מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותהטכניקות שיעזרו לכם להפחית תיאבון

הטכניקות שיעזרו לכם להפחית תיאבון

סקירת מחקרים מראה כיצד טכניקות הקשורות למודעות ותשומת לב יכולות להשפיע על כמות המזון שאנו אוכלים


טכניקות כמו כתיבת פירוט של הרכב ארוחות יובילו להפחתה בגודל הארוחות הבאות (צילום: Shutterstock)
טכניקות כמו כתיבת פירוט של הרכב ארוחות יובילו להפחתה בגודל הארוחות הבאות (צילום: Shutterstock)

שימוש בזיכרונות של ארוחות קודמות מפחית את כמות המזון שאוכלים בהמשך. לעומת זאת, הסחות דעת בזמן האכילה מובילות לצריכה גדולה יותר של מזון. אלה בין הממצאים שעלו מסקירת מחקרים שערכו פסיכולוגים מאוניברסיטת ליברפול.

 

החוקרים ניתחו 24 מחקרים שונים שעסקו בהשפעת מודעות, קשב, תשומת לב, זיכרון והסחת דעת על כמות המזון שאנו אוכלים.

 

מהממצאים שפורסמו בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition עולה כי זכירת ארוחות, וגם מודעות גבוהה יותר ומתן תשומת לב נוספת לארוחות בעת האכילה, יביאו לצריכת כמויות קטנות יותר של מזון בהמשך היום, מה שעשוי להוביל לירידה במשקל.

 

טכניקות כמו כתיבת פירוט של הרכב ארוחות קודמות, שימוש בעזרים חזותיים כדי לזכור את הארוחות הקודמות ושמירה על עטיפות מזון, נמצאו יעילות לזכירת האכילה הקודמת והובילו להפחתה בגודל הארוחות הבאות.

 

עוד מצאו החוקרים כי אם אנשים זוכרים את הארוחה הקודמת כממלאת ומשביעה יותר, הם אוכלים פחות בארוחה הבאה.

 

החוקרים גם זיהו שהסחות דעת בעת אכילה – כמו צפייה בטלוויזיה, האזנה לרדיו או קריאת עיתון – מובילות לעליה בצריכת המזון המיידית ולהשפעה גדולה אף יותר על צריכת המזון בארוחה הבאה. 

 

המחקרים שהחוקרים ניתחו בסקירה הנוכחית נערכו בקרב מבוגרים במשקל בריא. לדבריהם יש צורך במחקרים נוספים כדי לבדוק איך הטכניקות הללו ישפיעו על אנשים שמשקלם עודף ולבחון אם הן יכולות להוות אסטרטגיה חלופית לדיאטה הדורשת ספירת קלוריות.

 

 

לטיפים נוספים להרזיה בלי דיאטה 

 

Am J Clin Nutr. 2013 Feb 27. Epub ahead of print

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

ענתר
09/04/13 19:41

אבל את לא תסיקי מסקנות על אכילה בין בריאים וחולי סכרת.

אנשים שמנים חושבים אחרת על אוכל, 

יש הבדל בין אנשים רזים שהשמינו, ובין אנשים שמנים

ואין מה להסיק על אכילה בין שתי הקבוצות

אצל שמן, זכרון של ארוחה קודמת, יזכיר לו ש"מזמן" לא אכל

וזה ישלח אותו לבדוק מה יש במקרר

ענתר
09/04/13 19:38
רוחי-בכר
09/04/13 10:04

אחד הגורמים השולחים אותנו לאכול אוכל מפנק ומשמין:-

הוא הצורך ב"לנחם" את הנפש הזקוקה לחיבוק וליטוף.

אני מציעה לכם לרשום מהו הצורך שלכם באוכל שאתם אוכלים מעבר למילים טעים לי , אני אוהב/ת מתוק וכו'

כאשר תבינו את הצורך תשקלו האם הוא שווה את זה?

 

הבנת הצורך עוזרת להגיע להחלטה לרדת במשקל מניסיוני האישי ירידה של כ- 50 ק"ג ב- 8 חודשים

ועבודה עם עוד 4 אנשים שהצליחו.

 

בהצלחה גם לכם.

ברור שמדיניות השמן היא לא זהה למדיניות הרזה אבל בכל זאת כולנו אנשים ויש הרבה דברים משותפים ודומים...מסכימה אתך שצריך לשים לב עם מי מדברים...

ענתר
04/04/13 13:56

תופסים לגבי אנשים שמנים.

לדעתי הראש שלנו עובד לגמרי אחרת