מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותהמהפך מתחיל בקטשופ

המהפך מתחיל בקטשופ

חברת היינץ לוקחת אחריות ומפחיתה מלח בקטשופ- דווקא הצרכנים מתנגדים


הפחיתו את הנתרן ב- 15 אחוז (צילום: אתר סטוק פוטוז)
הפחיתו את הנתרן ב- 15 אחוז (צילום: אתר סטוק פוטוז)

 

כנראה שהטעם של הצ'יפס שלנו הולך להשתנות. חברת היינץ משנה לראשונה מזה 40 שנה את המתכון המפורסם למוצר הדגל שלה- קטשופ היינץ. המטרה של החברה היא הפחתת כמויות הנתרן במוצר הפופולארי בארצות הברית וברחבי העולם, ולמשוך צרכנים בעלי מודעות לבריאות.

 

לפני קצת יותר משבוע עובדי החברה החלו לבשל את הגרסא החדשה שמכילה 15 אחוז פחות נתרן, והבקבוקים אמורים להגיע לחנויות עוד הקיץ.

 

ההודעה של החברה על שינוי המתכון מגיעה זמן קצר לאחר פרסום דו"ח של פאנל רב השפעה מהמוסד לבריאות (IOM) בארצות הברית, לפיו מנהל המזון והתרופות צריך להגביל בחקיקה את כמות המלח שניתן להוסיף לאוכל.

 

צריכה גבוהה מידי של מלח גורמת ללחץ דם גבוה, מה שעלול להוביל למחלות לב וכלי דם ושבץ מוחי. דיאטה עשירה במלח קשורה גם לעלייה בסיכון לסרטן הקיבה ועלולה לפגוע בכליות. בארצות מפותחות רק רבע מצריכת המלח היומית מגיעה ממלח שולחני. היתר מגיע ממזון מעובד. לכן, הפחתת צריכת הנתרן חייבת להתבצע על ידי חברות המזון. הבעיה היא שהנתרן טוב לטעם, למרקם האוכל ולשימורו. 

 

ואכן, מזה חוששים צרכנים רבים. "עזבו את הקטשופ" אמר פטריק ג'ונסון, מעריץ של הקטשופ לאחד העיתונאים בארצות הברית "אם זה לא מקולקל, אל תתקנו את זה". צרכן אחר בן שמונים שאוכל את הקטשופ המפורסם מזה עשורים רבים הוסיף "אני כל-כך רגיל לקטשופ כמו שהוא, למה להם לשנות את זה? קשה לי לאכול בלי מלח. אני חושב שזו הפרה של הזכויות שלנו". אבל בחברה משוכנעים שהצרכנים יקבלו את המוצר החדש.