מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותהכרס גדולה- העצמות חלשות

הכרס גדולה- העצמות חלשות

מחקר: הצטברות שומן באזור הבטן עלולה להעלות את הסיכון לאוסטיאופורוזיס


לא המשקל- השומן באזור הבטן הוא זה שמשפיע (צילום: panthermedia)
לא המשקל- השומן באזור הבטן הוא זה שמשפיע (צילום: panthermedia)

 

במשך שנים האמינו כי נשים שמנות נמצאות בסיכון נמוך יותר לפתח אוסטיאופורוזיס וכי שומן גוף עודף למעשה מגן מפני איבוד עצם. אבל, מחקר חדש שהוצג בכנס השנתי של החברה הרדיולוגית בצפון אמריקה, מצא כי יותר מידי שומן עמוק באזור הבטן עלול להשפיע לרעה על בריאות העצם. 

 

החוקרים מסבירים כי אומנם היה מקובל לחשוב שנשים בעלות משקל גוף גבוה הן בעלות סיכון מופחת לאיבוד עצם, אבל- לא כל השומן בגוף הוא אותו הדבר.

 

בגוף יש שומן עמוק, שמצטבר בין האיברים באזור הבטן ושומן תת-עורי שהוא שומן שטחי שנמצא ממש מתחת לעור ולרוב מצטבר באזורים אחרים של הגוף. על הצטברות השומן העמוק בגוף משפיעה הגנטיקה, התזונה והפעילות הגופנית.

 

לפי תוצאות המחקר החדש שנערך על-ידי חוקרים מאוניברסיטת הרווארד ובית החולים הכללי במסצ'וסטס, השומן העמוק באזור הבטן, זה השומן שעלול לתרום להיווצרות צפיפות עצם פחות טובה ולעצמות חלשות יותר.

 

רוב המחקרים הקודמים על שומן ובריאות העצם בחנו את המשקל או את מדד מסת הגוף, שלא משקפים את חלוקת השומן באזורים שונים בגוף.

 

המחקר הנוכחי נערך על 50 נשים לפני גיל המעבר, שגילן הממוצע היה 30, גיל בו העצמות אמורות להיות בריאות. הנשים עברו בדיקות הדמיה כדי שהחוקרים יוכלו לבחון את התחלקות השומן בגופן ובמקביל נמדדה צפיפות העצם שלהן.

 

ההדמיות חשפו כי נשים עם יותר שומן עמוק שהצטבר באזור הבטן היו גם בעלות יותר שומן במח העצם וצפיפות עצם נמוכה יותר, מה שמעלה את הסיכון לאוסטיאופורוזיס. יחד עם זאת, לא נמצא קשר בין שומן שטחי או סך השומן בגוף על השומן במח העצם או על צפיפות העצם.

 

בימים אלה צוות החוקרים מבצע מחקר שבודק אם שומן בטני מהווה גורם סיכון לפגיעה בעצם גם בגברים.

 

מחקר נוסף שפורסם לאחרונה הראה כי צריכה של שומן רווי מעלה את הסיכון לשבר צוואר ירך בכ- 30%.

 

 

The annual meeting of the Radiological Society of North America in Chicago

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה