מהו המינון האידיאלי? ואיפה עובר הגבול אחריו יותר פעילות כבר לא תוסיף לנו לבריאות ואולי אף תזיק? מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Internal Medicine ביקש לענות בדיוק על השאלות האלה.

 

לטובת המחקר, חוקרים אמריקאים ממכון הסרטן הלאומי, אוניברסיטת הרווארד ומוסדות אחרים בארה"ב, אספו וניתחו מידע על מנהגי הפעילות הגופנית של אנשים שהשתתפו ב-6 מחקרים מתמשכים – סך הכל יותר מ-661,000 מבוגרים בני 21-98. הנבדקים היו במעקב במשך כ-14 שנה. בתקופה זו 116,686 מהם מתו.

 

הנבדקים חולקו לקבוצות בהתאם לזמן בו ביצעו פעילות גופנית בשבוע – מאלה שכלל לא התעמלו לאלה שבילו 25 שעות בשבוע או יותר בפעילות בעצימות מתונה. נתוני התמותה נבדקו בכל קבוצה.

 

כצפוי, האנשים שלא התעמלו בכלל היו בעלי הסיכון הגבוה ביותר למוות מוקדם. לפי הממצאים, אלה שהתעמלו מעט יחסית – שלא הגיעו לכמות הפעילות המומלצת אבל לפחות עשו משהו, הפחיתו את הסיכון שלהם למוות מוקדם ב-20%.

 

אלה שעמדו בהמלצות – והגיעו ל-150 דקות של פעילות גופנית בעצימות מתונה בשבוע או 75 דקות של פעילות בעצימות גבוהה עד כפול מכך – נהנו מחיים ארוכים יותר וסיכון נמוך ב-31% למוות במהלך תקופת המעקב, בהשוואה לאלה שלא התעמלו בכלל.

 

מינון הפעילות הגופנית שהוביל להטבות הגדולות ביותר מבחינת הסיכון למוות, היה גבוה פי שלושה עד חמישה מההמלצות. אנשים שהקפידו על פעילות גופנית במינון זה היו בעלי סיכון נמוך ב-39% למוות בטרם עת בהשוואה לאנשים שלא התעמלו בכלל. מעבר למינון זה הסיכון למוות התייצב ולא ירד יותר, אך בשום שלב לא ירד באופן משמעותי – אפילו לא באלה שהתעמלו במינון הגבוה פי עשרה או יותר מההמלצות.

 

נראה שבהשוואה למינימום המומלץ, פעילות גופנית במינון גבוה הרבה יותר מהמומלץ הובילה רק להטבה צנועה מבחינת הסיכון למוות (31% בהשוואה ל-39%). מגמה דומה התקבלה כאשר החוקרים בחנו תמותה ממחלות לב וכלי דם ומסרטן.

 

המחקר הוא מחקר תצפיתי, וככזה הוא לא יכול להוכיח קשר של סיבה ותוצאה. עם זאת, נראה שהוא מחזק את ההמלצות הקיימות היום – אפילו מעט פעילות עדיף על הימנעות מפעילות, מומלץ להגיע לפחות למינון הפעילות המינימלי המומלץ על ידי הארגונים המקצועיים, וכמובן שניתן להתעמל הרבה יותר – אך בשלב מסוים נראה שההטבה הבריאותית המוספת אינה משמעותית.

 

כדאי לדעת - במהלך פעילות בעצימות מתונה אתה אמור להיות מסוגל לדבר אבל לא לשיר, בעוד שבמהלך פעילות בעצימות גבוהה לא תוכל להגיד יותר ממספר מילים בלי לעצור לאוויר.

 

האם אתם מתעמלים מספיק?

 

האם אתם מתאמצים מספיק?

 

JAMA Intern Med. 2015 Apr 6. doi: 10.1001/jamainternmed.2015.0533

pfs1
21/04/15 21:47

לד"ר ראלט שלום,

אני מפנה את תשומת ליבך לפיסקה הרביעית ברשימה דלעיל.

לנוחותך אני מעתיקה לכאן:

"הנבדקים חולקו לקבוצות בהתאם לזמן בו ביצעו פעילות גופנית בשבוע – מאלה שכלל לא התעמלו לאלה שבילו 25 שעות בשבוע או יותר בפעילות בעצימות מתונה. נתוני התמותה נבדקו בכל קבוצה".

ובכן היו גם כאלה שבילו 25 שעות בשבוע בפעילות גופנית. .

bababingo
20/04/15 1:23

smileyפירסמתם מחקר לפני מספר חודשים "קריאת מחקרים רפואים לא טוב לבריאות" והמביו יבין :הגיע הזמן לבדוק את השערוריה הזו ......פעילות גופנית זה גם לנקות את הבית[כל אדם לפי כוחו ומצבו הרפואי]......והשמחה מה עם השמחה "ברוך השם אני נושם" אחים ואחיות יקרים נא להתעודד ולחייך לכל הפחות חצי שעה ביום ......נכון יש מצבים לא פשוטים כאן באתר וגם אני חלק מזה ......"תחשבו טוב יהיה טוב" אוהב אותכם :

150 דקות של פעילות גופנית בעצימות מתונה בשבוע...

pfs1
16/04/15 23:53

25 שעות פעילות גופנית יזומה בשבוע,כנאמר במאמר לעיל,  זה 5 שעות ביום - בהנחה של חמישה ימי פעילות, או יותר מ 6 שעות ביום - אם מקדישים רק ארבעה ימים בשבוע [ אלה שהולכים לחדר כושר רק שלש פעמים בשבוע צריכים כבר להשקיע יום עבודה מלא בביקור הזה].

זה נראה למישהו כהשקעה סבירה או אפשרית - בהנחה שיש לאדם עוד חיים חוץ מהפעילות הגופנית הזו?