סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
הישראלים לא יודעים מספיק על סוכרת
סקר: כ-16% מהישראלים לא יודעים שניתן למנוע סוכרת ורבים כלל לא מנסים למנוע את המחלה
נראה כי הישראלים לא עושים מספיק כדי להפחית את הסיכון שלהם לחלות בסוכרת. 37% לא עושים פעילות ספורטיבית כלל וכרבע מהישראלים מעשנים. כך עולה מסקר חדש שנערך לקראת האירוע "סוכרת המגפה של המאה ה-21 - ניתן לעצור את זה" שיערך ביוזמת המועצה הלאומית לסוכרת ב– 22 בנובמבר 2010 בגני התערוכה בתל אביב.
הסקר נערך באמצעות מכון המחקר Market Watch לפני מספר ימים, בהשתתפות כ - 500 מרואיינים ומרואיינות.
מהסקר עולה כי רק 19% עושים פעילות ספורטיבית על בסיס יומיומי. 36% אמרו שהם עושים פעילות פעם עד פעמיים בשבוע. מעל שליש הצהירו כי הם לא עושים פעילות ספורטיבית כלל, שיעור זה בולט בקרב נשים (42%) ובקרב המעשנים באופן קבוע (51%).
כ – 70% מהישראלים חושבים שאינם סובלים מהשמנה. רק כ – 28% הודו שהם סובלים מעודף משקל כאשר נשאלו האם הם סובלים לדעתם מהשמנת יתר או עודף משקל. שיעור זה בולט בקרב כשליש מהנשים (33% הודו שהן סובלות מעודף משקל או השמנת יתר) לעומת קצת פחות מרבע מהגברים (23%).
כרבע מהישראלים (25%) הצהירו על עצמם כמעשנים. כחמישית מהאוכלוסייה (20%) מעשנים בקביעות, שיעור זה בולט בקרב גברים (24%) בהשוואה לנשים (16%) וכן בקרב תושבי אזור תל אביב והמרכז (24% ) בהשוואה לתושבי אזור חיפה והצפון (14%) . 5% מכלל הנשאלים הצהירו על עצמם כמעשנים מידי פעם.
עוד עלה מהסקר כי הציבור אינו מבין את ההבדלים בין סוכרת מולדת המכונה "סוכרת נעורים" (סוג 1) לבין סוכרת סוג 2 אשר ניתנת למניעה. כאשר נשאלו האם קיימים הבדלים בין סוגי הסוכרת 28% כלל לא ידעו להשיב על השאלה, 10% ציינו כי אין כלל הבדלים. כ-60% ציינו כי יש הבדלים, אבל מתוכם רק 20% ידעו לציין כי סוכרת נעורים היא מחלה מולדת לעומת סוכרת מבוגרים שהיא מחלה נרכשת בעקבות השמנת יתר, עישון וחוסר בפעילות גופנית.
כ-60% מהאוכלוסייה יודעים כי ניתן למנוע את מחלת הסוכרת מסוג 2. כ-16% חושבים שהיא בלתי ניתנת למניעה, בעוד העדויות המדעיות הן הפוכות שכן סוכרת ניתנת למניעה בעזרת פעילות גופנית, הקפדה על משקל תקין ותזונה בריאה.
"שיתוף פעולה בין גורמי שינוי בישראל לצד שינוי בסגנון החיים יכולים לעצור ולמנוע את המגיפה" אומר פרופ' איתמר רז, יו"ר המועצה הלאומית לסוכרת ומנהל תחום הסוכרת באתר "כמוני" "אם הציבור ישנה את סגנון החיים שלו נוכל למנוע אותה ואם ימשיך ויטמון את ראשו בחול ולא יעשה דבר נמשיך לאבד כ – 2,500 אזרחים מדי שנה".
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה